Last news in Fakti

1 Март, 2021 09:25 2 589 2

В Сардиния почти без забрани заради рекордно малко с COVID-19

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • сардиния

В Сардиния в момента има само три малки огнища, които са затворени като червени зони – островчето Мадалена, Сан Теодоро и Боно

В Сардиния почти без забрани заради рекордно малко с COVID-19 - 1
Снимки: Shuttertock

От 1 март остров Сардиния става единствената “бяла” зона в Италия заради ниския процент заразяемост. На Апенините в “бяла” зона може да се превърне област, която регистрира в продължение на 3 седмици под 50 случая на коронавирус на всеки 100 000 жители.

В Сардиния те слязоха на 29 на 100 000. Освен това на острова индексът Rt, който показва с каква скорост се репродуцира вирусът, слезе на 0,68. Средното ниво за Италия в момента е 0,99. В Сардиния е много нисък и натискът върху болниците, тъй като само 11% от леглата в интензивната терапия са заети, за разлика от средното равнище в Италия от 24%. Все още е ниско нивото на използваните ваксини на острова – едва 59% от доставените са инжектирани.

От 1 март в Сардиния единствените рестриктивни мерки, свързани с епидемията, остават носенето на маска, задължителното дезинфекциране на заведенията и спазването на социална дистанция. В същото време ще бъдат възобновени всички видове икономическа дейност.

Ще бъдат отворени и вечер, а не само на обед ресторантите и баровете, а също и кината, театрите, фитнесите и басейните. В Сардиния в момента има само три малки огнища, които са затворени като червени зони – островчето Мадалена, Сан Теодоро и Боно.

И трите са до град Сасари. В областния център Каляри на 6 и 7 март предстои масов скрининг за вируса на населението, който ще обхване около 80 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матей

    8 1 Отговор
    Ами така е,когато властите са си на мястото и не се поддават на пагубното влияние на новия световен ред,не причиняват геноцид над собственото население.Днес е ковид-кризата,утре ще е нещо друго,ще забраняват ,ще тормозят ,изискват,наставляват,командват,ще надзирават,глобяват,затварят.Народа ни изпадна в безпомощно състояние и нашите из-вер-ги си играят с нас,постоянно вменяват вина на самите жертви,това е върховен цинизъм и садизъм.
  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    Резултата е налице ! Спряха да РЪСЯТ ЗАРАЗАТА и заболеваемоста е спаднала .