Last news in Fakti

21 Септември, 2020 13:44 1 907 11

Торите са били финансирани от руски олигарх

  • торите-
  • великобритания-
  • руски олигарх-
  • любов чернухина-
  • владимир чернухин-
  • разузнаване

Бяха показани документи за „съмнителни операции“

Торите са били финансирани от руски олигарх - 1
Снимка: Shutterstock

Съпругът на една от най-големите спонсорки на британската Консервативната партия тайно е финансиран от руски олигарх, близък с президента Владимир Путин. Това става ясно от изтекла информация за „съмнителни банкови операции“ на американското финансово разузнаване, предаде БНР.

Любов Чернухина е дарила 1,7 милиона паунда на торите, което включва дори плащания да прекара време заедно с последните трима министър-председатели. Според изтеклата информация от файловете на американското финансово разузнаване съпругът ѝ Владимир Чернухин е получил 8 милиона долара от политик, заплашен със санкции в Америка, заради близостта му с Кремъл.

В предаването „Панорама“ на Би Би Си бяха показани документи за „съмнителни операции“ на банки за трансфер за Владимир Чернухин през 2016 година от компания от Британските Вирджински острови, свързана със Сулейман Керимов. Милиардерът Керимов е собственик на най-голямата златодобивна компания в Русия и бивш член на Горната камара на руския парламент.

Чернухин е бивш заместник-министър на финансите под ръководството на Владимир Путин и отива в Лондон през 2004 година, след като е уволнен от президента. Любов и Владимир Чернухини имат британско гражданство и живеят в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 херодот

    9 2 Отговор
    "Парите не миришат ! "

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "херодот":

    как ще не миришат?? Миришат, и то на хубаво.
  • 3 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "херодот":

    Ще замиришат ,когато торите ги наторят.
  • 4 Глей ти

    9 3 Отговор
    Чудесно. Тъкмо, когато излязат от ЕС ще могат да се присъединят към Русия.
  • 5 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Леко сега някой руски олигарх да не извади документ, че си е купил Лондон. Мани бъзик.
  • 6 3м3к2

    2 3 Отговор
    Ба таа "пропаднала" Рашка, бе! Бря, тва "джудже"!
    Ми ем пропаднали, хем избират президенти на САЩ, мин. председатели на Англия........ Олигарсите им изкупиха целият Остров,престижните квартали на САЩ и пр. Май ще се окаже, че каквото кажат от Кремъл, това става по света, а? Скоро западняците ще бъдат изкупени от руснаците ище подвият опашки без куршум да литне.
    И последно, тоя олигарх "близък" ли е до Путин, защото на края на статията се оказва, че Путин го е уволнил.

    Коментиран от #9

  • 7 Изясняване

    3 0 Отговор
    Сребрюбието отнема живота,на завладените от него-притчи библия.Не слушайте българо-руските олигарси,че не миришат.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Другия с коня

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "3м3к2":

    В Русия се извършва Чудовищен Грабеж на Държавното богатство от шепа бивши Комунисти заедно с Управляващите.Народа както и в България живее в Мизерия.Та точно на тези хора,генерирали като собственост милиарди долари им са наложени
    Санкции с които да не могат да действат в Западната финансова система свободно и безнаказано и те Подкупват западни политици ,като и Български,за премахване или заобикаляне на Санкциите....Нищо Лично.В България няколко партии изпратиха Евродепутати да премахнат Санкциит наложени на Русия - БСП,Атака, и т.н.От Любов ли го правят...Къде спи ДАНС и контраразузнаването за Държавна Измяна...
  • 10 Горбачов

    3 3 Отговор
    Империята на злото-Русия
  • 11 Изясняване

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Изясняване":

    Сребролюбието.
Новини по държави: