15 Май, 2021 08:41 3 324 61

Русия замрази банковите сметки на "Свободна Европа"

  • свободна европа-
  • русия-
  • радио

От американския Държавен департамент изразиха дълбоко безпокойство

Русия замрази банковите сметки на "Свободна Европа" - 1
Снимка: БГНЕС

Офисът в Москва на Радио „Свободна Европа“/ Радио „Свобода“ стана обект на съдебно преследване. Снощи беше съобщено, че руски съдебни пристави са влезли там и са уведомили медията за започнало производство за неплатени глоби, предаде Асошиейтед прес.

Директорът на Радио „Свобода“ Джейми Флай каза, че сметките на медията са замразени от вчера, а действията на руските власти са знак за ескалация в кампанията за изгонването ѝ от страната, съобщи БНР.

„Радио „Свобода“ ще продължи да се бори с тези отчаяни опити на Кремъл да се цензурират неудобни истини“, заяви Джейми Флай и добави, че те „няма да заглушат гласа на радиото с груби методи и то няма да изостави руските си слушатели“.

От американския Държавен департамент изразиха дълбоко безпокойство. Дойче веле цитира говорителя Джалинда Портър, която вижда пореден опит на руските власти да потиснат независимите медии и да лишат руския народ от достъп до обективни новини.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    117 7 Отговор
    Всички слугинажи на Глобалистите вън от Русия.
  • 2 Майна.

    102 7 Отговор
    АХА...ВИЕ МРЪСНИ ЕВРЕЙСКИ ПОДЛОГИ ЩЕ ПЛЕДИРАТЕ ЗА СВОБОДА, ВИЕ ,КОИТО ,,БЛОКИРАТЕ,, ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ВСИЧКИ СВОБОДОМИСЛЕЩИ И ПОЧТЕНИ ХОРА!
  • 3 дедо Герчо

    68 3 Отговор
    ИМПЕРАТОРЪТ,ЕДНА ГАДИНА НЯМА ДА ОСТАВИ....ХЪХЪХЪ...
  • 4 на село

    34 4 Отговор
    Голям и зелен празъ!
  • 5 Пучо Капучо

    98 6 Отговор
    Нека не се заблуждаваме - независими медии, няма! Сороснята да реве сега колкото си иска...

    Коментиран от #28

  • 6 яяяя

    91 4 Отговор
    Как е навални? Изака ли се тази сутрин? DW какво казва по въпроса?

    Коментиран от #44

  • 7 КОТарАК

    79 6 Отговор
    запада води изключително погрешна политика спрямо Русия , няма да постигне нищо , негативитев дългосрочен план ще са големи. това е империя , руснаците са имперски народ с имперско мислене. нищо няма да ги пречупи ,само ще ги направи по-силни. правилният подход е да се отнасяме с тях с уважение и да си гледаме бизнеса

    Коментиран от #17

  • 8 1944

    6 38 Отговор
    забраниха да се продава крем нивеа в расия. мъкааааа.....
  • 9 big

    74 2 Отговор
    Ами нищо ново: каквото повикало, такова се обадило. Русия забрани една голяма част от НПО, изгони фонда на Навални и сега е ред на другите медии спонсорирани от Държавния департамент и специалните им служби! Това е противодействие на действията на САЩ в опитите им за дестабилизиране властта в Русия. Да не забравяме, че САЩ предприеха същите действия преди време срещу руската RT today!
  • 10 барчо

    69 1 Отговор
    Прочетете внимателно статията. На въпросното американско радио, свободно работещо в държава обявена за ВРАГ са наложени глоби за нарушаването на местните закони. Въпросното радио обаче или се смята за извън закона, или не и пука за за тях и НЕ плаща глобите. Предполагам, че и там законите са същите при неплащане на глобите, както е в Америка, България и по цял свят. Замразяват се сметките, заедно с всички активи, за да не ги опразнят и се завежда съдебен иск от бюрото по държавни вземания. Тук има два варианта. Първия е радиото от да се разпореди да се платят глобите с което ще си освободят сметките и втория вариант е дела до дупка, но се съмнявам да спечелят, защото явно не са обжалвали самите глоби. Неплащането на данъци и задължения към държавата в Америка се приравнява към углавно престъпление, а укриването със затвор.Тук е ясно, че не става въпрос за потискане на свободното слово, а за неплащане на наложени глоби.

    Коментиран от #21

  • 11 Олга

    61 3 Отговор
    Тези медии са толкова честни, свободни и невинни като проститутки с дългогодишен стаж.
  • 12 факт

    49 2 Отговор
    Лидерствово на Сащ свърши.Сащ вече не могат да говорят от името на всички и да навират думи в устата на другите.Сащ бяха девпоти по лоши от Хитлер Стялин и Пол Пот взети заедно.Отврятителна държава.А имаха шанс но бяха заслепени от алчност
  • 13 Сесесере

    3 62 Отговор
    Долна държава, пълна с москвичи и зазки!

    Коментиран от #20, #30

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Съвет

    19 2 Отговор
    Мнозина израелци подкрепят инициативата на Русия.
    Прочетете за освободителните борби ва арабския свят и Израел срещу Британия, и колониализма като цяло.
    По Вашата логика, всички българи са роми и що годе убави българки са "пр##ки", и всички роми са лоши.И съм срещал успели българки в чужбина, които не са леки жени.
    Лично съм срещал по-възпитани роми в САЩ от българите, и по-богати от мнозина американци роми, добили богатството си с честен и упорит труд .
    Махнете си капаците от очите, светът не е черно и бяло.
    Харесвам постовете Ви,но мисля,че в случая сте предубеден.
  • 16 Костова

    47 2 Отговор
    Дали обаче това са свободно медии ? Дойче Веле например подкукоросваше навалнятата да излязат на неразрешен митинг. Да се опитат да поумуват тези ,, журналулисти "какво ще стане в собствените им страни, ако RT призовава хората открито към бунт.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Мдаа

    23 2 Отговор

    До коментар #14 от "Сесесере":

    "Българите са предатели и безродници."
    страшна логика, няма що?

    Коментиран от #31

  • 19 Мдаа

    23 1 Отговор

    До коментар #17 от "барчо":

    Там се финансират от Британия "лудостите на младите и конфликтите в региона".

    Коментиран от #26

  • 20 Тихомир

    34 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сесесере":

    Зазките са в Украйна.
  • 21 Костова

    48 1 Отговор

    До коментар #10 от "барчо":

    Да, точно така. Неплащането на данъци, особено в големи размери в Америка създава големи неприятности дори на известни и влиятелни хора. А в Русия например когато затвориха Ходорковси за същото,,, свободните "медии се опитваха да го изкарат борец срещу режима.Ходорковски по онова, време бе спряган за един от най-богатите хора в Русия, а не плащаше в хазната нищо.

    Коментиран от #34

  • 22 КОТарАК

    15 0 Отговор

    До коментар #17 от "барчо":

    абсолютно съм съгласен с теб! имаше и по време на превземането на НОРД-ОСТ от терористи подобна ситуация с една жена. запада , вкл. и ние въобще не знаят с какви хора са се захванали

    Коментиран от #29

  • 23 Браво

    36 1 Отговор
    Браво а у нас кога? Тази така наречена"свободна Европа" се финансира от ЦРУ и работи за чужди интереси.
  • 24 Здрасти

    26 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сесесере":

    Истината, истината санчо, защо те дразни истината?!
  • 25 Транзистор

    31 1 Отговор
    Те пък Свободна Европа едни обективни новиниии....
  • 26 барчо

    22 1 Отговор

    До коментар #19 от "Мдаа":

    Оприличавам държавната система и народа като много многодетно семейство. Държавата естествено е родителската част, майката и бащата, а народа съвсем естествено са децата. От родителите зависи какво ще излезе от децата. Съвсем естествено е децата да не са съгласни с повечето решения на родителите си, въпреки че всички са за тяхно добро. Та в момента е дадено думата за мнение на децата. Те се радват и възхваляват сегашната свободия и не виждат докъде ще ги доведе. Алкохол, проституция, наркотици, убийства, жестоки побоища и в училищата, мафия, ранна смърт, недъгаво поколение в следствие на всичко това. Всяко дете обича сладко и мрази родителите си, че го ограничават, но нали се сещате, че ако и се позволи да ядат калкото и се ще какво ще последва??? Няма ли добър родителски контрол и самите родители да са читави, семейството е обречено.

    Коментиран от #35

  • 27 kkk

    38 1 Отговор
    А за какво е целият панаир що не кажете? Дедо Вова от няколко години вкара закон, че организации и хора по какъвто и да е начин финансирани от чужди държави (в масовия случай- с грантове по някакви програми на организации с държавно участие) се бутат в един списък наречен "признати за чуждестранен агент". И организациите от този списък СЕ ЗАДЪЛЖАВАТ към всяка статия да добавят определен надпис тип "ние сме чужди агенти". Не го ли правиш- има глоби, това е... А, да- дедо Вова не си го е съчинил тоя закон, а буквално го е преписал от законите на ФАЩ където същите наредби работят от комунизма още...

    И така- Радио Свобода си имат сайт където към всяка статия следва да пише "ние сме чужди агенти", но разбира се подлогите на ФАЩ (100% финансирани от ФАЩ) не го правят защото са великата работа. Търпяха ги дълго, предупреждаваха ги и т.н.- полза никаква. един хубав ден се почна "гонката по устав" и за всяка статия без надпис "ние сме чужди агенти" им беше набита глоба по закона. Много статии, много глоби- общо за над $1млн. и разбира се не ги плащат. И сега следва логичното- дължиш ОГРОМНА сума на данъчните и ти замразяват сметките.

