Last news in Fakti

23 Октомври, 2020 10:18 2 523 16

Тръмп vs. Байдън - последен рунд: kоронавирус и расизъм

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Двамата претенденти слязоха от сцената на конферентната зала, но без да си кажат довиждане

Тръмп vs. Байдън - последен рунд: kоронавирус и расизъм  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кризата с коронавируса и расизмът бяха сред основните теми на последните предизборни дебати в Съединените щати преди президентските избори на 3 ноември.

В разгорещена размяна на реплики между Доналд Тръмп и Джо Байдън кандидатът на демократите обвини държавния глава, че "налива бензин във всеки расистки пожар", предадоха световните агенции.

Байдън каза още, че Тръмп е сред най-расистките президенти, които САЩ са имали в съвременната история.

Президентът отговори, че е човекът, който е най-малко расист в залата.

Тръмп посочи, че в миналото Байдън е подкрепял закони, довели до по-високи нива на лишаване от свобода, особено сред чернокожите мъже.

Байдън призна, че е направил грешка, като е подкрепял такива законопроекти и обеща да отмени ефективните присъди за ненасилствени престъпления, свързани с наркотици, като се наблегне на рехабилитацията.

Тръмп изтъкна, че неговата администрация е постигнала успехи в областта на расовото равноправие. От времето на Ейбрахам Линкълн никой не е правил толкова, колкото мен, за чернокожите, заяви президентът.

Тръмп и Байдън завършиха втория си и последен дебат, който водещата Кристен Уелкър нарече фантастичен и го похвали като енергична дискусия.

Веднага след края на сцената при Тръмп и Байдън отидоха съпругите им. Джил Байдън прегърна мъжа си, а Мелания Тръмп размени няколко думи с президента. Двете двойки постояха няколко секунди на сцената и след това се оттеглиха зад кулисите, в противоположни посоки.

Двамата претенденти слязоха от сцената на конферентната зала, но без да си кажат довиждане.

По време на дебата Тръмп отдели време, за да похвали водещата Уелкър и каза, че се отнася с дълбоко уважение към работата ѝ.

Си Ен Ен предаде, че като цяло Тръмп е говорил 3,5 минути повече от опонента си. По данни на медията изказванията на президента Тръмп са били общо 41 минути и 16 секунди ефирно време. Байдън е изложил позициите си в 37 минути и 53 секунди.

Това бяха последните предизборни дебати преди президентските избори в САЩ на 3 ноември. Тогава освен президент и вицепрезидент, ще се избират 435 членове на камарата на представителите и една трета от сенаторите, както и губернатори на 13 щати и територии.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 БПФ

    17 2 Отговор
    Статистиката е недвусмислена - при управлението на Тръмп доходите на американците са се увеличили значително... но най-рязко са нарастнали доходите на чepните хора, при тях има и най-голям спад на безработицата !!! Страшно расистко отстрана на президента, няма що. Погледнете колко афро има на предизборните му срещи, после потърсете архивни снимки и клипове от срещите на Тръмп преди предните избори и ще разберете за какво става на въпрос.
  • 3 БАЙ Х@Й

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "смъртта":

    Щото Байдън е младеж !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Коко

    15 3 Отговор
    Браво на Тръмп, най Големият

    Коментиран от #9

  • 6 Гръка

    13 1 Отговор
    Дано Тръмп спечели това ще е най великата и достойна победа

    Коментиран от #8

  • 7 А така

    7 0 Отговор
    По интересно ще бъде да има дебати между градовете Козлодуй и последния софиянец с козата и модератора алфа бурссук

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 3367

    9 1 Отговор
    Гледах цялата дискусия на живо и честно казано Байдън е слаб. Ако него го изберат САЩ ще го закъсат. Имам чувството, че Байдън е подставена пионка на хора, които стоят в сянка зад гърба му. Разликата в инлелектуалното ниво на двамата е огромна...

    Коментиран от #12

  • 11 ares

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "А така":

    ТЕЗИ ДВАМАТА СА КЛИНИЧНИ ИДИОТИ
  • 12 ares

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "3367":

    ГОЛЯМ АНАЛИЗАТОР СЕ ИЗВЪДИ

    Коментиран от #14

  • 13 Gen Gurko

    6 0 Отговор
    Лижете им още г0зовете на черните, че те са най-голямата, най важната и най-полезната производителна част на обществото. Докъде стигнаха тези самоубийци.
  • 14 7499

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "ares":

    Е не всички можем да бъдем тъпанари.
  • 15 Обективно

    5 0 Отговор
    На Байдън синчето още ли е акционер в Украинските газопреносни системи ?
  • 16 Гледахме

    0 0 Отговор
    дебата НА ЖИВО ! Тръмп ОТВЯ Байдън така, че както казва Анатолий, спиране НЯМА. Ех, така е когато само CNN те информира