Last news in Fakti

9 Май, 2021 19:02 1 838 13

ЕС няма да поднови договора с АстраЗенека

  • ес-
  • астразенека-
  • тиери бретон

Голямо споразумение с Файзер

ЕС няма да поднови договора с АстраЗенека - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия не е подновила договора за доставка на препарата на АстраЗенека. Това обяви европейският комисар по вътрешния пазар Тиери Бретон, цитиран от Фигаро.

Договорът ще спре да действа след юни. Първоначално бяха предвидени 120 млн. дози..

Те трябваше да бъдат използвани в европейските страни през първото тримесечие. За второто бяха планирани 180 млн.

Компанията обаче достави само 30 млн. Бретон припомни, че по този начин са били създадени проблеми в цялостния процес. През второто тримесечие ще бъдат доставени още само 70 млн. дози.

Вече стана ясно, че ЕС е поръчал допълнително 1.8 млрд. дози на Файзер. В момента той е основният, който се използва в групата.

Преговори за договора се водиха от седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    12 0 Отговор
    И ся ко прайм ?

    Коментиран от #4

  • 2 Оиът

    3 4 Отговор
    Хубаво е че ЕС е поръчал 1,8 МИЛИАРДА дози...
  • 3 Иван

    16 0 Отговор
    Не ни трябва АСТРА УБИЕЦ
  • 4 Един шофьор

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ами пиеш първо ракия и после според времето ако е топло бира или бяло вино , а ако е хладно може и червено.
  • 5 Тиква

    11 0 Отговор
    Това се чакаше и се случи.
  • 6 Хахаха

    13 0 Отговор
    Нали са я одобрили още преди да бъде направена. Даже авансово са платили за нея.
    Това означава ли, че тези които са я одобрили са напълно некомпетентни или са продажни? В такъв случай, имат ли основание точно те да одобряват и да проверяват Спутник, след като вече е доказано, че не могат да преценят, каква ваксина е добра, а коя е опасна.
  • 7 no name no face no number

    9 0 Отговор
    ЕС = капут- от немски
  • 8 Някой си

    12 0 Отговор
    А дадените предварително парички?
    Кво прайм с тях?
  • 9 Комунист

    9 1 Отговор
    Всички джендъри ще ги ваксинираме с спутник ви, да станат мъже, ще им дадем един калашник ама надали джендърите ще свикнат с него същите са като индийските летци които казват че руската техника била съвременна и сложна и предпочитат трошките на запада с тях по лесно летиш понеже неправиш нищо освен само да летиш без оръжия са да не би индийците да се претрепат
  • 10 Сандо

    12 0 Отговор
    Тия от ЕС са тотално объркани.Надали някой вече ги следи от кого,кога и колко поръчват,отказват,наново нещо решават,одобряват,заплашват,отказват одобрение,плащат,крият договори и документи,лъжат-мажат и такавсичко потъва в бюрократичната мъгла.Само едно е постоянно:заповедта никой да не използва руска ваксина.

    Коментиран от #11

  • 11 Хахаха

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сандо":

    И се оказа, че в България почти няма партия, която истински си мисли за хората. По това ще ги познаете: който е гласувал против Спутник или се въздържа, значи не му пука за народа си.
  • 12 София

    2 1 Отговор
    Каквото и да говорят, тези ваксини са във експериментална фаза и е обида към всеки нормално мислещ човек да заблуждават че това е единственото спасение, да пускат залъгалки с ваксинационни паспорти и още повече да принуждават ваксинирането. Аз се отказвам да пътувам, да ходя на кино и ваканции където и да е ако се наложи - нямада умра ако не пътувам. Не заслужават да им бъдем опитни зайци, ако искат да ни боцкат, то те трябва да ни плащат а не държавата да закупува и това ще се прибави към външния дълг. Едно време нашите деди са умирали във истински войни и ако можеха да видят какво става днес.... ще се изплюят върху ни. Подчиниха ни с един грип. Срам.

    Коментиран от #13

  • 13 Чай Мангъров

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "София":

    Другото "спасение" е да станем като Индия сега. И там много много не се ваксинираха и разхлабиха мерките понеже вирусът не бил опасен, а сега се бият за ваксини ама няма достатъчно.
Новини по държави: