Last news in Fakti

25 Януари, 2013 18:07 1 382 1

Земетресение в Северна Италия

  • земетресение

Земетресение с магнитуд 4,8 по скалата на Рихтер разлюля северна Италия, съобщи Би Би Си.

По данни на американския геоложки институт дълбочината на труса е била 5 километра, а епицентърът – на 60 километра югоизточно от град Парма.  От Националният институт по геофизика и вулканология на Италия заявиха, че земетресението е с магнитуд 4,8 и е станало в 15:48 (14:48 GMT), с епицентър в планинския район Гарфаняна.

Евро-средиземноморският сеизмологичен център съобщава за два вторични труса с магнитуд 2,3 и 2.

Горните етажи на жилищата и офисите в Милано са били разтърсени. Трусът е бил усетен също и в Болоня и Модена, пишат италианските медии.

Засега няма информация за пострадали и щети. В някои райони единствено електрозахранването и телекомуникациите са били временно прекъснати.

Последното голямо земетресение в тази по принцип рискова зона в Италия е било на 7 септември 1920 г. - с магнитуд 6,5 по Рихтер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    0 0 Отговор
    Вулканът се подготвя.
Новини по държави: