28 Ноември, 2012 09:56 19 635 11

В Сирия карат наши автомобили

  • сирия-
  • коли-
  • втора ръка
В Сирия карат наши автомобили - 1
Насилието в Сирия продължав. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Това, което ни се случи на нас вероятно беше голям късмет от журналистическа гледна точка и първа сериозна военна офанзива от страна на Редовната армия в този район”.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” водещият на Новините по Нова телевизия Николай Дойнов, който преди ден се завърна от турско-сирийската граница, където екип на Нова снимаше. По време на снимките те попадат под обстрел.

Водещият съобщи, че след този обстрел е имало ранени хора, но той лично не разполага с информация за загинали.

Дойнов обясни, че посещението им в размирния район е с цел да направят „интервюта с част от армията, която е имала сериозен успех над т.нар. „46-та бригада на Въоръжените сили на Сирия”. Тя е завзета от тях, имаше пленници. Млади момчета, част от Редовната армия бяха пленени, разказваха интересни неща. Ръководството на Свободната армия трябваше да се срещне с нас. И точно, когато завършвахме едно от интервютата, се случи всичко това”, допълни журналистът.

По думите му около 70% от пострадалите хора, които се лекуват в турските болници не са военни, а са деца, жени и възрастни хора. „Много е трудно да се лекуват в сирийските болници, защото те биха били арестувани или няма достатъчно медикаменти. Вариантът да се лекуват в Турция е едно от малкото спасения в момента”, обясни още Николай Дойнов.

Той разказа за куриозен случай: „Заснехме български автомобили, които се продават в този район. Автомобили, купени от България, от нашите автоборси, с наша регистрация, които се продават там. И има пазар по време на гражданска война има сериозен пазар за тези автомобили втора ръка от България”, разказа още журналистът.

От своя страна операторът Росен Илиев разказа, че „това е бизнес на сирийци, живеещи в България. Печалбата, която реализират от тях, те я обръщат в храна и медикаменти, и обратно ги връщат там при хората. Всичко това, което се случва в Сирия като финансиране идва от Сирийската диаспора”, добави още операторът Илиев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 руснака

    1 0 Отговор
    журналист отива на среща с терористи и се чуди че ги обстрелват! Нееее, този репортаж въобще не е манипулативен! ама изобщо!))))

    Коментиран от #9

  • 2 сътр

    1 0 Отговор
    купили са ги за без пари от Сирия като бежанци и се връщат да ги продадат отново в България с надценка- иначе на границата: "Не съм търговец, а журналист"
  • 3 бакстър

    1 0 Отговор
    "От своя страна операторът Росен Илиев разказа, че „това е бизнес на сирийци, живеещи в България. Печалбата, която реализират от тях, те я обръщат в храна и медикаменти, и обратно ги връщат там при хората. Всичко това, което се случва в Сирия като финансиране идва от Сирийската диаспора”, добави още операторът Илиев."

    Това въобще не вярно, парите които получават отново ги връщат в Бъгария, за да купят нови коли и отново да ги продават. И въобще не купуват медикаменти и храна. Много романтично заключение както и и всичко написано по горе, но въобще не отговаря на истината.
  • 4 Klaus Barbie

    1 0 Отговор
    Ах, каква плоска пропаганда....... почти се просълзих от умиление.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 руснак

    1 0 Отговор
    Продажните медии умело манипулират масите.....
  • 7 Рохо

    1 0 Отговор
    Немогат да ме манипулират , има интернет, мога да черпя информация , достоверна.Смешни са .
  • 8 НР

    0 0 Отговор
    Вярно е, че има бум в продажбите на коли втора употреба, които се изнасят за Сирия. И това е така, защото преди войната не са могли да вкарват коли от вън, заради високите мита. Сега поради липса на държава, вкарват много. Сирийците в БГ веднага се усетиха за далаверата и масово изкупуват бензинови пикапи и джипове, така че който има подобни возила бързо да се отървава от тях, че сега е момента.
  • 9 башар

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "руснака":

    гледам, всички провансалски геополитически "експерти" са се изцвъкали по темата...осведомявали се достоверно в интернет...бе ти проумяваш ли кви дивотии дращиш по клавиатурата? другият смешник пък терористи сънува... лоши, много лоши дни се очертават за родината с подобно население
  • 10 Драган Петканов

    0 0 Отговор
    Преди години изнасяхаме 20 годишни коли по 1500 долара за войната в Ирак сега за Сирия.Бай Ганьо е търгоовеца на светът все ще намери от къде да изкара някой лев
  • 11 Методи Методиев

    1 0 Отговор
    Скора не бях чел толкова безсмислено писание... Ако вярно са отразени думие на журналиста, то това момче има сериозен проблем с логическия изсказ.
    напълно съм съгласен с коментарите, че нашата журналистика е слуга на чужди интереси и не отразява обективно процесите не само в Сирия, но и по целия свят. Но при този кръчмарски манталитет друго не може да се случи. Жалко, защото отново сме на неправилната страна, без своя позиция по проблемите и процесисте от световно значение, което ни гарантира, че отново ще бъдем използвани, употребени и прецакани. А истината не се интересува от манипулациите, защото тя е обективна даденост.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания