Last news in Fakti

16 Ноември, 2012 16:48 1 445 1

Сирените за въздушна тревога стреснаха Тел Авив

  • сирени-
  • тревога-
  • тел авив-
  • израел
Сирените за въздушна тревога стреснаха Тел Авив - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Днес следобед сирените за въздушна тревога в Тел Авив се задействаха, след като в един от южните райони на града се чул силен взрив, предаде „Ройтерс“, позовавайки се на свидетелствата на очевидци. Гласът на тези сирени не е звучал в града през последните няколко години.

Няколко минути преди това бойното крило на движението ХАМАС - „Бригадите на мъченика Изедин ал Хасам“, съобщи за първото изстрелване на ракета със среден обсег на действие, заявявайки, че целта е сградата на Кнесета в Йерусалим. В следващите си изявления „бригадистите“ уточниха, че всъщност на обстрел е бил подложен най-големият град в Израел – Тел Авив. Почти едновременно с това движението съобщи за обстрел на град Беер Шева от 14 ракети с малък обсег.

Израелските власти обявиха, че една ракета със среден обсег се е взривила в Тел Авив, без да нанесе особени щети, а друга е паднала в морето. Военната операция на Израел срещу движението ХАМАС продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Като почнат бомбандировките на изсраил родната телевизия ще изпрати ли екипи да снимат на живо за да се кефиме, или ще показват спуснат от изсраел материал?