Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 07:09 2 834 17

Македонският външен министър идва в България

  • северна македония-
  • министър-
  • буяр османи

Визитата ще е в петък

Македонският външен министър идва в България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи обяви, че ще посети България в петък, съобщи Нова Македония.

Македонски медии няколко пъти съобщиха за посещението. Сега дипломатът потвърди.

Той обяви, че тази визита ще е ясен сигнал. Срещата ще е демонстрация на това, че страната подобрява отношенията със своите съседи.

Обсъдени ще бъдат въпросите за общото минало, както и вероятно икономическо сътрудничество. Това ще е първа визита на новия македонския външен министър, след като той пое поста.

Припомня се, че в договора за добросъседство има задължения и за двете страни. Македонското правителство трябва да постигне споразумение преди срещата за преговорите с ЕС.

Предстои и посещение на премиера Зоран Заев, планирана за ноември.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    15 3 Отговор
    Не ни занимавайте с глупости!!! Няма такава държава!!! Това е Вардарска България!!! А кажете за 👑 ??? Фантомас от Дупница че затваря ли държавата? Време е под прозорците на Светиня МУ да се успокои обстановката...
  • 2 Горд Българин

    26 2 Отговор
    И за кво ни е тоя? Пак ще искат нещо от нас. На тези трябва само контра да им играем, защото са едни неблагодарници и крадци на българската история.

    Коментиран от #14

  • 3 Дракула

    18 5 Отговор
    Не на Македония в ЕС!
  • 4 Не са добре дошли!

    19 1 Отговор
    Предатели и използвачи не ни трябват! Имаме си достатъчно в МС и НС. Да си ходят всички вкупом.
  • 5 Резултата е ясен

    19 2 Отговор
    Бойко некадърника не е защитил за 11 години, нито веднъж българския интерес и сега няма да го направи.Ще им дадат Гоце със сигурност. Човека сам се писал българин, те мъртъв ще го предадат.
  • 6 Анонимен

    16 6 Отговор
    Тези ги завладяха албанците, а нас роми и турци. Нашите турци са българи, но дедите им за няколко гроша са сменили име и религия.
  • 7 Рошко

    6 3 Отговор
    На бас че и той е минал през мосад дресировка
  • 8 Д Мизия днес СМ

    15 2 Отговор
    С такова име няма шанс, за нищо! Като си кръщавате децата мислете! Османлиите са душманите на Европа и България в частност. С албанците иначе сме били една нация, още по времето на цар Борис Покръстител, всички стари черкви и манастири в Албания, С.М. и Косово са български, ако има сръбски то те са на не повече, от сто години. Хубавото все пак е че те албанците знаят много добре, какви са макетата и им казват в очите, Тито ви направи македонци, но от Бог сте българи!
  • 9 Хахаха

    8 3 Отговор
    Изобщо да не идва! Македончетата не разбират от нормални разговори и от подобряване на отношения.

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Перо

    7 1 Отговор
    С тези чугунени глави и промити мозъци на македонистите,не може да се водят никакви разговори. Трябва да се направи като гърците - 30 г.,всички двустранни отношения на трупчета,до като научат истинската история и узреят за нормални разговори,а не да демонстрират притворство,лъжа,измама,изопачаване на историята и опит за натиск от трети страни. Разговорът с тях ще бъде разговор със стените! Зомбираните макета,не са готови за ЕС и не могат да вкарват там регионални конфликти и проблеми,създадени от времето на титовизма и Коминтерна.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Перо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Горд Българин":

    Наближава датата на среща на високо равнище в ЕС,през декември за приемане на С.Македония и Албания в ЕС и глобалистите /соросисти/,натискат за вкарването им в общия кюп. БГ е дала ясен сигнал до всяка страна член на ЕС,че има неспазване на договора за приятелство и едностранно прекратяване работата на комисията. Сега чугунените глави-македонисти се опитват да пренебрегнат договора и комисията,защото не им отърва и да наложат измислената държава,език и нация,чрез натиск от трети страни,както направиха и не успяха с Гърция. Ако са уредени двустранните отношения със съседните страни,трябва да стартира преговорния процес и мутренското правителство лъже хората,че неуредените въпроси “ще се урегулират”,в преговорните глави,което е невъзможно,ако си дал предварително съгласие и реално сме съгласни с техните интереси и доводи.
  • 15 КОЙ

    1 0 Отговор
    И тия ги завладяха.На всякъде се вижда дългата османска ръка.
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Буяр Османи???
    Баба Ванга отново ще познае....
  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хахаха":

    Македонцте, ДА, но този е Албанец и баба Ванга отново ще познае...
Новини по държави: