29 Март, 2021 22:06 5 643 52

Ваксините работят! Бързият спад на COVID-19 случаите в Израел показва ползата от имунизация

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пфайзер-
  • израел-
  • бенямин нетаняху

Много ниският брой на новозаразени сред младите хора предполага, че с новата учебна година през септември предстои пълно, безопасно възобновяване на присъственото училищно обучение

Ваксините работят! Бързият спад на COVID-19 случаите в Израел показва ползата от имунизация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелските власти представиха графики, показващи рязко намаляване на заразените с коронавирус в страната след началото на ваксинацията срещу COVID-19 на 19-и декември 2020 г.

Графика на процентната промяна на COVID случаите по възрастови групи в Израел след началото на ваксинацията

Ваксините работят! Бързият спад на COVID-19 случаите в Израел показва ползата от имунизация

Тук е важно да се отбележи, че процентът на новозаразени с COVID-19 спада бързо във всички възрастови категории, включително при тези, при които процесът на ваксинация е много нисък или почти не съществува (за децата до 19-годишна възраст).

На повече от 80% от хора в Израел на възраст над 60 години вече са поставени по две дози от COVID ваксината, като процентът на ваксинираните сред по-младите хора е все още далеч по-нисък. Делът на населението в страната, на което е поставен поне една доза от коронавирусната ваксина, достигна 60 на сто.

Междувременно ежедневните случаи на коронавирус в страната са намалели след началото на ваксинационната кампания до около 500 от пика от близо 10 000 новозаразени на ден през януари. Сега едва около 7% от новите случаи на COVID-19 са при хора на възраст над 60 години.

Графика на новите случаи на COVID-19 в Израел на дневна база

Ваксините работят! Бързият спад на COVID-19 случаите в Израел показва ползата от имунизация

Всички това е доста добър знак за ефикасността на ваксините, а много ниският брой на новозаразени сред младите хора в Израел предполага, че с новата учебна година през септември предстои пълно, безопасно възобновяване на присъственото училищно обучение.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 45 Отговор
    Да ама Израел използва руската ваксина. Що не ги накарате да си бият астра-зенека а ? Нали са много хубави.

    Коментиран от #6, #10, #11, #48

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 BokoZeneko

    32 20 Отговор
    От какво е спада от това че са умрели имунизираните ли хихи
  • 4 Бръм бръм

    13 21 Отговор
    Е имат си власт която си държи на хората
    А иначе вижте тулупа крадец и убиец
  • 5 Хахаха

    15 25 Отговор
    Трябва да се ваксинираме!
  • 6 Бръм бръм

    51 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Ползват само пфайцер нищо друго
  • 7 BDAP

    13 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ваксините работят! Бързият спад на COVID-19 случаите в Израел показва ползата от имунизация

    СЗО да каже дали е точно така. Нали е тяхна организация?
  • 8 чомски

    34 17 Отговор
    евреи и истина,две несъвместими понятия!
  • 9 Голо Дупе

    7 15 Отговор
    Давам ама на Дрът Евреин да ме ваксинира не давам
  • 10 Да бе да

    31 17 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Изриел из полза почети на 100% само ваксината на фаизер. До няколко седмици ще са приключили с епидемията напълно и ще почнат да извличат облагите от това ще при тях епидемия няма. Останалите страни ще продължават агонията си и ще затъват в международни дългове които ще изплаща населението им десетилетия напред.. Те в Изриел са много прости сигурно и затова платиха двойна цена за ваксината и масово ваксинират и си осигуриха ваксини и за трета доза за цялото си население.

    Коментиран от #18, #25, #49

  • 11 Гост

    33 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Какви руски, бе тролчо? То бива тролня, ама твоето съвсем минава всякакви граници. Евреите се ваксинират само със Файзер!

    Коментиран от #17

  • 12 Диверсант

    20 14 Отговор
    Поредната медийна реклама. Мисирки защо не пишете че Израелска адвокатска кантора е внесла документи в Хага за ГЕНОЦИД СРЕЩУ ИЗРАЕЛСКИЯ НАРОД.. .... Какъв ще е изхода от съдебния процес господ знае,но факта че са приети документите и започва разследване е достатъчен

    Коментиран от #27, #35

  • 13 yordan

    7 16 Отговор
    ЕВРЕЙСКИ БЛЯ БЛЯ
  • 14 yordan

    6 16 Отговор
    ХИТЛЕР Е ТРЯБВАЛО ОТДАВНА ДА ГО НАПРАВИ
  • 15 дали

    17 15 Отговор
    И как стана тая, като почнаха да излизат случаи на тествани положително за Ковид 2 седмици след 2 та доза на Пфайзер?

    Вече се чудят как да накарат хората задължително да се инжектират с ГМОрнк субстанциите и англосаксонските и еврейски корпорации да завъртят стотици милиарди печалба от страха на хората.

    СЗО е подчинена( финансирана) на фондацията на Бил Гейтс, зад която са всички фарма корпорации производители на ГМОрнк субстанцията.

    СЗО не пандемия, ами на квадрат ще наложат, за да пробутат ГМОрнк субстанцията на американските Пфизер, Модерна, Джонсън.

    От една година са спряли тестването за всички останали сезонни вируси предизвикващи тежки дихателни инфекции, а тестват само за ковид.
    Ако почнат да тестват и за наистина сериозните вируси, май ще излязат 4- 5 тежки вируса или комбинации, а ковид ще се окаже съпътстващ на тежките вируси от които се разболяваме в момента.
    Но лекуват само от ковид, може би затова и много хора умират, защото са болни от други респираторни тежки вируси, но не ги тестват за тях.

    А сега
  • 16 4554

    21 14 Отговор
    Така е, докато едни се ваксинират и просперират, други още не вярват във вируса и плюят по ваксините.

    Коментиран от #20

  • 17 Pifff

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    И на мен ми се повръща от такива, ама няма как
  • 18 Диверсант

    13 16 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе да":

    Ганчо балкански, защо ги задължават да подписват декларация с текст ИЗВЕСТНО МИ Е ЧЕ УЧАСТВАМ В МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРИМЕНТ И ГО ПРАВЯТ ДОБРОВОЛНО... Намери в нета Dea da Israele

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ха сега

    3 8 Отговор

    До коментар #16 от "4554":

    Желая ти просперитет. 🙈🙉🙊

    Коментиран от #23

  • 21 сПас

    9 10 Отговор
    НА ТЕЗИ НЯМА КАК ДА ИМ ВЯРВАМ.
  • 22 телев козлодуй

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "радио козлодуй":

    аз си ги клатя и им го подавам редовно
  • 23 4554

    10 4 Отговор

    До коментар #20 от "Ха сега":

    От такива като тебе просперитетът трудно ще пробие.

    Коментиран от #34

  • 24 прахзапране

    13 12 Отговор
    Не знам за евреите, но шефа " Пфайзер" за Европа мисля, не се беше ваксинирал, когато евреите тръбяха как ваксинирали поголовно с ГМОрнк на Пфайзер в Израел.

    Да не стане като с химическото оръжие на Садам, англосаксонците и евреите много лъжат. Обвиниха го за химическо оръжие, обесиха го, а химическо оръжие 17 година не могат да открият.

    Та да не правят същата схема по медиите и сега- в Израел всички се ваксинирали, пък накрая да се окаже, че това било само медийна патаклама.
    Та накарат европейците да повярват, като със хим. оръжие на Саддам и да се ваксинират с ГМОрнк субастанциите на англосаксонските и еврейски фарма корпорации и фондации( има инфо в нета, от каква националност са собствениците на американските фарма корпорации).
  • 25 Облаги

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе да":

    Няма да извлекат чак толкова. Докато няма глобално ваксинационно покритие, ще се появяват нови варианти и тогава и ваксинираните пак ще са застрашени. Луда надпревара става.

    Коментиран от #29

  • 26 бай Даньо

    11 2 Отговор
    Интересна работа , първите по интелигентност се ваксинират масово а вторите по интелигентност - тц !? Интересно как са със ваксинацията останалите по интелигентност по-тъпите от Ганчо !?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Да бе да

    16 5 Отговор

    До коментар #18 от "Диверсант":

    А другите умници като теб които се мислят, че не са ганчовци балкански и са много хитри не подписват нищо и цял живот ще плащат кредите изтеглени докато чакат да се убедят в това ще “експеримента ” няма да ги затрие случайно. Трагичното е че по този начин обричат и всички останали, че и децата им да плащат цял живот много милиардните “спасителни ” заеми отпуснат от тези същите тъпите евреи дето са участвали в “експеримента” и са се ваксинирали.

    Коментиран от #38

  • 29 Да бе да

    10 4 Отговор

    До коментар #25 от "Облаги":

    А като има нови варианти ще има нови ваксини. Които си ги осигури първи няма да позволи да има проблем. Именно по тази причина те вече се подготвят за третата доза за населението си защото знаят, че вече ваксинацията ще бъде периодична.
  • 30 Q2z

    3 9 Отговор
    Добре е да се види графиката от миналата година по същото време.
  • 31 Каква изненада

    10 11 Отговор
    Без да съм привърженик на Мангъров, той е специалист по инфекциозни болести и каза едно просто нещо - застрашениете слоеве св пазят, а другата част от населението си работи, за да не сринем икономика и частен живот.

    Ето го чростия факт че като са ваксинирали мнозинството хора над 60 години и тези с допълнителни заболявания и болестта ще се срине. Просто защото няма как ефективно да заразява при младите хора...

    Ама не локдауни до 2050, защото ни управляват мутри и комплексари. Локдауна е една кратка стъпка от тоталотарна държава и диктатура.

    Коментиран от #32, #33

  • 32 Пич

    11 8 Отговор

    До коментар #31 от "Каква изненада":

    Застрашените слоеве са хора с високо кръвно и сърде1ни проблеми, хора с диабет, повечето от тях работят всекидневно. Това са активни хора и като няма ограничения едните,които се смятат за безсмъртни като Чорбанов и Мангъров ходят по ресторантидискотеки, после ходят на работа и там заразяват тия,дето се пазят. 1/3 от починалите са без никакви заболявания и има доста хора на по 35 години здрави починаха от Ковид 19.

    Доц.Мангъров е детски лекар инфекционист, той не е Епидемиолог и се бърка в работи,които не разбира. В щаба си има епидемиолог и той е доц.Кунчев.
  • 33 Глупости

    11 7 Отговор

    До коментар #31 от "Каква изненада":

    Когато мерките се прилагат с идеята не да се контролира епидемията, а да се постигне нулево разпространение на вируса резултата е съвсем друг. Като го направи Нова Зеландия, но там от самото начало за всеки влизащ на нейна територия имам задължителна карантина, и то не в дома, а в специален център. Една година вече там има само 26 починали човека и 2493 зарази ли се при население от около 5 милиона. За това се мълчи обаче и се коментира Швеция в която починалите са 13194, а заразените са 732070 при население около 10 милиона и кандидат депутат като Мангъка.
  • 34 Ха сега

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "4554":

    Не ме мисли, нали ти ще просперираш. Стига гледа в паницата на другите. Аз съм препросперирал. 😂
  • 35 Въпрос

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Диверсант":

    Защо манипулираш с безумни лъжи? Много развинтено въображение имаш.

    Коментиран от #46

  • 36 Гост

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Така погледнато глупаците май сме ние...
  • 37 Ваксината за тая паплач

    4 7 Отговор
    Е на 30 км от Мюнхен
  • 38 Гост

    10 5 Отговор

    До коментар #28 от "Да бе да":

    Не виждам смисъл да се хабиш.. Точно от ей такива ганьовци сме в това положение много изгубени животи къде от вируса къде коствено заради вируса!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Факт

    3 5 Отговор
    Докато бюрократите от ЕС умуват и ни пробутват боклука на Астра Зенека, евреите се ваксинираха с Файзер. И то не съвсем доброволно понеже и те имат дървени философи антиваксъри.
  • 42 Най Най тъп

    7 6 Отговор
    Бе антиваксърите кво се хабите - ваксини за вас и без това НЯМА! Умните хора се ваксинират като в Израел и след това си гледат живота и пътуват с ваксинационен паспорт, а вие ще си стоите вкъщи и ще драскате по форумите как Бил Гейтс щял да ви чипира с 5Г мрежата.
  • 43 Еврей е и е

    2 5 Отговор
    Противазаконно да се ваксинират най добър Еврей е умрял Еврей
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Диверсант

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Въпрос":

    Имаш възможност да комоникираш с целия свят. Ако клечиш из бг.сайтове и пред телевизора не ми задаваш въпроси моля.

    Коментиран от #47

  • 47 Komapak

    3 0 Отговор

    До коментар #46 от "Диверсант":

    С този словоред и правопис си добре различим диверсант.

    Коментиран от #51

  • 48 леле

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    В Израел се ваксинира само и единствено с ваксната на Пфайзер. Прочети малко, преди да се изказваш....мечтаете си за руска ваксина..
  • 49 леле

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе да":

    Прав си, а като гледам манталитета на Ганя и мнението му за ваксините, ние в България тази пандемия ще я търкаляме до 2025 г. сигурно. Никой не ни е виновен, ние като общество сме виновни. В началото на ваксинацията, хората които искаха да се ваксинираха в БГ бяха около 30 % първоначално, а в Гърция примерно този процент беше над 70 %- правете си изводите

    Коментиран от #52

  • 50 וסיל לבסקי

    3 1 Отговор
    слава на достоиният евреиски народ!
  • 51 Диверсант

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Komapak":

    Близо 20 години говоря много малко български, преди година започнах да пиша след многогодишно прекъсване, но надявам се тези които се интересуват да разбират какво мисля и казвам. За платените тролове, рекламни агенти и дистрибутори на фармацевтични компании NON MI FREGA NI UN CAZ
  • 52 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "леле":

    Ако аз попълвап данните, щеше да има още по-стръмен спад....