Last news in Fakti

9 Май, 2021 19:25 4 604 23

Взеха решение за втората доза на АстраЗенека

  • богдан кирилов-
  • решение-
  • астразенека

Това обяви Богдан Кирилов

Взеха решение за втората доза на АстраЗенека - 1
Снимка: БГНЕС

“Разгледахме казуса с хората, които не искат да си поставят втора доза от препарата, с Националния щаб. Взехме решение да бъде поставяна втора доза от РНК препарат след 84-я ден, тоест когато приключи по кратка характеристика периода за поставянето на втора доза. Това заяви в студиото на "Неделята на NOVA" директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Официалната препоръка нa ЕМА и на Изпълнителната агенция по лекарствата е да се следва кратката характеристика на препарата нa AstraZeneca", подчерта той и допълни, че през следващите седмици предстои да бъдат оповестени изследвания, които да покажат какъв е ефектът от подобно смесване на препарати.

Производителите провеждат и изпитвания дали ще е необходима и трета доза.

„Най-рано в края на годината се очаква да бъде необходимо поставянето на подобна трета доза. Все още предстои да се изясни дали тя ще е многовалентна.

“Надявам се след трайната тенденция на намаляване на новите случаи и хоспитализираните – ни предстоят по-спокойни месеци”, изрази надежа той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    32 2 Отговор
    Тия са прочели в рубриката ,,свят"- ЕС няма да поднови договора с Астра Зенека " и взеха решение ?
  • 2 Лост

    24 1 Отговор
    Пък аз взех решение да ви поздравя с песента на Сигнал- "Може би".
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 324

    33 1 Отговор
    Егати ваксините! Значи на всеки 4 месеца ще получаваме доза отрова.

    Коментиран от #23

  • 5 Е как ги решихте наизуст

    24 1 Отговор
    Това експерименти с клетки, с животни е нещо непонятно ни за нашите ненормалници, дето ни лекуват и те не знаят с кво и от кво у защо вместо да излекуват, вземат че убият напълно здрАви хора...ако съм мислел че ще живея сред толкоз злобни и бездушни масови и наемни убийци, направо нямаше да се раждам ...
  • 6 Какво правим

    22 3 Отговор
    Със хилядите дози Астразенека които сме купили и никои не иска да си сложи? А и вече ЕС няма да, я ползва и прекратяват договора! И какво ще правят хората които вече имат една или две дози? Ще могат ли да си сложат ваксина на друг производител?

    Коментиран от #11, #12, #16

  • 7 НОЩ

    11 0 Отговор
    МНОГО СА РЕШИТЕЛНИ !
  • 8 вирусолог

    24 0 Отговор
    Третата доза може и да не е поливалентна. Едновалентен калиев цианид изключва заразяването от каквито и да било болести. 100% ефективност и забавяне на климатичните промени.
  • 9 пройчо

    18 0 Отговор
    ".... “Разгледахме казуса с хората, които не искат да си поставят втора доза от препарата, с Националния щаб..."*******къде е шефа на щаба --мутафчията?....къде е истинския шеф--Бою Симитлията?....защо говорят мижави калинки?
  • 10 ГОРСКИ

    17 0 Отговор
    Ти не разбра ли че след изборите ще има реформи във Министерството на здравеопазването стига кражби!!!!!
  • 11 324

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Какво правим":

    Не се коси. Ако Толупа останеше, щеше да я продаде на африканците и да прибере парите в шкафчето, предполагам че и честните еврогейци ще постъпят така. Ако друг е на власт нищо не се знае.! Отчет обаче колко пари са платили за АЗ, за колко са получили и колко остават никой не казва.
  • 12 калъчка

    21 0 Отговор

    До коментар #6 от "Какво правим":

    Чудех се + или - да ти сложа и реших, че е 0. Въпросите ти са правилни, но не мога да мисля и балъците които си слижиха ваксини. Не съм антиваксър, имам си всички задължителни ваксини и считам, че е правилно да се поставят, но това е безумие с тази ковид простотия. Пфайзер е с приход 26 милярда долара!!!!!! Ето за това говорим !!!!!!!! ПЕЧАЛБА !!!!!! За американците!!!!
  • 13 Майна

    11 1 Отговор
    Зомбирането върви..В БГ съм и научавам, че повето съседи около пенсионна са си инжектирали, че и по две от разните ваксини , да бъдели по спокойни..щото и с маски се..носят, спазват дистанция с мен, щото идвам от чужбина....ПРОСТО МАЙ НАИСТИНА ЗАГУБИХМЕ ВОЙНАТА...ЗАРАДИ РАЗНИ БЕЗМОЗЪЧНИ СЪЩЕСТВА, КОИТО УТРЕ ЩЕ НИ СОЧАТ И С ПРЪСТ , КАТО ПРЕСТЪПНИЦИ...,ГОСПОД ДА НИ Е НА ПОМОЩ
  • 14 Матей

    13 1 Отговор
    ЕС се отказва от астра-зенека,но тука продължават да бодат с нея,ПАРИ СЕ Е ДАЛО,както казва бай Ганьо.Та какво ще спрат с ваксините,оказва се ,че трябва на всеки 6 месеца да се прави наново,това се превръща в система,ползата е много съмнителна.Трябваше да се подходи като при сезоннния грип,при който смъртността е значително по-висока,но на никой и през ум не му е минало да прави такива циркове.Щеше да се придобие масов естествен имунитет и за няколко месеца всичко щеше да приключи.
  • 15 Богданей

    9 1 Отговор
    тьорни си ти сички така наречени ваксини и не взимайте решение от името на хората!Никой (става дума за народа) не ви е упълномощил да решавате от наше име. За урановите мини, до живот сте.
  • 16 Бгг

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Какво правим":

    Каквото и с другите , след като се свършат желаещите за ваксинация. Ще ги на подаряваме или ще ги хвърляме.
  • 17 Хахаха

    10 1 Отговор
    Пука му за хората! Празни очи, кухи думи...
  • 18 Тъп@к

    11 1 Отговор
    Най рано в края на годината и ти да си в затвора, тъпанар нещастен!
  • 19 Късмет

    8 1 Отговор
    Богданчо и той ще изгори, покрай чуждите марионетки. Чака ги трибунал, такъв му бил късметът на момчето.
  • 20 селтак

    9 1 Отговор
    Ше ми ваксинирате дедовеца! Ревизорката Майна Манолова кога ше се занимае със белата мафия?
  • 21 ъйфгн

    2 10 Отговор
    Еееех, а само преди месец в подобна статия щеше да има поне 300 мнения. А сега гледам останали само 3-4 антиваксъра с по 3-4 профила. Кво стана ве хора, не ви слушат тъпанарите, ваксинират се...

    Коментиран от #22

  • 22 А ти

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "ъйфгн":

    какво чакаш? Беги с 200 да се ваксаш. Всеки сам да решава за себе си.
  • 23 Валери

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "324":

    Всеки ден ще е така до победата! Все пак някой трябва да го играе зомби в бъдещето, за какво са тия филми и сухи тренировки?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове