Last news in Fakti

21 Ноември, 2012 16:29 1 069 0

Бивш дилър от UBS осъден на 7 години затвор

  • ubs-
  • брокер-
  • квеку адоболи
Бивш дилър от UBS осъден на 7 години затвор - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На седем години затвор беше осъден Квеку Адоболи, брокер в лондонския клон на швейцарската банка UBS, който инвестирал неграмотно и рисково, поради което загубил 2,2 млрд. долара от авоарите на трезора, съобщи Би Би Си.

32-годишният Адоболи е признат за виновен по две обвинения, но е оправдан от съда в Саутуорк по други четири. Нескопосаните си банкови операции брокерът извършил в периода 2008-2011 г. Той беше арестуван на 15 септември 2011 г.

Започва работа в банката през 2003 г. и става брокер през 2006 г. Пред съда били изнесени данни, че в един момент загубите, които Адоболи е можел да нанесе на банката, били 12 млрд. долара, но за късмет на работодателите му това не се случило.

Адоболи твърдеше по време на процеса, че неговите началници били наясно с операциите, които извършвал, и го поощрявали да поема рискове.

Детектив Пери Стоукс каза след произнасяне на присъдата, че това е случаят на най-голяма злоупотреба, извършена от един човек, която лондонската полиция е разследвала.

Засега това е най-голяма злоупотреба, извършена от един човек, която лондонската полиция е разследвала.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: