Last news in Fakti

27 Октомври, 2012 10:26 2 322 0

Хилари Клинтън се оттегля след изборите

  • хилари клинтън-
  • президент-
  • избори
Хилари Клинтън се оттегля след изборите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хилари Клинтън има намерение да се оттегли от поста си в началото на следващата година, независимо дали Барак Обама ще бъде преизбран за президент или не, призна самата бивша първа дама в интервю за вестник "Вашингтон пост", цитирано от Ройтерс. С това тя сложи край на спекулациите, че заради множеството дипломатически кризи, пред които са изправени САЩ, е възможно да реши да остане на поста си след като Обама евентуално положи клетва за втори мандат.

"Имам намерение да се оттегля малко след встъпването в длъжност на президента. Но досега не съм имала възможност да разговарям с него за това", обясни Клинтън в интервюто си. "Все пак той трябва да печели избори, а за разговори ще има време по-късно. Аз знам, че човек трябва да се отнася съвестно към работата, която трябва да се свърши", изтъкна тя.

По-рано тази седмица вестник "Уолстрийт джърнъл" писа, че решението на Клинтън да се оттегли от поста държавен секретар не е окончателно, но самата Клинтън неведнъж е заявявала, че ще остане в американската администрация само един мандат. Освен това на нея се гледа като на сериозен потенциален кандидат за президент на демократите на следващите избори през 2016 г. В интервю за „Уолстрийт джърнъл” Клинтън заяви: „Много хора ме убеждават да остана”, посочвайки, че е малко вероятно последствията от кървавата атака на 11 септември в американското консулство в Бенгази да я принудят да се съгласи.

Като вероятни приемници на Клинтън начело на Държавния департамент се споменават сенаторът демократ Джон Кери и постоянният представител на САЩ в ООН Сюзън Райс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА