Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 20:00 2 191 11

Девет американска щата ударени от нова вълна коронавирус

  • сащ-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени-
  • брой-
  • ръст

В много от тези щати температурите паднаха до 10 градуса по Целзий

Девет американска щата ударени от нова вълна коронавирус - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Девет американски щата отчетоха рекордно увеличение на случаите на коронавирус през последните седем дни. Предимно в северната част на Средния Запад и на Запад, където по-ниските температури принудиха хората да стоят повече време на закрито, информира "Ройтерс", цитиран от news.bg. В събота четири щата - Кентъки, Минесота, Монтана и Уисконсин - отчетоха рекорден ръст на новите случаи, а национално ниво достигнаха близо 49 000 - най-високото ниво от седем седмици. Канзас, Небраска, Ню Хемпшир, Южна Дакота и Уайоминг също поставиха нови рекорди миналата седмица.

В много от тези щати температурите паднаха до 10 градуса по Целзий. Здравните специалисти отдавна предупреждават, че захлаждането на времето ще принуди хората да се събират в закрити пространства, което ще допринесе за увеличение на заразата.

Монтана отчита рекорден брой нови случаи през последните три от четири дни и също има рекорден брой пациенти в болниците си.

Уисконсин отчита рекордно увеличение на заразените в два от последните три дни и също регистрира рекорд на хоспитализираните. Средно 22% от извършените тестове са положителни - едно от най-високите нива в страната.

Губернаторът на Уисконсин задължи носенето на маски на 1 август, но законодатели от Републиканската партия оспорват заповедта в съда.

Северна Дакота, Южна Дакота и Уисконсин имат най-много нови случаи на глава от населението в страната.

Сенатор Рон Джоунс от Уисконсин е един от няколкото републиканци, които са с положителна проба за коронавирус, откакто президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че се е заразил.

САЩ съобщават по около 42 000 нови случая и 700 починали средно всеки ден в сравнение с 35 000 случая и 800 починали в средата на септември.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    9 2 Отговор
    Сезонен грип.
  • 2 КОТарАК

    17 3 Отговор
    ако се правят много тестове за корона ще излязат много болни. същото е и тестовете за интелигентност-колкото са повече , толкова повече ще са идиотите

    Коментиран от #4

  • 3 Шопо

    5 3 Отговор
    Ционистките циркове почнаха...
  • 4 Да те в котето

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Пиши по темата и не ти пожелавам да загубиш близък.

    Коментиран от #5

  • 5 Gehirnwäsche

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "Да те в котето":

    Ма те близки, далечни или напълно непознати всеки ден умират от какво ли не, но врява до небесата не се вдига. На 5 мин умира ДЕТЕ ОТ ГЛАД. В Европа всяка година около 50 млн души са засегнати от грип. Около 70 000 умират от усложнения. Кой от нас не е боледувал от грип? А като си го хванал страхуваш ли се за живота си? Не. Нали? Статистика сочи , че на минута в света умира човек след прекаран грип. Този Ковид е заразен, не е нещо обичайно, но и не е такава чума каквото искот да го изкарат.
  • 6 Yamaha

    2 1 Отговор
    Да ги не пущи никога вируса да се свършват най после!
  • 7 ваня

    3 1 Отговор
    в америка няма здравна система!!!! алооооооо! камо ли тестови! и тази фирма " модерна" !?!? хора, вярвате ли на тези мошенници????каква ваксина от америка? ваксините идват от русия, франция и българия! даже не германия, което е много странно, като имаме предвид всичките психопати от 20 век, които са работили в германия !!! а оксфорд за нищо, резултатът е плчевен!!!!
  • 8 В.В.П.

    1 0 Отговор
    Бог да ги благослови...Ако го пиша на техния език ,го режат ,,факти,,,,Хихи..Дай боже повече!!
  • 9 В.В.П.

    3 1 Отговор
    Ква ваксина от Уса..??.Това е смърт в малко шишенце...Който желае да се боцне...Кaрскачана ,Валери и Тиквата първи да пробват ваксината от ,,партньорите,,..ВСЕКИ АФРИКАН МРАЗИ ЯНКИТЕ,ЗАРАДИ ДИВОТИИТЕ ДЕТО СА ПРАВИЛИ ТАМ ,ЗАРАДИ СПИН И ЕБОЛА...ЛЕКА НОЩ ИНДИАНЦИ..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Рошко

    0 0 Отговор
    За по простичко и бързо решение, да се ударят с прометейчета та тоя цирк да свършва най накрая