Last news in Fakti

6 Февруари, 2013 10:09 1 004 1

Марк Регев: ЕС да се намеси срещу „Хизбула“

  • израел-
  • бургас

Мохд Абуаси: Събраните данни за атентата не водят до

Марк Регев: ЕС да се намеси срещу „Хизбула“ - 1
Снимка: БГНЕС

ЕС трябва да предприеме ответни действия срещу „Хизбула“. Това заяви в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР говорителят на израелския премиер Бенямин Нетаняху – Марк Регев.

Бих искал да напомня на всички европейци, че това е атака върху европейска земя, срещу страна-член на ЕС и Европа трябва да приеме сериозно тази заплаха, коментира Регев.

Той припомни, че Израел ще защити хората си.

Най-важното нещо от европейска перспектива, според нашето скромно мнение, е европейците да кажат: Вие нападнахте страна-член на ЕС, вие нарушихте нейния суверенитет, атакувахте цивилни хора на европейска земя и, разбира се, трябва да има последствия на такива действия, заяви Регев. Той отново повтори, че страната му няма съмнение, че зад атентата в Бургас стои „Хизбула“.

Според него именно хората, които отричат това, се опират на политиката.

Много е важно такава организация да носи пряката отговорност за това, че поставя на прицел цивилни хора, в този случай туристи. Европа трябва да приеме сериозно тази заплаха, заяви той.

Марк Регев подчерта също, че „Хизбула“ е една от най-големите сили, поддържащи режима на Башар Асад. Тези, които убиват невинни хора, трябва да си понесат последствията, беше категоричен говорителят на израелския премиер.

Събраните данни до момента не може да се каже, че водят до "Хизбула", посочи в предаването "Преди всички" Мохд Абуаси - директор на Центъра за близкоизточни изследвания, относно разследването на атентата в Бургас. Според него в близко бъдеще може да се окаже, че атентаторите, за които се твърди, че са били в "Хизбула", са работили за друг, може да са внедрени от другаде. По думите му организацията няма интерес да убива туристи в България.

Не вярвам, че е "Хизбула", която в момента е управляваща партия в Ливан. Такава управляваща партия най-малко има нужда да убива туристи в България. Политическият мотив в случая е много слаб. Мисля, че повечето политолози и експерти могат да Ви кажат, че тя не спечели нищо от такъв атентат, тя дори не може да поеме отговорност за него. За разлика от много други организации като "Хамас", като "Ислямски джихад", "Хизбула" няма военно крило и политическо крило - всички в "Хизбула" носят оръжие, когато воюват, а във време на мир си вършат друга работа. Сега, ако отидете в Ливан, няма да срещнете един въоръжен човек от "Хизбула".

Според Мохд Абуаси единствената страна, която има интерес от атентата, е Израел. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Решението е намерено: Всички летища, гари и автогари, всички по важни обекти в България ще се охраняват от европейски араби и американски негри. Те ще харчат обилно, и това ще повиши благосъстоянието на българския народ, и същевременно ще му обогати генофонда. Това ще позволи да се заселят израелските и американски евреи пенсионери. Те ще харчат и обогатяват генофонда, а и ще работят, - кинорежисьори и продуценди, композитори и диригенти, и естествено адвокати. Но все пак българите ще трябва да се свият до два милиона. Ако това не го направят разумно, ще се наложи силово. С уважение - Шалом фундейшен и примкнулите към него бьлгарски правителства.