    Аз причина да се реве не виждам...

    Коментиран от #32

  • 28 карамфила

    33 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пучо Капучо":

    Щом сороснята реве значи Путин е на прав път.Когато блокираха репортажите на RT за Black Lives Matter (BLM) от НюЙорк и Вашингтон не реваха а чак сега.На зла круша ,зъл прът.
  • 29 барчо

    35 1 Отговор

    До коментар #22 от "КОТарАК":

    Аз знам, защото имам приятели руснаци от 82 г бяхме на учението Щит. Виждал съм ги с очите си на какво са способни дори и на учение. Тежко на тези, които имат такива за врагове.
  • 30 карамфила

    23 2 Отговор

    До коментар #13 от "Сесесере":

    Я слез от каруцата ако не си я продал за бутилка пещерска мастика,вече има Нов Руски Световен Ред.
  • 31 Stefanie 🎲

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Мдаа":

    Каква логика очакваш от умствено изостанал?
  • 32 барчо

    29 1 Отговор

    До коментар #27 от "kkk":

    Путин прокара много късно този закон. Америка го има много време преди руснаците. Според мен много дълго време обмисля някои "отговори" или предпазни мерки, но той си знае най-добре.
  • 33 Сандо

    29 1 Отговор
    Няма ли поне веднъж да напишете истината,когато става дума за Русия?Тия са признати за чуждестранен агент,което означава да изпълнят определени от закона изисквания.Те не го правят и затова са глобявани многократно.Не си плащат и глобите,които са 60 млн. рубли/ако не се лъжа/.Е,какво следва тогава?Ами описано е в законите и едно от действията е запориране на сметките,крайното решение е закриване на медията-така е в целия демократичен свят.Защо е тогава този евроатлантически вой?Може би защото Русия става суверенна държава и е пример и за други колонии на "свободния"Запад?
  • 34 карамфила

    5 21 Отговор

    До коментар #21 от "Костова":

    И в България Лук ойл не плаща данъци защото работи на загуба,нищо ново под слънцето на милиционеросоциализма.

    Коментиран от #37, #46, #54

  • 35 Мдаа

    21 0 Отговор

    До коментар #26 от "барчо":

    Споделям мнението Ви, и на ККК.
    питам се, а в България кога, толкова сме зависими след Виденов и Инджова икономически, военно и политически от външни сили, не виждам добро бъдеще за България.
    А със старите псевдопатриотари, напират като кърлежи за власт, съвсем не виждам "светлина в тунела".
    Най-лошото на 30 г. преход е демографски срив, развал на семейство,липса на адекватно образование, аморалност, издигането на $ в култ.

    Коментиран от #56

  • 36 Перо

    27 1 Отговор
    Тези радиостанции са остатък от студената война за борба с комунизма и неговата идеология,които вече не съществуват и не знам защо още съществуват. Явно целта е била не комунизма,а унищожаване враговете на ционизма!
  • 37 Тц ТЦ

    23 2 Отговор

    До коментар #34 от "карамфила":

    Не бъркайте социализъм с "Лук Ойл".
    Единият е мутро политико олигархичен диктат, а другото идва от социум, грижа за обществото, "капитал с човешко лице"-скандинавски държави.
    Русия има много силна социална политика, в пъти по-добра от България.

    Коментиран от #43

  • 38 Анонимен

    26 1 Отговор
    Я пак ! Платена от САЩ медия в Русия на която дори и директора е американец се води "независима" ?

    Коментиран от #40

  • 39 Be_google, жив и здрав съм :)))

    5 5 Отговор
    Китай и Русия са най-големите християнски държави в момента. Как се продадоха за саудитсщи долари....

    Коментиран от #41

  • 40 Be_google, жив и здрав съм :)))

    25 2 Отговор

    До коментар #38 от "Анонимен":

    Дойчевеле също са независима американска медия... Много хора на знаят този факт. Германия пък е окупирана от САЩ, дори канцлер не могат да сложат без подпис от амепика...
  • 41 Be_google, жив и здрав съм :)))

    15 1 Отговор

    До коментар #39 от "Be_google, жив и здрав съм :)))":

    А как САЩ се продадоха още 70те за саудитски ислямски долари е дълга история с лош край
  • 42 Anon

    2 28 Отговор
    Джуджето от Кремъл пак е в нервна криза
  • 43 карамфила

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Тц ТЦ":

    Говоря за неплащане на данъци на държавата без значение дало е Градус или Лукойл ,а "милиционеросоциализъма" е фраза използвана от Димитър Инкйов(Велко Верин) ако сте го слушали по Свободна Европа преди 40 години.

    Коментиран от #50

  • 44 Онзи

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "яяяя":

    Ще се произнесат след дегустацията,но казват,че било рядко щастие тази работа.Искали да я вършат ежедневно.
  • 45 Запор

    2 21 Отговор
    Сега остава СВОБОДНИЯ ЕС да замрази всички сметки на Русия и ватниците измреха гладни!!

    Коментиран от #48

  • 46 Костова

    16 1 Отговор

    До коментар #34 от "карамфила":

    Да, в шикалкавенето и неплащането на данъци няма нищо ново. Интересно става когато точно такива нарушители като Ходорковски,
    ,, свободните " медии величаят като прогресивни борци срещу властта в Русия. Ходорковски и досега финансираше ФБК на Навални. Сега може би търси по-обещаващи опозиционни лица,в които да вложи парите си. Децата, привърженици на Навални не знаят кой е Ходорковски.
  • 47 гост

    12 0 Отговор
    Изгонете извергите дето насаждат напрежение с ритници и юмруци
  • 48 246

    17 2 Отговор

    До коментар #45 от "Запор":

    Ако не си разбрал, става дума за замразяване на сметки на медии, а не на държави. Иначе фантазията ти ЕС да замрази сметките на Русия е безумна. Точно Германия, на която значителна част от икономиката зависи от руската газ ще се хване на тази игра?

    Коментиран от #52

  • 49 гост

    1 18 Отговор
    ДА СЪБОРИМ ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ!

    Коментиран от #61

  • 50 Тц Тц

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "карамфила":

    Преди време бяха "С"ериозна медия, някак елегантно се водеха информационните войни.
    Дори сега, Паунова си е читава журналистка, за съвременните стандарти в България.
    Иначе Биволь, Лили, Диляна, са класни, от старата генерация питащи дами. Има един БГ анализатор в САЩ -мисля, Терзийски се казваше, много добър.
    Читави бяха навремето, старите "булдози" Паласт и Паксман.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Германия

    1 6 Отговор

    До коментар #48 от "246":

    Ще ще
  • 53 Гошо

    1 10 Отговор
    Е сега вече ще се появят гладуващи в Русия ,няма да е само пропаганда
  • 54 Лъжеш

    11 1 Отговор

    До коментар #34 от "карамфила":

    Лъжеш ...отварям Търговския Регистър, отварям ГФО на ЛукОйл и маса негови дъщерни фирми и установявам , че плащат милиони данъци...аман от измислени тези.
  • 55 GnG

    6 1 Отговор
    ДЪРЖАВЕН ТОРОРИСТ ли е, северно-американската държава САЩ, съгласно ДЕКЛАРАЦИЯТА приета в Женева през 1987 г. ?!


    "ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ" - в Уикипедия

    "ИЗПОВЕДТА НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ УБИЕЦ" - в ютуб
  • 56 барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #35 от "Мдаа":

    Преди 15 години майка ми умираше, дробовете и бяха над 95% унищожени и когато доктора дойде и каза, че всяко нещо има начало и край. "Е, вашият е дошъл и няма от какво да се притеснявате". Това се случва и българина в България. Изчезваме все по-бързо и безвъзвратно. Моята рода от 5 поколения е наброявала живи роднини на поколение средно по 80 човека. Сега имаме 4 деца подрастващи и 25 живи човека на поколение. Всички сме тук в БГ и какво от това? 2.5 милиана българи са по чужбина и са невъзвращенци повечето от които предпочитат да мият дирннници там, защото собствената и родина е решила така, а не те. Тяхното решение е закономерно следствие на държавните решения, които лишиха българина от поминък.
  • 57 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ПРЕОТПЕЧАТАНИТЕ ДОЛАРИ -ДАДОХА ВЪЗМОЖНОСТ НА ЦРУ ДА КУПИ ХОРА "ТУК И ТАМ" - С НАКОЛКО "ЦВЕТНИ РЕВОЛЮЦИИ " ,НО ПОСЛЕ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАМЕСВАТ С ВОЕННА СИЛА ---ТУК УСПЕШНО ---А ТАМ НЕ !!! "КОТИЛОТО " Е НА 50 % - ЗАЯЦ ;ЦИПРАС И ЗАЕВ УСПЯХА , НА ГОВНАЙДО И УКРАИНЧО И ИДИЛ --- НЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #60

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Рико

    1 3 Отговор
    Да не тръгват да си замразяват сметки, че ако им отговорят със същото ...
  • 60 Рико

    1 5 Отговор

    До коментар #57 от "ПЕНКО":

    Ами печатаите рубли, бе. Праскаите рубли и купуваите каквото си искате. С рубли ...
  • 61 дончичо

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Тоя па тоя...грабвай кирката
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания