Last news in Fakti

13 Ноември, 2012 08:29 3 116 8

Гей политик погва мафията в Сицилия

  • розарио крочета-
  • италия-
  • политик-
  • мафия-
  • коза ностра

 

Новият губернатор на Сицилия Розарио Крочета заяви, че решен да смаже мафията на острова, а също и да промени сексуалните стереотипи на местните жители, предаде АФП.

"Искам да докажа, че Сицилия може да бъде най-либералният регион в Европа", заяви в интервю за Ройтерс Розарио Крочета. "Наясно съм, че ми предстои много работа в това отношение, а също и нелека борба с представителите на досегашното политическо устройство. Очаква ме и тежка битка със сицилианската мафия, което се явява мой приоритет", обеща Крочета.

"Обещавам ви, че за времето през което съм губернатор, ще положа всички усилия да смажа мафията. Сицилия е райско място. Туризмът е основно перо в местната икономика и няма да позволя мафията да пречи и задушава икономическия ни просперитет. Възнамерявам и променя сексуалния стереотип в Сицилия - най-вече по отношение на сексуалните малцинства", закани се новият губернатор.

61-годишният Розарио Крочета бе избран за губернатор на Сицилия на вота от 28 октомври т.г. Той заменя на поста Рафаеле Ломбардо, който се оттегли през юли след скандал за връзки с мафията. Предишният губернатор Салваторе Куфаро пък беше осъден на седем години затвор за контактите си Коза Ностра. Сега Крочета, освен с връщането на авторитета на властта, ще трябва да спаси Сицилия от фалит. Една от най-бедните италиански провинции тежко пострада от дълговата криза в Европа.

Крочета има опит в борбата с мафията. Преди 6 години той спечели изборите в град Джела с обещанието да смаже рекета на Коза Ностра. По време на мандата му 850 мафиоти се озовават зад решетките след като около 150 местни предприемача решават да подкрепят кметската инициатива на Крочета за отказ да плащат рекет.  

Това не остава ненаказано от Коза ностра, която организира три неуспешни опита за атентат срещу политика. Борбата срещу мафията му гарантира победа на изборите през 2009 г. за Европейски парламент.

Розарио Крочета е ревностен католик. Той е известен, че на младини е проповядвал комунистически възгледи. Изборите в Сицилия той ги печели кат кандидат на леви центристката Демократическа партия.

Крочета е едва вторият италиански политик след Ники Вендола от Пулия, открито признал, че е гей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо стефчо

    0 0 Отговор
    Гей, гей, ама има топки :)
  • 2 Хммм

    0 0 Отговор
    Погва я ама с какво??? Много двусмислено това заглавие.....

    Коментиран от #3

  • 3 дедо стефчо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хммм":

    Крочета има опит в борбата с мафията. Преди 6 години той спечели изборите в град Джела с обещанието да смаже рекета на Коза Ностра. По време на мандата му 850 мафиоти се озовават зад решетките след като около 150 местни предприемачи решават да подкрепят кметската инициатива на Крочета за отказ да плащат рекет.
  • 4 емигранта

    1 0 Отговор
    toa ako doide trqbva da zakluchi parlamenta

    Коментиран от #5

  • 5 дедо стефчо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "емигранта":

    Ако е пълен с всичките 240 депутата, това ще е най-евтиният масов арест в историята на света :)
  • 6 hana

    0 0 Отговор
    Гей или не смел мъж, дано успее!!
  • 7 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Сицилия,.........това е божествена земя,като........България!
  • 8 гост

    0 0 Отговор
    тоя п...рас ще го ш...т и ще го гръмнат за назидание.по -умните са го пратили на заколение.пък и той е гейзер няма какво да губи .ще се прави на мъж.нали помните какво стана с джовани фалконе!
Новини по държави: