Last news in Fakti

12 Юни, 2021 08:35 1 434 10

Полицай е с обвинение за участие в щурма на Капитолия

  • полицай-
  • обвинен-
  • щурм-
  • капитолия

Тогава загинаха петима души

Полицай е с обвинение за участие в щурма на Капитолия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полицай от Чикаго беше обвинен в участие в щурма на Капитолия във Вашингтон на 6 януари и влизане в кабинета на сенатор, предаде Асошиейтед прес.

29-годишният Каръл Куизиък беше арестуван вчера, като са му повдигнати обвинения за пет наказуеми деяния, включително проникване в охранявана сграда, нарушаване на дейността на държавни служители и непристойно поведение на територията на Капитолия с цел спъване работата в Конгреса.

Прокуратурата твърди, че Куизиък е бил в тълпата, нахлула в кабинета на сенатора демократ от Орегон - Джеф Мъркли, а няколко дни по-рано бил в отпуск по болест и пътувал до столицата, за да присъства на митинг в подкрепа на тогавашния президент Доналд Тръмп. В съобщение до приятел Куизиък написал, че отива да спасява държавата и да „види сметката на комунягите”.

Вчера Куизиък се яви във федерален съд в Чикаго. Неговият адвокат каза, че той е полицай от 2018 г.

Полицейският началник Дейвид Браун съобщи, че Куизиък е бил лишен от правомощия веднага щом се разбрало, че е участвал в щурма. Браун изтъкна, че ако твърденията се докажат, това ще е „предателство към всичко, което отстояваме”.

„Фактът, че чикагски полицай е обвинен в нападение срещу американската демокрация ме отвращава”, каза още Браун.

При щурма на Капитолия загинаха петима души, а стотици бяха ранени.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Полицейският

    18 1 Отговор
    началник Дейвид Браун лиза дебелият задник на Тrump a сега лиже дементният дурт задник.
    При нас 99.99 % от така наречените политици са същите лизачи.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 *****

    12 0 Отговор
    Защо допускате коментари когато ги триете?
    Истината е неудобна?
    Или смисъла е да манипулирате мненито на хората?
  • 4 СССРБарета

    16 1 Отговор
    Ужас значи в тая Демократична държава дори не ти разрешават да стачкуваш! Ако беше отишъл да стачкува в Беларус щяха да го убиват за герой! Повръща ми се от тия кравари и тяхното лукаво и двойнствено отношение!
  • 5 Демокрад

    8 3 Отговор
    Най ме кефи това:
    Публикувано във факти.бг: отива да спасява държавата и да „види сметката на комунягите”.
    ... и айде в кауша.
  • 6 Ммм...да

    7 0 Отговор
    Тръмп трябваше да оглави протестите и щеше да запише името си в историята със златни букви.Но,подви опашка и се скри под полата на Мелания !
  • 7 Гришата

    7 0 Отговор
    да се сезира комитета по правата на човека,хелзинският комитет та тук е нарушена демокрацията ,това са борци за справедливост,те имат права наред с хомосексоалистите
  • 8 ШиШиШиШи

    6 0 Отговор
    В полицията в САЩ трябва да има само честни , достойни , модерни и нежни гейове, транссексуали и по възможност не бели.....
  • 9 Да се

    3 0 Отговор
    разбира ли ,че на власт в САЩ сега са комунистите? Ако е така как ние се вписваме като съюзници!?!
  • 10 плевен

    4 0 Отговор
    Отворих на биографията на началник Браун, за да видя това което очаквах. Ухилен негър, абониран за командни и политически постове. Мразен от колегите си и защитаващ престъпниците. В командваното от демократите Чикаго, друго не се очаква.