Last news in Fakti

15 Януари, 2013 09:13 7 301 1

Тежка влакова катастрофа в Египет уби 19 новобранци

  • влак-
  • катастрофа-
  • египет
Тежка влакова катастрофа в Египет уби 19 новобранци - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тежка влакова катастрофа в Египет отне живота на 19 души, а над 100 бяха ранени.

Два вагона от композиция, превозваща новобранци до армейски лагер, дерайлираха след полунощ в предградие на Кайро. Властите очакват броят на жертвите да се увеличи, съобщава египетската агенция MENA. В 12-те вагона на композицията са пътували 1328 мобилизиран египетски войници

Официална версия за причината за злополуката все още няма. Според един от пътниците двата последни вагона на композицията са се откачили в движение.

Инцидентът става само две седмици, след като беше назначен нов министър на железопътния транспорт, коментира "Гардиан".

Египетските медии коментират, че това е третият подобен инцидент от падането на режима на Хосни Мубарак преди почти две години. Изданията допълват, че гражданите непрекъснато се оплакват от лошите условия на пътуване и ниските критерии за сигурност, които често водят до катастрофи. През ноември миналата година 50 души, повечето от които деца, загинаха при удар на влак в училищен автобус южно от Кайро. Тогава беше уволнен министърът на жп транспорта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор