28 Декември, 2020 20:15 2 460 51

Заев е отпимист за преговорите с България след изборите у нас

  • северна македония-
  • българия-
  • преговори-
  • избори-
  • празници

В момента няма разговори със София заради празниците

Заев е отпимист за преговорите с България след изборите у нас - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Македонската идентичност и македонският език са толкова велики, колкото българските, германските, френските, италианските, чешките, полските - европейска ценност, която не подлежи на преговори, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев днес, предаде МИА. Той каза пред журналисти, че в момента не текат разговори със София заради празниците и допълни, че дейностите в рамките на плана за действие ще продължат след тях.

"След празниците ще проведем среща за координация с министерството на външните работи и специалния пратеник Владо Бучковски да обсъдим плана за действие, който сме изготвили по предложение на външния министър Буяр Османи (....) Очакваме отговор от България след празниците и предложения от тяхна страна", каза Заев.

Според Заев би било добре за двете страни да работят по плана за действие въпреки предстоящите избори в България.

"Политическата комуникация ще продължи и аз очаквам напредък след края на изборите там, защото би било нереалистично да се очаква каквото и да било решение преди изборите", отбеляза Заев.

Той подчерта, че правителството на Северна Македония ще продължи да работи приятелски и ще изясни всичко, което България смята за незадоволително. "Ние сме готови да изясним всичко, което те смятат за незадоволително. Бихме искали да видим по-бързо реализиране на железопътната връзка на Коридор номер 8, но това не може да стане за 1-2 години. Ние използваме заеми и финансиране от ЕС и ще се опитаме да я завършим колкото се може по-скоро. Надявам се, че България също ще започне да строи нещо, като граничния пункт Клепало или железопътната линия до границата", каза Заев.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заев

    39 2 Отговор
    е предател и ще разпродаде Македония за няколко години....това е целта...Ще им вземат и гащите..на братята българи.

    Коментиран от #16, #23, #27

  • 2 И този

    64 0 Отговор
    печели време ... След изборите....След изборите българската позиция ще се втвърди още повече. Безнадежен случай е СРМ и най-вече нейните историчари и политици.
  • 3 Зайко

    57 0 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува
  • 4 Миновач

    44 0 Отговор
    Ну Заев ну пагади
  • 5 Заеков

    10 32 Отговор
    Македонците сме най великите!

    Коментиран от #9, #32

  • 6 розово

    39 0 Отговор
    След изборите ще чака 4 години до следващите избори.

    Коментиран от #17

  • 7 След изборите

    30 0 Отговор
    Нема да е по-къс, но за сметка на това дебел и твърд.
  • 8 Република

    54 0 Отговор
    Македонския език е много велик и стар,само дето произлиза от български.

    Коментиран от #42

  • 9 Да,бе

    34 0 Отговор

    До коментар #5 от "Заеков":

    Най-смешните измисленяци с дълбоки корени /исторични/ на райграс.
  • 10 Бугаре-татаре

    2 31 Отговор
    Дай мене пашапорт па оди се клецай..

    Коментиран от #11, #20, #34

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мордора

    9 0 Отговор
    Що не махна предния със същия глагол, бе гей бездомен?
  • 13 Надай се

    13 4 Отговор
    коньо за зелена трева. Ще чакаш поне още два мандата на Борисов.

    Коментиран от #21

  • 14 специалист

    19 0 Отговор
    Относно по-бързо реализиране на железопътната връзка на Коридор номер 8, но това не може да стане за 1-2 години, защото това може да стане за по-малко от година. Даже има пари от предприсъединителните фондове..

    Коментиран от #29

  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    29 0 Отговор
    Прощавай Заев, но вече не си интересен за България!
  • 16 НЕ СИ В ЧАС

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Заев":

    Заев, в България няма избори!

    В Парламента няма да има народни представители!

    В Парламента са защитници на партокрацията и олигархията!

    От държавите в ЕС,
    единствено в България,
    в нарушение на чл.6.ал.2. на Конституцията на РБ,
    изборите са Пунта Мара:

    -С праг на преференциите!
    -Без активна регистрация!
    -Без гласуване по пощата!

    Заев, и в Македония ли е така?

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пат риот

    7 6 Отговор

    До коментар #16 от "НЕ СИ В ЧАС":

    Румън ците отдавна разстре ляха
    бодигарда на Чаушеску!

    ФАКТ!

    ГРАЖ ДАНСКИ АРЕ СТ в ИМЕТО на НАРОДА!
    За ПРЕСТЪП НИКЪТ БОРИСОВ!

    Изди рва се!
    ЖИ В или МЪР ТЪВ!
  • 19 Заев

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "НЕ СИ В ЧАС":

    Сега почват пирамидите.....тези дето са братовчеди на банките,внасяш 1000 лева и след година стават 2000..После ще им вземат пушките и пистолетите и ще ги продадат в Африка на племената да се стрелят за диаманти.После икономическия убиец ще срине икономиката и накрая ще останат по гащи.
  • 20 Али Раза

    19 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бугаре-татаре":

    Ти гледай да не бъдат анулирани пашосите че тогаз ще се стесни пътя и ще ти влезе с 200
  • 21 Надал се

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Надай се":

    надал и спечели купа, а Борисов мисля че с Божков тенис играеше...
  • 22 Другарите идват

    7 13 Отговор
    Верно е на изборите много другари ще влязат в парламента и ще ги пуснат без да искат нищо в замяна. Азбуката езика историята нали другарите ги създадоха. Другарката Нинова другарката Манолова другаря Трифонов другарите от триото тези влизат в парламента и ще довършат България завинаги
  • 23 НАГЛИТЕШМЕКЕРИ

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Заев":

    СкопЯне, Српски яничари , като ви обидно и срамно да си признаетебългарски корени , защо искате да ви помагаме , щом сте чужди? Нашето правителство пази интересите на българите в България . Айде чупка и не ни губете времето.Като ви е срам от нас , защо приехте Подарът от 200 броя танкове Т -55 и самоходни гаубици? Албанците и вашите приятели от ФАЩ се биеха редом с тях Ние ви на няколко пъти ви спасявахме държавицата , първо признавайки ви , а после Ж.Ж.накара пияния Елцин в самолета на летището в София и той да ви признае.Србите и гърците искаха да си ви поделят.Оръжието го продадохте на Пакистан и пари взехте. За вас лоши , за тях са си хубави .Защо не ни ги върнахте или поне парите .Не палели , щото бугарете - тарари не идвали в Скопие да ги зареждат с нафтСледБоко , следващият премиер ще подгони и вашите началници и идеолоди от Алба Булгарика-београд .Вместо да се ослушвате и да ходите да ни клеветите по еуропската уния , изпълнете решеният на истор. комисия и си оправете учебниците. бай Тошо имаше израз -"Дела, дела , дела " Като си коригирате нещата необратимо , заповядайте да ни ги покажете. Такъв самовлюбен паун като боко няма да го намерите. да шмекерувате, да се мазните .Ще ви стопим лагерите , ние не бързаме .Или изпълнавайте или си стоите на Луната , и гледайте еуропската уния през крив макарон.Следващият преговарящ с вас ще Кр. Каракачанов .

    Коментиран от #25

  • 24 Гражданин

    22 1 Отговор
    Заев отново говори за македонския "идентитет и язик". Г-н Заев, и всички граждани на РСМ, не разбрахте ли един път завинаги, че България не оспорва ИЗКУСТВЕНО създадения по ПОЛИТИЧЕСКИ причини ваш "идентитет и язик". Като е създаден след 1944 г., ние не може да ви го отнемем. Спрете да говорите за това, а се насочете към основните нерешени проблеми. Изменете си учебниците по история, където за БУГАРИТЕ пише, че са "фашисти и татари, номадско племе". Признайте, че до 1944 г. историята между народа, населяващ територията на Вардарска Македония, Мизия и Тракия е ОБЩА. Историята след 1944 г. си е ВАША. Но само това е ваше. Дугата история от края на седми век до 1944 г. е ОБЩА. Не може с ЛЪЖА да влезнете в Еврпоейския съюз, Зоране-е-е. Само си говориш, за да не кажат твоите хора, че не работиш по въпроса. Повтаряш си едно и също - идентитет и язик, идентитет и язик, идентитет и язик,... И другите около теб също ти пригласят!
  • 25 Ей бастун

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "НАГЛИТЕШМЕКЕРИ":

    Хората какво са виновни че управниците им са измамници като нашите.....или само си лаеш..
  • 26 БЮРМ/FYROM

    20 1 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, сръбски мекерета. БЮРМаджии-безродници. Крадци на история, език и култура.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ФАКТ :

    21 1 Отговор
    Тези сърбомански келеши-безродници продължават да се правят, че не им е ясно, че ще има вето докато не признаят, че до 1944 г. са били българи и след това са им измислени и "идентитетот" и "язикот"

    Коментиран от #30

  • 29 Кси

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "специалист":

    То, за да стане, започнете нещо да правите, само с избори се оправдавате, спряхте разговорите, уж заради вашите избори, сега пък чакате нашите избори, несериозно е, хитрувате на дребно, нищо не правите, осигурено 13 млн финансиране европейски средства, от това не ви боли идентитетот и пак нищо
  • 30 Кси

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "ФАКТ :":

    Ако приемат действителността, на тях ще им олекне морално и психически, и няма да имат никакви проблеми, тъй ли е зор да се приеме истината, вместо напъни за изопачаване, надлъгване и хитруване
  • 31 Зорница

    20 0 Отговор
    Само забележете, тия се надяват да се смени политическата с-ма, все едно с това ще промени историята случила се в миналото.
    Представяте ли си каква е наглостта им??!
    Не им пука, че крадат история, и чакат някоя политическа изгода, да си затвори очите за кражбите им.
    Няма думи за безочието им...

    Коментиран от #43

  • 32 Личо

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "Заеков":

    Да. македонците са всичко най..

    Най нагли. Най измислени... Най умеят да изопачават доказани исторически факти. Най ненужни на ЕС...
  • 33 Перо

    13 0 Отговор
    Точно това,което “не подлежи” за преговори,според измислената “македонска” нация е ябълката на раздора! Заев и македонистите знаят много добре,че са административна,а не етническа нация. Това предполага липсата на резултат и чакане на помощ от вън,на базата на геополитическите интереси,което ако можеше да стане,щеше да се получи през 30-годишната гръцка история,от която не проумяха чугунените македонистки глави! Отказ за ЕС до дупка!!!
  • 34 Перо

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бугаре-татаре":

    Пашапорт и ку-ац за ЕУ,заедно!
  • 35 Другия с коня

    14 0 Отговор
    При последното им Преброяване преди 20 години били 2 милиона,а сега останали Неизбягали в ЕС и Америка Милион и двеста хиляди...Ако ги приемат в ЕС ще останат НУЛА ....Македонци с Хилядолетна История.....Хахаха
  • 36 ДАНО

    5 2 Отговор
    ДАНО ДА ДОЖИВЕЕ ДО ТОГАВА ЧЕ КАКВАТО Я ЗАБЪРКА С НАШАТА МУТРА МОЖЕ И ДА ГО ОДНЕМА !
  • 37 Шопо

    8 1 Отговор
    Захо Бахо,не те слуша чутурата...
  • 38 778

    10 0 Отговор
    Добре де, след като през 1999 Не се е стигнало до съгласие, както и сега, Заев какви надежди има? А и до изборите има месеци, дотогава с какво ще се оправдава? А и като македонците са уверени в правотата си, да ни убедят с факти и исторически извори!
  • 39 Македон

    1 8 Отговор
    Пирин е Македонски!

    Коментиран от #47

  • 40 Д. Петров

    3 1 Отговор
    ВЕТО!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Велик е?

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Република":

    Той и Москвича е краден от БМВ!
  • 43 А може би са натоварили

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Зорница":

    някоя наша партия с парици, и те след изборите ще играят троянския кон? Може би Движението на Подрязаните Селджуци (ДПС)?
  • 44 до Бастонях2

    4 0 Отговор
    Лъжлив Бастон е на твойта македонска макя , синот и . Кое от написаното не е истина , ама ви боли от истината и отговаряте с обиди. Вашите фалшиви лакърдии минават само при вас . ще залеем света с истината и вие или трябва да влизате в психиатрия или да изближете всичко , което сте изплюли. Не били виновни , ами да питат баба си и дядо си , има интернат , да търсят истината, за гласуват за нормални политици , а не за београдските си тосподари от УДБА.ако си от сороидите , кой си , Дечев , бечев , Дичев ?За езно поница леща се продавате на ІV комун. интернационал - сороидния. ""Умнокрасавците ", ако не целунете ръка на Мая , ще гледате ПарлаМента от улицата. За софиянците помним , че не искали в България , а у Српско.
  • 45 Иван Михайлов

    11 0 Отговор
    За мен няма разлика между Македония и България. За мен цялото е България.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Кси

    3 0 Отговор

    До коментар #39 от "Македон":

    Пиринска Македония и Вардарска Македония са етнически БЪЛГАРИ, щом си наш, окау
  • 48 Toto

    4 0 Отговор
    Не разбирам защо се надяват , че след изборите ще се промени позицията на България? Да не би очакват БСП и Демократична България да вземат властта и да направят поредното предателство спрямо народ и родина?!
  • 49 баба Люга

    2 0 Отговор
    Това е пълно заблуждение или просто заблуждава медиите и обществото там. Никой в България, без значение кой управлява, не може да направи компромис с 1000г история. Те просто трябва да започнат да си изпълняват договора. Велики са колкото е велик Борисов!
  • 50 Малко слонче

    3 0 Отговор
    Заю Баев разчита след изборите ще се намерят национални предатели.
  • 51 Христов

    1 0 Отговор
    Не ми е ясно защо г-н Зоран Заев говори, че "македонскиОт идентитет и язик" са велики??
    Велики, понеже са ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИ по време на ТИТОВА Югославия в годините 1944-1991.
    А в годините 1991-2020 се ДОРАЗВИВА за да добие сегашния си уродлив вид, когато всеки гражданин на РСМ говори само за идентитет и язик. Сигурно и влюбените двойки си говорят в парковете по пейките за това. Сигурно се развеждат ако единият не вика много силно. А ако единият въобще не вика, може да се стигне и до много тежки и непредсказуеми последици.
    С други думи - създадена е една ВЕЛИКА и БОЛНА с ПРОМИТИ МОЗЪЦИ нация.
Новини по държави: