Last news in Fakti

28 Януари, 2013 20:47 978 0

Росен Плевнелиев: Да чуем гласа на гражданите

  • референдум-
  • росен плевнелиев

На референдума политиците трябваше да чуят гласа на гражданите, а не да обясняват срещу кого е общественият вот. Това коментира пред журналисти в Париж президентът Росен Плевнелиев.

Пред български медии във френската столица държавният глава беше категоричен, че резултатите от проведеното обществено допитване не трябва да бъдат политизирани, отбелязват от пресслужбата на държавния глава.

“Вярно е, че избирателната активност можеше да е по-висока, но също така е вярно, че една част от избирателите не излязоха да гласуват и поради това, че този референдум беше излишно политизиран”, заяви Росен Плевнелиев.

Държавният глава отново подчерта, че политическите партии би трябвало да фокусират вниманието си върху коректното информиране на обществеността, включително чрез провеждането на обективен публичен дебат, и да оставят гражданите да направят свой собствен избор за бъдещето на ядрената енергетика у нас.

„Въпреки ниската избирателна активност съм категоричен - този референдум е голям успех за демокрацията и за гражданското общество в България и е началото на една промяна”, подчерта още президентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: