Last news in Fakti

26 Ноември, 2012 13:27 1 284 0

Голият ездач в Лондон се оказа гражданин на Украйна

  • статуя-
  • лондон-
  • гол мъж
Голият ездач в Лондон се оказа гражданин на Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Разкрита е самоличността на мъжа, който наруши спокойствието на лондонските жители, като яхна чисто гол паметника на принц Джордж в Уайтхол. Оказало се, че това е 29-годишният гражданин на Украйна Дан Мотреску, който няма постоянно местожителство в английската столица, съобщиха „Мирър“ и „Гардиън“.

Днес той ще се представи пред Уестминстърския съд, след като в неделя му бяха предявени обвинения по три члена – за нарушаване на обществения ред, за носене на оръжие на обществено място и за материални щети. За какво оръжие става въпрос, след като младият мъж бе напълно съблечен и с празни ръце, и какви точно щети е нанесъл на статуята, изданията не уточняват. Не е изключено на Мотреску да бъде изготвена допълнително психиатрична експертиза, тъй като в хода на своята „акция“ той е проявявал очевидни признаци на неадекватност.

В продължение на 3 часа в петък той балансираше върху паметника на британския пълководец в различни пози пред събралата се тълпа, докато полицаите го уговорят да слезе. Засега причините за постъпката му не са известни и не се знае дали мъжът е избарл статуята на принц Джордж съвършено случайно или е протестирал срещу нещо.

Любопитно е, че инцидентът е станал на улицата, която води до площада на Парламента и наоколо са разположени сградите на британските министерства. На съседна улица са резиденцията на британския премиер и неговата канцелария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: