Last news in Fakti

28 Септември, 2020 10:16 2 117 7

Първи случай на починал от коронавирус мигрант в Гърция

  • гърция-
  • мигранти-
  • коронавирус-
  • бежанци-
  • починал

Починал е афганистанец, баща на две деца

Първи случай на починал от коронавирус мигрант в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Регистриран е първи починал от коронавирус сред бежанците в Гърция от началото на епидемията в страната, информира "Ройтерс", позовавайки се на представител на правителството, пише News.bg.

61-годишният афганистанец, баща на две деца, който е живеел в мигрантския лагер в селището Малакаса северно от Атина, е починал в болница в гръцката столица, поясни чиновникът и добави, че властите проследяват контактите му. Не е ясно колко време починалият е бил лекуван в болницата.

Лагерът в селището Малакаса, който е приел около 3000 мигранти, е поставен под карантина от 7 септември след положителни проби за коронавирус. Много други бежански лагери са блокирани или движението е ограничено, за да се предотврати разпространение на вируса. Най-малко 110 000 души живеят в мигрантски лагери, от които 40 000 в препълнени лагери на пет острова.

По-рано този месец най-големият мигрантски лагер в Гърция, намиращ се на остров Лесбос, изгоря и остави 12 000 души без покрив. Много от мигрантите са във временен палатков лагер. Гърция регистрира 218 нови случая на коронавирус в неделя и трима починали. Общо в страната заразените са 17 444.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелее,

    0 8 Отговор
    не си е работа да живееш в такъв лагер, ограден с бодлива тел, и то не, за да не те нападнат отвън, а за да не можеш ТИ да излезеш. В 21 в. сме уж. Някой замисля ли се, че както в момента има напрежение, граничещо с военни конфликти между толкова държави, утре всеки един от нас може да се окаже в ситуацията да е "бежанец" и да е затворен на такова място.
  • 2 ???????

    9 0 Отговор
    Другите какво чакат,или да се връщат откъдето са ,или да последват примера му.Какво ще правят афганистанци и всякаква друга пап,лач в Европа,неграмотни ,необразовани,без професии,бързо размножаващи се?
  • 3 Грейс

    8 1 Отговор
    Браво бе, след 6 месеца от обявяването на короната, 1 е умрял! Тези са толкова изостанали, че и вирусът ги заобикаля! Ако имаш такъв паразитите досега да бяха повече от половината отнесени от онази с косата

    Коментиран от #4, #7

  • 4 "Онази с косата" - любопитно

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Грейс":

    Смъртта се изобразява като жена в славянските и романските езици/култури. В (повечето от) другите смъртта е мъж.

    Коментиран от #5

  • 5 Грейс

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от ""Онази с косата" - любопитно":

    И......?

    Коментиран от #6

  • 6 "Онази с косата"

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Грейс":

    няма правомощия в Гърция. Затова ги е подминала. ;)
  • 7 Ти със сигурност

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Грейс":

    си също паразит в нечии очи...Макар и да не вярваш и да си мислиш, че си нещо повече. Някои от тези хора са били като теб в родината си. Замисли се малко!
Новини по държави: