30 Септември, 2020 18:30 1 464 4

Западните Балкани да работят за свободата на медиите

  • ес-
  • медии-
  • западни балкани

Жозеп Борел откри конференция

Западните Балкани да работят за свободата на медиите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Важно е да се работи върху основни права, като свободата на изразяване на медиите в Западните Балкани. Това заяви върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел, цитиран от France 24.

Дискусия се проведе по време на първата конференция за медийна грамотност. Важно е да има глобален ангажимент за справяне с дезинформацията в медийното пространство.

Важно е на гражданите да бъдат предлагани сигурни и точни факти. Важно е да се работи за сигурност на основните медийни права.

Медийната грамотност, окуражаването на младите и укрепването на гражданското общество за важни идеали, залегнали в основата на ЕС. Борел заяви, че е важно да се работи по разширяването.

ЕС не е пълен без Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111 място

    4 1 Отговор
    Освен свобода трябва да се знае и кой е собственика например Домус изкупи медии те!
  • 2 ха ха

    2 0 Отговор
    Борел, а вие какво правите за свободата на словото??
  • 3 Кой стои зад отравянето на НАВАЛНИ??

    1 0 Отговор
    Който има интерес, Русия няма, знае, че това ЩЕЕ повод за Нови Санкции! ЕДВАЛИ да има някой да мисли, че ако Русия е искала даго ликвидира, то той нямаше да оцелее, както и сега се случи, както и ония, които оживяха в Англия!! Който има интереси, той е извършителя!!
  • 4 Сандо

    0 0 Отговор
    Борелчо,остави Балканите на мира.Погледни медиите в Западна Европа в какви парцали се превърнаха,тях оправи,че те са пример за останалите!
Новини по държави: