Last news in Fakti

25 Май, 2021 19:10 2 662 29

Кремъл: Съжаляваме, че ЕС препоръчва да се заобикаля по въздух Беларус!

  • русия-
  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • дмитрий песков

Дмитрий Песков отбеляза, че подобно прибързано решение на Брюксел предизвиква съжаление от страна на Москва

Кремъл: Съжаляваме, че ЕС препоръчва да се заобикаля по въздух Беларус! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл заяви днес, че "изразява съжаление" по повод препоръката на Европейския съюз към европейските авиокомпании да заобикалят въздушното пространство на Беларус, като наказание за режима на Александър Лукашенко, обвинен, че е отклонил самолет към Минск, за да арестува дисидента Роман Протасевич, предаде Франс прес.

"Не можем да не изразим своето съжаление. Въпросът се състои в това, че заобикалянето на територията на достатъчно голяма страна, която се намира в центъра на Европа, разбира се, за всяка авиокомпания е свързано с допълнителни разходи. Може би отначало трябва обективно да се анализира случилото се, а чак след това да се обсъжда, на базата на конкретни данни. Нашите европейски колеги обаче тръгнаха по друг път - те решиха на вчерашната си среща на върха без какъвто и да е анализ бързо да вземат решение и да дадат категорична препоръка на своите авиокомпании", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Говорителят отбеляза, че подобно прибързано решение на ЕС предизвиква съжаление от страна на Москва, предава БТА.

"Трябва да разбираме, че за тези препоръки в крайна сметка ще плащат пътниците на самолетите, които ще се намират във въздуха с половин или един час повече. Всичко това струва пари, това опира до финансови средства. Затова може само да изразим съжаление", допълни Песков.

Лидерите на страните членки на ЕС решиха снощи да затворят въздушното си пространство за беларуски авиокомпании и да приемат нов пакет санкции срещу представители на беларуските власт, като същевременно препоръчаха на европейските авиокомпании да заобикалят въздушното пространство на Беларус, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лукашенко

    37 20 Отговор
    Ще умори народа си .Всички полети от ЕС до Беларус са забранени.Хак да му е
  • 2 Севда

    36 17 Отговор
    Искаме по-сурови санкции !
  • 3 Мерси

    33 0 Отговор
    Може и без вас. Купете си коне, магарета и пътя е ваш
  • 4 Бавно и полека

    27 9 Отговор
    Кочинките ще бъдат карантинирани
  • 5 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    32 20 Отговор
    Кремъл се загрижил за европейските компании и пасажери. Лицемерието им толкова голямо, колкото и наглостта.

    Коментиран от #9

  • 6 НКВД

    24 23 Отговор
    Явно Лукашенко има силни козове срещу “Колективния Запад”,щом вият на умряло.Голяма издънка на Полските и Литовски служби с ареста на техният агент Роман.
  • 7 Айде стига съжалява

    13 6 Отговор
    Видяхме какво македонско мекере си!
  • 8 100% ирония

    18 11 Отговор
    Вова им намекна че вместо на стол са седнали на вибратор.Уви..
  • 9 БГ Кравар

    11 19 Отговор

    До коментар #5 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Колко жалък животец трябва да води безродникът— подлога?

    Коментиран от #10, #13

  • 10 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    19 13 Отговор

    До коментар #9 от "БГ Кравар":

    Така е, но като гледаш интелектуалното ниво на русофилистиците, това не трябва да ни учудва - безродието им е генетично и наследствено.

    Коментиран от #15

  • 11 циркаджии

    13 9 Отговор
    тез го ползват нелепият мустак като мюре и после викат :-ние много съжаляваме..и естествено никой не е наясно какво се върти в кухите им червени глави..само че не и дават сметка че ще обединят европа както никога досега..и поуката от историята е..видиш ли те не ни вземат насериозно
  • 12 Дмитрий

    18 10 Отговор
    И кой го интересува какво е заявил кремъл.
  • 13 циркаджии

    9 9 Отговор

    До коментар #9 от "БГ Кравар":

    нивото на мисъл в главата на бг русофил е на следващото ниво след това на медуза..пък тия животни не си помнят родителите така или иначе..те нямат и се размножават вегетативно
  • 14 ДААА

    13 8 Отговор
    Знаем че съжалявате ! Но , така ви се полага - ще търпите наказанието ! Все пак и на това да се благодарите . За вас трябват сериозни и дългогодишни наказания докато не се очовечите . Ама дивата мечка от бърлогата така ли лесно се очовечава ?
  • 15 Добре бе,сибкит

    5 15 Отговор

    До коментар #10 от "СИБИРСКИ КИТАЕЦ":

    Като си избрал ролята на всебългарски ментор и примерен родолюбец,защо постоянно насмърдяваш на тексаска крава,пасяща "зелена" паша??

    Коментиран от #16, #23

  • 16 зеркало

    17 7 Отговор

    До коментар #15 от "Добре бе,сибкит":

    Ако не бяха "тексаските крави",сега щяхте да сте една райска градина говореща на немски!

    Коментиран от #21

  • 17 Ти да видиш

    11 9 Отговор
    Много жалостиви станахте , товарищи! Или най-сетне разбрахте, че всяко евро, което пропускате благодарение на вашите простотии са още един процент бедност и глад за вашите народи! България е със средна работна заплата по-висока от Великата Русия с външните ке*нефи. А руските тролове нека си дращят тук....

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Ади сега ?!

    8 1 Отговор
    Ха, ха! Обективно да се анализира случилото се, а чак след това да се обсъжда, на базата на конкретни данни ?! Факса от Вашингтон пристигна и няма време за анализи и факти.
  • 19 Чичо

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Ти да видиш":

    Тя Русия да затвори въздушното си пространство и ще ходят в Китай и Индия през ЮАР, малии по 500-600 литра на час отгоре керосин
  • 20 Видях

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ти да видиш":

    Радвам се, че не пропускаш евро, без значение срещу какво.
  • 21 Не позна

    8 11 Отговор

    До коментар #16 от "зеркало":

    Тексаската крава даваше млечице на Руската мечка с ноктите срещу изплатен вече ленд-лиз.А без тази мечка ти щеше да си теляк в турската баня..
  • 22 Долу скапания ЕС

    6 12 Отговор
    Сащ влязоха в Гренада, Ирак Либия и Виетнам с лъжи, Беларъс не излъгаха, имале един за прибиране и няма убити, нито Беларус са нападнали някого....
  • 23 СИБИРСКИ КИТАEЦ

    12 5 Отговор

    До коментар #15 от "Добре бе,сибкит":

    Защото освен свинско, похапваш и говеждо, което не идва от близкия изток или ориента, защото там повечето са мюсюлмани, а и на запад от Урал май започват да преобладават. Религията си е религия, превъзнасянето на "братушките" е до време, ама яденето май е редовно, освен ако русофилистиците не карат на фотосинтеза :)
  • 24 венсеремос

    15 5 Отговор
    Долу болшевивишката пропаганда.Който не му харесва тук да стяга чамаданите и да потегля за пияндурия!
  • 25 А ха

    9 3 Отговор
    Грузия, Украйна, сега на ред е Беларус. Атаката не секва...
    Ако не стане, да се готви Приднестровието.
  • 26 Дааааааа

    11 4 Отговор
    И Лукашенко ще съжалява, защото прочетох, че за транзитното преминаване на самолетите през въздушното пространство на Беларус се плащат такси, така че те губят пари.
  • 27 Тъпи

    2 1 Отговор
    Комунисти все нещо им пречи
  • 28 Нане

    2 1 Отговор
    ако не бяха арестували младежа и приятелката му бих им повярвал! Туй си е държавен тероризъм!
  • 29 Бай Иван

    0 0 Отговор
    Интересно. Та Беларус няма никакви връзки с ЕС. Всичките му връзки са единствено с Русия. Целия му внос е от Русия, а износът му е пак за Русия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания