Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 21:20 2 395 6

Надпреварата за Съвета на ООН

  • оон-
  • страни-
  • група

Няколко са основните фаворити

Надпреварата за Съвета на ООН - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Няколко държави се очаква да бъдат приети в Съвета на ООН по правата на човека, съобщи Гардиън.

Държавите, които се очаква да влязат в групата са Китай, Русия, Куба, Пакистан и Саудитска Арабия. Местата често се определят чрез предварителни споразумения.

Два района все още се договарят за представители. Това са Азия и Тихия океан.

САЩ се изтеглиха от съвета. Представители на правозащитни организации на вероятните нови членове призоваха ЕС да не дава подкрепата си за тях.

Непал, Пакистан, Узбекистан, Саудитска Арабия и Китай спорят за местата от Азия и Тихия океан. Кот д'Ивоар, Сенегал, Малави и Гибон вероятно ще получат местата на Африка.

Карибите, Мексико и Боливия вероятно ще получат местата в Латинска Америка. Районът на Западна Европа ще излъчи Великобритания и Франция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    4 2 Отговор
    ЗАЩО СЕ ОТТЕГЛИХА САЩ...ЗАЩОТО СА СВИКНАЛИ ДА СЕ ПЕРЧАТ....ДРУГИ ДЪРЖАВИ НЯМА В СВЕТА...СКОРО СВЕТА ЩЕ СПАСЯВА АМЕРИКА..ЩЕ ГО УСЕТИТЕ СКОРО....

    Коментиран от #4

  • 2 Фактология

    1 0 Отговор
    Локдауните убиха онова което е останало от доверието в ООН.
  • 3 Хаха

    7 4 Отговор
    И какви права има човека в държави като Русия, Китай и Куба. Това е фарс.

    Коментиран от #5

  • 4 Фактология

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    САЩ скъпи ми Ръмпези е съосновател на ООН през 1948 год..а едва през 80-те започва да набира сила.Всичко е игра в ООН без значение САЩ,ЕС и т.н. Точно ООН са двигателите, които насърчават интересите на глобалният елит и подкопават суверенитета на нациите.Къде бяха докато трае целият този панаир с Ковида.Къде защитиха нашите права и свободи.Всичко е една фарса.
  • 5 Да бе

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Защото, пък ние имаме...До толкова, че си пълним чекмеджетата с пачки и кюлчета.За самальотите пък да не споменавам...Че Боко се чуди на кой да угоди за да остане на власт, а ние гламавите плащаме..Някой попита ни ли искаме или не.Пък и си тръгнал да ми говориш за свобода.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.