Last news in Fakti

9 Февруари, 2013 14:18 1 469 3

Предположението ще е достатъчно в съда, убеден е Калин Георгиев

  • калин георгиев-
  • бургас

След като президентът и  вътрешният министър наблегнаха, че зад „обоснованото предположение” за дългата ръка на „Хизбулла” стои „огромна работа” на българските служби, дойде ред и на главния секретар на МВР да похвали участниците в разследването на атентата в Бургас. Освен това Калин Георгиев изрази увереност, че предположенията, до които е стигнала България шест месеца след кървавата атака ще бъдат приети като достатъчни доказателства в съда. С това последното май не е съгласен главният прокурор Сотир Цацаров.

„Мерките за сигурност, въведени след 18 юли, са стандартни. Те не са променяни и няма скоро да бъдат променяни. Не е възниквала необходимост от въвеждането на допълнителни мерки за сигурност. Нивото е същото като това атентата” каза още Георгиев в предаването „Събуди се” по Нова телевизия. Той не пожела да коментира дали има нови заплахи. Това било тема на разговор само на съвещание на шефовете на службите или на Консултативния съвет за национална сигурност при президента.

„Зад обоснованото предположение за участие на военното крило на „Хизбулла” в атентата стои огромна по обем работа, свършена от моите колеги… Много часове, много безсънни нощи са зад тази кратка фаза”, заяви в ефира на Нова ТВ Калин Георгиев. По думите му безспорно е, че извършителите на терористичния акт са дошли от ливанската столица Бейрут. Били са във Варшава, Прага и са влезли в България от Румъния. След това са се насочили към Черноморието. След удара са се оттеглили, като са се възползвали от възможностите за свободно движение на хора в Европейския съюз.

Главният секретар на МВР сподели още, че принтерът, използван за отпечатване на „неистинските документи” е проследен, както и пътят на тези документи – доказано е че са отпечатани в Бейрут. Наред с това от ДНК-профила на атентатора, идентифициран засега само  фалшивата му самоличност – Жак Филип Мартен, станало ясно, че е бил в контакт с едно от другите лице, съпричастни с атентата – „там имаме пряка връзка между двамата”, каза главен комисар Георгиев.

„Не бива да очаквате, че някой представител на международна терористична операция ще си признае и ще каже – ‘Аз съм член’. Тези обосновани предположения, които имаме, ще бъдат достатъчни доказателства в съда”, убеден е високопоставеният представител на вътрешното министерство, който добави, че събирането на нови доказателства продължава. „Атентаторите са заминали за Ливан, но къде са в момента не може да се каже”, каза Калин Георгиев. 

Според Георгиев не е възможно посоката на разследването да се обърне. По думите му то вече излиза от оперативната си фаза и влиза във фазата на събиране на преки доказателства за извършителите на терористичния акт. За целта България разчита много и на помощта на ливанското правителство, която вече обеща премиерът на страната.

„Категоричните доказателства ще бъдат представени в съдебната фаза. Сега в момента доказваме една теза – обоснованото предположение. Разследването продължава и продължаваме да събираме доказателства за нашата теза”, обобщи за финал главният секретар на МВР и посочи още: „България не е мишена, а платформа за един терористичен акт, който има друга насоченост. Това обаче не означава, че го подценяваме.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трибал

    0 0 Отговор
    Шизофренията е заразна болест,която се прехвърля на цялата партия Герб и нейните членове!Човек който сляпо вярва във нещо и не може да бъде контролиран,и насочен в друга насока различна от това във което сам си вярва,трябва да потърси спешно медицинска помощ!
    Шизофренията представлява заболяване на мозъка, което засяга основни психични функции, които дават на здравия човек усещане за индивидуалност, неповторимост и автономност.

    Налудностите са болестни вярвания, несподелени от другите. Например индивидът, страдащ от шизофрения може да вярва, че е преследван, че е Бог, че много неща носят специално значение за него и т.н. Тъй като заболелият не може да познае, че тези вярвания са грешни, те не могат да се променят чрез апелиране към фактите или към разума.
    Мисловни разстройства
    Много заболели лица вече не могат да мислят или общуват логично. Мислите им, а също и речта им стават дезорганизирани и е трудно да бъдат следени.
  • 2 кик

    0 0 Отговор
    на снимката са набола брада и той като идолът си тиква
  • 3 Трибал

    0 0 Отговор
    “Ела да те цунем”

    Казах за кучетата, не ме разбраха

    „Мойте (кучета) са страхотни,
    но са точно като българите –
    здраво трябва да се държат.“
    “От тези, които ме критикуват искам само едно
    - да не говорят и да не ме дразнят.
    “Ела да те цунем”
    „Като се говори бавно, разбирам какво се казва,
    „Не ми подвиквай!”

    „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме”.

    „Вдигам 140-145 килограма от лежанка”.
    "Мъча се цял ден ... и става въпрос само за пари"
    "Не искам да съм премиер на държава,
    където народът се бунтува
    и не иска да разбере мерките
    "Във всяко сако имам лентички. Като фокусник съм"
    "Аз не съм човек, който като свърши някаква работа,
    трябва да се вдига голям шум.”
    „Нито ме интересува дали някой ми вярва,
    нито пък ще седна на някого да се обяснявам.
    Ето, качете се горе в спалнята и разгледайте.
    И ако намерите едни гащи, или една женска дреха
    , или нещо, кажете ми “Хасан”

    „В понеделник не се бръсна, не си режа ноктите
    и не давам пари. Открай време е така...
    Има неща, които не се правят.
    Ако черна котка ми мине път,
    се въртя три пъти и тогава минавам...
    ако съм с колите,
    им казвам върнете се и да минем по другата улица.
    Мине ли черна котка - завиваме обратно!”
    “Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани,
    700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери.
    Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията…
    И вие - милион и половина, дето избегахте… Материалът, дето се явява на избори
    или от който можем да избираме като кадри,
    никак не е голям”
    „Да помолим владиката да помоли началника да е с нас”.
    „Не ми подвиквай!”

    „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме”.

    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове