Last news in Fakti

9 Март, 2021 18:19 1 970 11

Зеленски готов да се срещне с всеки лидер от Нормандския формат

  • украйна-
  • нормандска четворка-
  • володимир зеленски

Готви се нова среща на групата

Зеленски готов да се срещне с всеки лидер от Нормандския формат - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Украинският държавен глава Володимир Зеленски обяви, че е готов да се срещне с всеки от лидерите в Нормандския формат, съобщи ТАСС.

Държавният глава потвърди, че в момента тече подготовка за среща във формата. Очаква се в нея да се включат представители на Германия, Франция, Украйна и Русия.

Той потвърди, че това може да не стана. При такъв вариант Зеленски е готов да се срещне с всеки от лидерите по отделно.

Той заяви, че трябва да се намерят решения на много въпроси. Сега те не могат да се отлагат.

Зеленски не даде мнение за това, дали последните ограничения за украински медии могат да повлияят на срещата. Очаква се потвърждение на срещата от лидерите на останалите държави.

Срещите трябва проследят напредъка за мир в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зелен си

    11 1 Отговор
    Путин ви спира кранчето,идвате на колене,позите и омразата не дават хляб..
  • 2 Врачка

    13 0 Отговор
    Едва ли ще му обърнат внимание.Окрайна е прочетен вестник без стратегическия Кримски полуостров.
  • 3 дедо Герчо

    16 0 Отговор
    РЕЙТИНГЪТ НА ТОЯ СМЕШНИК СЕ ЗАБИ В ЗЕМЯТА И НЯМА НИКАКВО ПРИМИРИЕ,ВЧЕРА СТРЕЛЯХА ПО ДОНБАС,ВКЛ. С ЗАБРАНЕНИ БОЕПРИПАСИ....!..
  • 4 Гошо

    6 0 Отговор
    Абе той Зеленски на всичко е готов ама не е способен на нищо и той и държавата му
  • 5 ТОЧКАТА

    11 0 Отговор
    любопитно....МАЙДАНА ,,дойде,, след като Янукович отказа заем на МВФ и помоли Путин за заем....ОТКАЗА заема от МВФ защото като условие за асоцииране към ЕСъто беше поставено условие ЗАДЪЛЖИТЕНО да ползва ,,джон диър,, за обработка на земите ЧЕРНОЗЕМ!!!! и ,,монсанто,, да има неограничен ГМО достъп за семена!!!!!!!!!А Украйна има най големите НИВИ В ЦЯЛА Европа!!!!!!!КРИМ даже не е толкова важен!!!!!!!!!и газопроводите!!!!!!!!Янукович отказа,обърна се към Путин и КУРАБИИКИТЕ дойдоха!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 6 ГРОБ

    1 0 Отговор
    Зеленски да заеме позата 96
  • 7 Въпрос

    2 0 Отговор
    Може би ще ги разсмива със скечове от Квартал 95
  • 8 барчо

    6 0 Отговор
    Русия няма да ходи на среща, защото вече е била и има едно минско споразумение, което не се спазва от Украйна. Примирие вече няма и от месец бомбандировките си текат планомерно. Доколкото гледам новините, украинската армия дислоцира там бойна техника и жива военна сила, така че скоро можем да очакваме бум бам и тряс и в двете посоки. Преди седмица донбаското военно ръководство е разрешило ответни удари, но за сега нямат възможност, защото обстрела от украинска страна се извършва от мобилни батареи, които се дислоцират в населени места и от там бомбят. После се махат. Така домбасци няма как да отвърнат, защото ще направят същото, което правят и украинците - бомбене на мирни жители.
  • 9 барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТОЧКАТА":

    Гледах клипа след отказа на Янукович. Голям мъжкар и добър политик, който за съжаление го бутнаха. Каза на Меркел при колоарите директно в очите, че договора, който е отказал да подпише е неизгоден и заробващ. Една мумия тръгна нещо да приказва и той я скастри на момента, че не може да прекъсва разговор между двамата и да ходи да взема уроци по възпитание. След това започнаха да го тровят планомерно. Накрая изглеждаше като от филми на ужасите във физиономията. Договори се с опозицията за извънредни избори и изпълни всичките и условия, като единственото му условие беше, изборите да се преведат по всички правила, като това беше надлежно подписано. Гаранти за това бяха Франция, Германия и Англия. Два дни след тази договорка се организира свалянето му с метеж.
  • 10 барчо

    5 1 Отговор
    Интересно, че той е готов на среща и почти я е организирал, ма ония не знаят изобщо. Ама иначе ако не му се получи заедно, като най-краен вариант ще се среща с всеки по отделно. Трябва да поръча на сценаристите от филма дето играе да напишат в някоя от следващите серии подобни срещи, че ако нея напишат, няма и да има такава снимка. Абе тоя още си мисли че играе в сериала "Слуга на народа".
  • 11 GnG

    2 0 Отговор
    "СлугаТА на народа", жъне безспорни успехи и с участието си в сериала "Слуга на Европа и АТЛАНТИКА" !

    Режисьорите на сериала, предполагам, са потърсили вече контакти и с г-н Слави Трифонов, за да му предложат роля в сериите, които ще се снимат в България ! :)
Новини по държави: