Last news in Fakti

12 Февруари, 2021 07:09 3 086 13

Разнобой в Прага! Чешкият парламент отхвърли искането на правителството за удължаване на мерките

  • чехия-
  • андрей бабиш-
  • коронавирус

Кметът на столицата и ръководителите на 5 от 13-те области в Чехия заявиха, че са готови да въведат локален режим на извънредно положение в своите региони

Разнобой в Прага! Чешкият парламент отхвърли искането на правителството за удължаване на мерките  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Долната камара на чешкия парламент отхвърли искането на правителството за удължаване на въведеното на 5 октомври м.г. извънредно положение след 14 февруари.

Правителството, начело с Андрей Бабиш, каза, че решението означава край на националните ограничения за придвижване, включително и на вечерния час, забраната за събирания на публично място и отваряне на обектите за търговия на дребно. Някои други мерки може да бъдат удължени по силата на други закони.

Кабинетът на Бабиш искаше извънредното положение да продължи до 16 март.

Министърът на здравеопазването Ян Блатни определи създалата се ситуация като катастрофална.Той изрази опасения, че отварянето от понеделник на всички магазини, басейни, музеи, театри и други обществени обекти ще доведе до рязко увеличаване на социалните контакти и взрив на разпространението на заразата от коронавирус.

Кметът на Прага и ръководителите на 5 от 13-те области в Чехия заявиха, че са готови да въведат локален режим на извънредно положение в своите региони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабиш вече е пътник!

    52 4 Отговор
    Тиквата КОГА?
  • 2 Някой

    83 8 Отговор
    Мдааа... Някой са готови да жертват народа си в името на някаква неясна кауза. Няма значение, че съсипаха живота на 99% от населението с тези мерки, които между другото се оказаха, че не действат в положителна посока. Отиваме към тоталитарни държави в сърцето на Европа през 21-и век.

    Коментиран от #3, #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния софиянец

    64 3 Отговор
    Това са истински народни представители, а не подлоги на Тиквата.

    Коментиран от #10

  • 5 Стоянов

    71 2 Отговор
    Браво на чешкия парламент,а за съжеление в нашия са само помияри.
  • 6 Някой

    4 15 Отговор

    До коментар #3 от "ТОШКО":

    А ти прчетели статията? Нима някой не заплашва, че ще въведе локално извънредно положение и локдаун?
    И все пак, внимавай с квалификациите. Обикновено се оказва, че човек е такъв, за какъвто обвинява другите.
  • 7 Лост

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "ТОШКО":

    Ти да не си Тошко Африкански?
  • 8 Иво

    30 0 Отговор
    Това в момента в България е абсурд да се случи, защото министър председателя командва парламента!
  • 9 Кюлчев Чекмеджиев

    26 1 Отговор
    Е да ама там парламента не е назначен от една проста и крадлива Тиква.
  • 10 В БГ

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния софиянец":

    парламента не го и питат даже , направо си удължават. То не че ако го питат ще има разлика. Да не забравяме , че миналия март извънредното положение бе подкрепено и от БСП !
  • 11 ivo

    14 0 Отговор
    БРАВО на Чехите. Тук това никога няма да стане. Защото: 1. Парламент и правителство са еднакво послушни на външните господари и вътрешни олигарси. 2. Служат на всичко друго , но не и на народа си. 3. Играят по предварително зададен сценарии и единствено ги интересува да напълнят личните си джобове и нищо друго. 4. Като народ сме инфатили, наивници / овце/ и не ставаме за нищо. 5. Ще получаваме това, което заслужаваме!!!!
  • 12 КАПИТАН СМЪРТ

    1 0 Отговор
    ЕДИН ХУБАВ РИТНИК ЗА ПЕТЕЛА, ДЕТО СЕ ПРАВЕШЕ НА УМЕН И ВИЖ, КОЛКО БЪРЗО ЗАПОЧНАХА ДА СХВАЩАТ :)
  • 13 Мнение

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Не знам с какво държат политиците на разните държави, но това е характерно за почти цял свят.А инак "мерките" са повече или по - малко едни и същи, и идват по едно и също време. Явно идват от един център и за повечето хора е известен. Въпросът е дали ще успеят да редуцират населението по света и наложат робството над останалите, или ще си платят с лихвите. Това зависи от всички хора. Докато има добитък, ще има и кланици да го "обслужват".