20 Декември, 2012 10:21 1 279 0

Хонконг разследва UBS

  • ubs-
  • хонконг-
  • лихва
Хонконг разследва UBS - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите в Хонконг са започнали разследване срещу „възможно нарушение“ от UBS при формирането на междубанковия лихвен процент в Хонконг, предаде Би Би Си.

Това става ден след като швейцарската банка се съгласи да плати $1,5 млрд. на финансовите регулаторите в САЩ, Великобритания и Швейцария по разследване за манипулиране на Libor.

Валутният регулатор на Хонконг (HKMA) заяви, че е получил информация от "регулаторни органи в чужбина за възможно нарушение от UBS при формирането на местния междубанков лихвен процент (Hibor) и други референтни лихвени проценти в този регион".

Регулаторът заяви, че е започнала разследване, за да се види дали някои от действията на UBS са довели до "съществено влияние" върху Hibor.

Швейцарската банка вече беше замесена в манипулиране на Euribor and Tibor, които се отнасят за Еврозоната и Токио.

LIBOR (London Interbank Offered Rate) е усреден лихвен процент, отразяващ лихвите, по които банките предлагат заеми на лондонския междубанков пазар. Той се използва като референтен курс за определяне лихвата при различни банкови операции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА