Last news in Fakti

4 Януари, 2021 07:45 3 331 3

Япония обмисля въвеждането на извънредно положение в района на Токио

  • япония-
  • коронавирус

Ако бъде въведено извънредно положение, това ще бъде вторият път, когато властите прилагат подобно ограничение в части от страната

Япония обмисля въвеждането на извънредно положение в района на Токио  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Япония обмисля обявяването на извънредно положение в Токио и още три съседни префектури през тази седмица заради пандемията от коронавирус, съобщава Ройтерс като се позовава на местна телевизия. По-рано местните власти поискаха въвеждането на мярката, но до момента премиерът Йошихиде Суга се въздържа от обявяването ѝ, заради потенциалните вреди за икономиката, отбелязва агенцията.

Като временно решение, ресторантите и караоке баровете в района на Токио бяха помолени да затварят в 20 часа, а заведенията, в които се сервира алкохол - в 19.

Японските власти разчитат предимно на доброволни действия и ограничения в пътуването, отколкото на твърди мерки.

Ако бъде въведено извънредно положение обаче, това ще бъде вторият път, когато властите прилагат подобно ограничение в части от Япония. Първият път беше през пролетта на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    3 0 Отговор
    Заведенията бяха помолени тцтцтц

    Коментиран от #3

  • 2 Аз40

    2 1 Отговор
    Знаете ли, че в различните фази от тестванията на ваксините се дава на голяма група доброволци така наречената ваксина плацебо? Знаете? А това, че тя е ваксина, съдържаща алуминий?
  • 3 1234

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Иначе харакири. Какво обшо има алкохола с пътуванията и вируса....... Нищо. Нарочно се мачка икономиката и хората