Last news in Fakti

26 Ноември, 2012 12:23 1 138 0

UBS с глоба от 37 млн. евро в Лондон

  • ubs-
  • глоба-
  • квеку адоболи

Проблемите на швейцарската банка UBS продължават. Дни след като лондонски съд осъди на 7 години затвор бившия й дилър Квеку Адоболи за причинените от него загуби за $2,3 млрд., финансовата институция получи поредната лоша новина.

Британският регулатор на финансовите пазари (FSA) съобщи, че е наложил глоба от 29,7 млн. паунда (близо 37 млн. евро) на UBS. Причината е, че банката не е успяла да засече големите загуби, нанесени й от бившия дилър Квеку Адоболи.Пропуските в системите и контрола показаха сериозни слабости в процедурите на компанията, в системите й за управление и за вътрешен контрол, посочи FSA в комюнике.

Тези пробиви в системите за сигурност и контрол са използвани от Квеку Адоболи. Аферата пък е застрашила доверието в пазара, защото един сравнително млад дилър, е успял да предприеме значителни и рисковани пазарни операции, коментира Трейси Макдърмот, представител на отдел "Финансови престъпления" във FSA.

UBS все пак е получила намаление на глобата с 30%, защото е приела бързо споразумение с регулаторния орган. Без него глобата щеше да възлезе на 42,4 млн. паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА