Last news in Fakti

13 Май, 2021 15:04 1 694 7

САЩ спират полетите си до Израел заради бомбардировките

  • бенямин нетаняху-
  • бомбардировки-
  • ракетен обстрел-
  • авиокомпании-
  • хамас

Палестинската групировка "Хамас" изстреля нови ракети към Тел Авив и Ерусалим

САЩ спират полетите си до Израел заради бомбардировките - 1
Снимка : Shutterstock

Ракетният обстрел между Израел и Ивицата Газа не стихва. Палестинската групировка "Хамас" изстреля нови ракети към Тел Авив и Ерусалим. Засега няма информация за жертви при последната атака. Нанесени са сериозни материални щети.

Заради ескалацията на напрежението най-големите американски авиокомпании отмениха полетите си до Израел.

Дъжд от бомби и небе, озарено от ракети – такава е картината за пореден ден над Израел и Ивицата Газа. Разрушени сгради, облаци гъст дим и страх, местните си търсят убежища, за да избягат от ракетния обстрел. А сирени накараха хиляди израелци да се скрият.

"Ние сме шокирани от случващото се. Това е някакъв ужас. Бомби валят от небето. Домовете ни са разрушени. Израелската армия не прави разлика между цивилен човек и военен. И така всички сме на прицел. А това означава, че животът на нашите семейства е изложен на опасност и на бомбена атака", споделя жител на Израел.

Израел отвръща с въздушни удари. Убити са висши командири.

"Молим се, когато започва обстрелът, бягаме, писъците на децата дори са по-силни от звука от ракетите. Ударите са много силни", казва жител на Газа.

"Това е престъпление. Това бяха цивилни хора – жена, децата ѝ и други двама – собственици на бръснарница и магазин. Това са хората, които стават жертва. Те не удрят някой военен или висше длъжностно лице, а цивилни, които спят по домовете си", сподели друг пострадал.

При бомбардировките Осама губи 75-годишната си майка и 17-годишния си брат.

"Майка ми закусваше и след това отиде да спи. Тя беше убита от ракета, която удари дома ни и го разруши. Той е напълно унищожен", разказа той.

На места избухнаха сблъсъци между мюсюлмански и еврейски общности.

Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че планира да изпрати военни сили, за да помогне на полицията и определи случващото се като анархия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яко ни лъжат

    3 2 Отговор
    ПРОСЛОВУТИЯ ЕВРЕЙСКИ КУПОЛ СЕ Е ПРОПУКАЛ НА МНОГО МЕСТА, ИМА МНОГО ПОРАЖЕНИЯ. ПРЕХВЛЕНА РАБОТА СЕ ОКАЗА. ПРОПУКА СЕ ОТ ОБИКНОВЕНИ КАТЮШИ.

    Коментиран от #6

  • 2 Гешев

    1 2 Отговор
    Еврейския купол и камъни не може да прихване камо ли руските авангард, кинжал, сатана 2, циркон и още куп мега хипер звукови термоядрени ракети които русия китай и света ги има в изобилия
  • 3 Seid & Selahaddin i Eyyubi

    1 0 Отговор
    Както ви казвах започна се. Следете ни по различни не само прозападни и проевреиски канали.
  • 4 Seid & Selahaddin i Eyyubi

    1 0 Отговор
    Не казвам ние идваме а и без това сме си тук.
  • 5 Seid & Selahaddin i Eyyubi

    1 0 Отговор
    Дедите ни ги приеха като гости но те се възползваха от гостоприемството ни
  • 6 Kcaniba

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "яко ни лъжат":

    Ама ти беше там и видя ли ? Или Алена ти тълкува по звездите
    От 1600 ракети 400 не са долетели до израелска територия или са се взривили при изстрелването ,400 ракети
    А от останалите Железен купол е свалил 90 % с изключение на ракетите ,които са се отклонили и не представляват опасност.
  • 7 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Има попадение в Петах Тиква е ударена жилищна сграда има 8 души ранени .

    Израел е изстрелял 600 ракети ,но също е атакувал и с авиация и дронове . Попаденията са ги качили в интернет . Унищожени са сградата на контраразузнаването на Хамас , други военни обекти на Хамас , подземни бункери и тунели на Ислямски джихад