Last news in Fakti

6 Декември, 2020 20:45 1 681 3

Тайван желае да продължи и задълбочи ползотворното си сътрудничество с Великобритания

  • тайван-
  • великобритания-
  • обединеното кралство-
  • сътрудничество-
  • енергетика-
  • смарт градове

Тайван разчита на подкрепата на Обединеното кралство за участието си в Конференцията на ООН за изменението на климата през 2021 г.

Президентът на Тайван Цай Ин-уен изрази желанието си да продължи да укрепва връзките си с Великобритания, особено в областта на енергетиката, здравеопазването и търговията.

По-рано тази седмица Цай се срещна с британския представител в Тайван Катрин Нетълтън ден преди слизането ѝ от поста и заминаването ѝ. Президентът на страната ѝ благодари за приноса към връзките между двете страни през последните четири години.

Двете държави са установили официални канали за разговори по отношение на сътрудничеството в областта на смарт градовете, енергетиката и земеделието по време на мандата на Нетълтън, отбеляза Цай. Междувременно взаимните посещения на високопоставени лица също са се увеличили.

Цай обеща да продължи да работи в посока задълбочаване на сътрудничеството с Великобритания по отношение на борбата с коронавируса и насърчаването на зелената енергия.

„Очакваме с нетърпение да работим заедно за посрещане на предизвикателствата в ерата след COVID-19“, заяви Цай.

Президентът на Тайван изрази надеждата си, че Великобритания, която ще бъде домакин на Конференцията на ООН за климата идната година, ще подкрепи участието на Тайван.

Не на последно място тя подчерта, че през последните години островната страна си партнира с Обединеното кралство и скандинавските страни за разработване на крайбрежни вятърни електроцентрали и именно в тази област ще се съсредоточат съвместните усилия на двете страни през следващите години.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    2 0 Отговор
    Абхаэия е преди Тайван.
  • 2 Иван

    4 0 Отговор
    Глобалистките сатанисти са бесни,эаради китайската сонда на Луната.

    Коментиран от #3

  • 3 Врач

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Иван е лунатик