Last news in Fakti

24 Декември, 2012 11:54 961 0

300 000 богомолци се очакват за Рождество Христово във Витлеем

  • богомолци-
  • витлеем-
  • палестина-
  • израел

Десетки хиляди туристи и поклоници са през тези дни в Светата земя, за да посрещнат Рождество Христово и да прекарат отпуската си в родината на Исус Христос, съобщи ИТАР ТАСС.  Най-напред католиците, а след това и православните християни ще отпразнуват тук рождението на Спасителя.

Очаква се Витлеем да бъде посетен от 300 000 туристи, поради липса на места в хотелите в града, много от поклониците се настаняват в съседен Йерусалим и други израелски градове. За първите десет месеца на тази година палестинските територии са посетени от почти 1,2 милиона гости, което е с 10% повече отколкото за същия период на предходната година.

Израелските власти са предприели редица мерки за облекчаване на пропусквателния режим за християни – палестинци, както и за чуждестранните богомолци.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА