20 Декември, 2012 16:59 1 204 0

„Икономист“ с пътеводител за ада

  • икономист-
  • карикатура

Водещото бизнес списание „Икономист” сложи на корицата си карикатурата „Грубият пътеводител към ада”.

Творбата е пародия на световните лидери, които се намират в преизподнята. Тя е заиграване с истерията за предсказанието на маите за свършека на света.

Отстрани дяволът наблюдава, държейки в ръка брой на списание „Икономист”.

Президентът на САЩ Барак Обама плава с лодка през река от огън към Путин. А Ангела Меркел е седнала върху железопътна линия на мост върху огнената ръка. Под канцлера на Германия дяволче използва символа на еврото, за да плава. Това е явна закачка с невъзможността лидерите на ЕС да се справят с продължаващата дългова криза на Стария континент. 

Изданието отбелязва, че най-краткият път към ада е да се греши постоянно и мащабно, и да не чувстваш угризения на съвестта.

Неслучайно руският президент Владимир Путин е в компанията на президентите на Иран и Сирия Махмуд Ахмадинеджад и Башар Асад, лидера на Северна Корея Ким Чен-ун и покойния либийски лидер Муамар Кадафи.

Тъжен от изборната загуба в миманса е и бившият държавен глава на Франция – Никола Саркози, който е изобразен като „Наполеон“.

Самите дяволи също в крак с времето като работят на компютри.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: