29 Октомври, 2012 19:15 1 079 0

В Холандия договориха голяма коалиция

  • холандия-
  • марк рюте
В Холандия договориха голяма коалиция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Холандия договориха голяма коалиция, предаде АП.

Първи Факти.бг прогнозира след изборите през септември, че това е единственият възможен сценарий пред политическите партии.

Новата управляваща коалиция беше договорена между премиера Марк Рюте и на втората политическа сила в парламента – Партията на труда на Диедерик Самсом.

По този начин Рюте ще запази поста си, но Холандия ще има нов финансов министър. Това ще е депутатът от Партията на труда Йероен Дийселбльом сменя доскорошния титуляр Ян Кеес де Ягер.

Икономисти коментираха пред Ройтерс, че Холандия се нуждае от спешни структурни реформи в строителството, трудовия пазар и социалната си система.

Анализаторите коментират, че резултатът от изборите в Холандия ще бъде от важно значение за кампанията на Германия за фискална дисциплина в еврозоната. Изборите бяха насрочени, след като Партията на свободата на Герт Вилдерс оттегли подкрепата си за бюджетните съкращения, предприети от Рюте, преди шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: