Last news in Fakti

23 Септември, 2020 08:57 3 192 4

Масови арести в Европа и САЩ след операция срещу "тъмната мрежа"

  • арести-
  • европа-
  • тъмна мрежа-
  • сащ-
  • операция

Заподозрените са продали десетки хиляди нелегални продукти

Операция, насочена срещу т. нар. "тъмна мрежа", е довела до арестите на общо 179 предполагаеми наркотрафиканти и продавачи на други незаконни стоки в Европа и Съединените щати. Това съобщиха от американското министерство на правосъдието и европейската полицейска агенция Европол, цитирани от AFP.

Заподозрените са продали десетки хиляди нелегални продукти. Операцията, в която са участвали различни американски правителствени агенции, в това число ФБР, е довела до конфискуването на над 6 милиона и 500 хиляди долара в брой и в криптовалута, предаде БНР. Иззети са още 500 килограма опиати, както и 60-ина огнестрелни оръжия.

"Тъмната мрежа" е част от интернет, която не е видима за търсачките. Достъпът до нея е възможен само чрез браузър, наречен Тор. Тя често се използва за купуване и продаване на наркотици и други незаконни продукти, отбелязва DPA.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да бе,

    13 4 Отговор
    голям удар в кавички. Тия милицаи да се учат от касета как се прави. За три месеца разрови цялата държава.
  • 3 Киро

    20 3 Отговор
    Е как може Русия и Путин да не са замесени само да попитам? Голям пропуск.

    Коментиран от #4

  • 4 куку руку ку

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Киро":

    Че то руснаците стопанисват тъмната мрежа. Путин лично разпределя стоките, а Тръмп иска да му стане съдружник и тези удари са само нишани, за приемане в бизнеса.
    Само дето не е вземал уроци как се краде бизнес от нашите мутри.