8 Февруари, 2021 11:51 1 855 6

Китай не регистрира нито един нов случай на местно предаване на вируса от 2 месеца

  • китай-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • заразени

Страната изглежда е успяла да предотврати разпространението на коронавируса

Китай не регистрира нито един нов случай на местно предаване на вируса от 2 месеца - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Китай не регистрира днес нито един нов случай на местно предаване на коронавируса за едно денонощие за първи път от близо два месеца, предаде Ройтерс. Агенцията определя този факт като поредния признак, че страната е успяла да овладее последната вълна на епидемията на своя територия, предаде Новини.бг.

Китайската Национална здравна комисия съобщи днес за 14 нови случая - с два повече от вчера. Всички те обаче са били привнесени от чужбина - седем в мегаполиса Шанхай на изток и още толкова в югозападната провинция Гуандун.

Така Китай не регистрира нито един нов случай на местно предаване на коронавируса за едно денонощие от 16 декември. Това означава, че страната изглежда е успяла да предотврати разпространението на коронавируса от големите огнища в провинция Хъбей около столицата Пекин и в североизточните провинции Хейлунцзян и Цзилин.

Новите безсимптомни заразени, които Китай не отчита като случаи на COVID-19, са се увеличили от 10 до 16. Общият брой на случаите на COVID-19 в континентален Китай (без Хонконг и Макао) достигна 89 706. Този на починалите остава непроменен - 4636


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разрушител

    1 9 Отговор
    Тази страна ще бъде разрушена, ако продължават да правят пакости! Янките и руснаците ще ги плячкосат за един месец, а японците ще останат да ги управляват! Така ще настъпи хармония във Вселената!

    Коментиран от #3

  • 2 Шекел

    4 0 Отговор
    А бе пуснете тука възможност за гласови комуникации.Вместо да пишеме да говориме.Че писането е изморително
  • 3 Шекел

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Разрушител":

    Те щото Янките и японците ще се обединят с Русия срещу китай.
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    5 1 Отговор
    Защото коронавируса е само там, където е удобно.
  • 5 Настъпи педала, Бочка

    1 0 Отговор
    Шъ видите вий, като пуснем КРАТУНСКИ по вашите магистрали. Ще ви минава с 200 всички, не му ли напълните чекмеджето! Шъ прекръстите площад "Тянънмън" на ГЕРБАНКЯ
  • 6 Русенец

    0 1 Отговор
    Там няма мангъровисти.