1 Ноември, 2012 08:58 955 0

Италия съкращава провинциите си

  • италия-
  • провинции-
  • съкращава
Италия съкращава провинциите си - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианското правителство одобри закон, който съкращава двойно броя на провинциите в страната. Мярката е част от усилията на правителството да намали големите разходи на регионалните администрации.

Докуметът, който окрупнява провинциите от 110 в 51, е част от по-широките усилия на премиера технократ Марио Монти да ореже раздутите бюджети на местните власти, известни с прахосничеството и неефективността си. По силата на указа от догодина провинциалните правителства ще бъдат премахнати. Той включва и мерки, които ще попречат на местните власти да съвместяват няколко длъжности.

Кабинетът одобри и отделен пакет мерки, чрез който ще бъдат спестени 40 милиона евро от годишните бюджети на регионалните управи чрез ограничаване на неправомерните разходи и подобряване на ефикасността на управлението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: