Last news in Fakti

14 Юни, 2021 14:55 8 671 72

Tурците гневни след разкритие за гръцките им гени

  • потомци-
  • днк проект-
  • робърт спенсър-
  • етнически гърци

Голяма част от съвременни турци са потомци на гърци, които някога са формирали огромното мнозинство от населението в днешна Турция

Турският ДНК проект, който събира и публикува данни, проследяващи генетиката на турците по определени етнически и географски критерии, реагира остро срещу популярния генеалогичен сайт Ancestry.com. Турските изследователи призовават платформата да бъде бойкотирана.

Причината за това, пише Робърт Спенсър за консервативното онлайн издание pjmedia.com, е разкриването на неудобна истина: много, а може би и повечето съвременни турци са потомци на гърци, които някога са формирали огромното мнозинство от населението в днешна Турция. Тази истина боли, продължава Спенсър, но това не я прави по-малко истина.

Спред Greek City Times Турският ДНК проект е публикувал в Туитър: „Ancestry демонизира турския народ и делегитимира присъствието му в Турция, вместо да дава информация за генетичната структура на населението ни.“ В туита се призова всички турци да бойкотират компанията Ancestry, чието име в превод значи „родословие“.

След като гръцкият City Times привлече вниманието към публикацията, тя беше изтрита, но все още има ретуит, изпълнен с нажежена ярост срещу бюрото в Атина, а шефа му Пол Антопулос наричат „бял супремасист“. Много оригинална линия за атака, коментира Спенсър в pjmedia.com.

Гръцкият City Times отговори, че турските учени са вбесени „защото Ancestry.com правилно подчертават, че много турски граждани наистина не произлизат от тюркските народи от Централна Азия и са по-скоро местни анадолски хора, които са били потурчени.... Ancestry.com изтъква, че след Османско завладяване на Понтос на днешното югоизточно черноморско крайбрежие на Турция, „понтийските гърци са приели турския език, култура и религия, за да имат по-големи възможности в турското общество. От Ancestry.com също така припомнят, че след втората Руско-турска война (1828-29) се е случил още един етап на турцизация на понтийските гърци."

Това изобщо не е изненадващо и дори не е близо до невярно твърдение, твърди Спенсър. През цялата си завоевателна история турците са третирали немюсюлманите като втора класа хора. Ограничавали са правата им и са ги задължавали да плащат данък за привилегията да изповядват своите религии, без да бъдат убити. Лесният начин за покорените да избегнат това унижение и деградация е бил да приемат исляма.

Това е довело до масови покръствания и до факта, че в обширни територии, превземани някога от мюсюлмански армии, по-голямата част от местното население има предци, които не са мюсюлмани. Египет е бил 99% християнски, когато е бил завладян, докато сега християните са едва около 10%.

„Къде са отишли всички християни“, пита Спенсър? Те все още са там.

Същото е и в Иран: зороастрийците в Персия все още са предимно в страната. Те са мюсюлманите. И по същия начин в Турция повечето турци са етнически гърци, които насилствено са приели исляма за да избегнат институционализирания тормоз и преследване.

Спенсър разказва, че турският журналист Узай Булут го е информирал, че самият турски президент Реджеп Тайип Ердоган е от град Ризе, чието гръцко име е Ризунта. Булут пояснил: „Семейството му е от Потамия… Това са автентичните гръцки имена на тези места, които по-късно са били потурчени. Самият Ердоган също нарича селото Потамия. Но това е толкова тема табу в Турция. "

А и не би трябвало да бъде, ако Ердоган беше последователен. Наскоро той заяви: „Поддържахме тези земи и ги превърнахме в наша родина с кръвта си, с нашето знаме и молитви. Ето защо повторното отваряне на Света София като джамия е важно, тъй като е наследство от завоевание." По този повод Спенсър пита многозначително: „Ако той може да възхвалява това „наследство от завоевание“, защо и турците да не могат да възхваляват факта, че са наследници на гърците, които са били завладени от турските нашественици? Това също е част от „завоевателното наследство“.

Журналистът Булут отбеляза: „Защо турските националисти са толкова ужасени от истината? Защото, ако се изправят пред нея, лъжите им ще бъдат разбити. Чрез измислиците се поддържа омразата, която ги е карала да извършват толкова много престъпления срещу гърци, арменци, асирийци, евреи и други. А биха могли да осъзнаят, че унищожавайки тези народи, те в действителност са унищожили собствените си предци и културното наследство. Истината ще ни освободи и ще донесе така необходимия мир в региона. “

„Можем само да се надяваме“, заключва Спенсър.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 45 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    8 74 Отговор
    Тея ДНК тестчета са голяма измама.. Ганьо го дават някаква смеска между сицилиянец и грък, а истинският българин си е хазар като Самуил и брат му Давид, Ааарон и Моисей.

    Коментиран от #42

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 тракийски помак

    55 10 Отговор
    Османската империя като наследник на Византийската е нормално да има преобладаващи гръцки гени. А за турски генетична идентичност е смехотворно да се говори. Те са били кастова структура и редовно са разнообразявали гените си с италиянци, либийци, египтяни и гърци.
  • 4 черното семе

    24 14 Отговор

    До коментар #2 от "asd":

    Те и на гърците са сплеснати, защото майките им са мързеливи и не обръщат рожбите си на една страна в креватчетата. Подобна е и стоката в Близкия изток.
  • 5 Стоян Александров

    43 14 Отговор
    А такааааа. И сяяяя ко праим ? А нашите моми едбо време какви деца са им раждали ? Аааааа... И какво излиза сега и нашите уж турци май изобщо не са турци. И с какво сега ще се гордеем ? Май покрай исляма се въртят само лъжи и измами. Нущи вярвайте им. Ти какво друго вече имате. Тодор Живков живот и пари Ви беше осигурил ама Вие имената та имената са ни важни. А ти и те били Ви измама.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Откриха топлата вода

    48 5 Отговор
    ,Сега ли открихте Америка? Забравихте ли какви са византийците и какъв е бил официален език в Византия.Гърци, гръцки.А за еничарите забравихте ли,еничарите елитните части на Османската империя.
  • 8 Хисторик

    33 4 Отговор
    Турците са с политика на асимилация от момента на съдаването си. Всички "чистокръвни турчци" са асимилирани народи от Азия и Европа. Те това добре го знаят и не ги притеснява, противно на писаното в статията.

    Коментиран от #12, #71

  • 9 asd

    31 8 Отговор
    Безценното ми!

    Коментиран от #27

  • 10 Не съм Хасан

    49 9 Отговор
    Опааа, кава стана тя?! То в туркия няма турци, обаче наще турчеещи се българи се правят на по-католици и от папата, ха!
  • 11 ДПС ЗАПЛАХА

    87 10 Отговор
    Една туркиня написа отворено писмо и взриви Интернет: "Г-н Местан, ако българите и турците се сбият, в коя държава ще се скриете?
    Гласувайки за ДПС българските турци изгубиха надеждата да живеят спокойно в България. С вашия електорат, драги ми ДПС, насадихте изкуствена омраза между българи и турци. Лошо ли ни беше, когато българите толерираха езика ни и ни разрешиха да го изучаваме като свободно избираем? Но не, вие искате той да е задължителен. Лошо ли ни беше, когато ни отвориха джамиите и си изповядвахме религията? Но, не, вие сложихте мегафоните и ги надухте до максимум децибели да дразните християните. Лошо ли ни беше когато България призна пенсиите на двойните граждани в Турция? Какво ви пречи, драги ми ДПС, в този рахатлък? За какво използвате на митинги турския език? Защо събуждате заспалия звяр на българина? Кой ви дава право да говорите от мое име, от името на туркиня, която е против вашата въшлива политика? Кой ви даде право? Циганите, които ги купихте за 20-50 лв. или автобусите от Турция? Говорете от името на циганите и от името на турците, живеещи в Турция.
    Не използвайте моята вяра и етнос за вашите кирливи дела !!! Аз съм Български Гражданин с турско потекло и вяра мюсюлманска, а не продажна сган от ДПС. Престанете да насаждате омраза между българи и турци!! Вършете си работата, за която ви плащаме с нашите данъци и с нашия труд. Оставете българските турци да живеят в мир със своите съседи и приятели! Оставете ни на мира!!!“Сайтът Lentata

    Коментиран от #19, #60

  • 12 тюрлю гювеч

    22 9 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    20 млн "турци" след 1991г са от африкаснки народности.
  • 13 абг

    39 9 Отговор
    Това са пълни глупости, американското изследване от преди десетина години ясно показва, че около 70% от днешните турци и гърци са с български гени. Само около 20 процента от гърците са с арабски( данайски ) гени, а турците с османски гени са предимно в южна Турция.

    Коментиран от #17

  • 14 Охаа бе

    3 19 Отговор
    Ай стига с тези ндк не знам си какви глупости, те турците са марсиянци масриянци, а някои са от венера малка част са от плютон,... А бе ти гроздето много кисело бе
  • 15 И тя, к'ва стана

    36 4 Отговор
    Излиза, че ДПС е гръцка партия ?!

    Коментиран от #18, #24

  • 16 ДжафДжаф

    41 4 Отговор
    Идете в Западните Родопи, където преобладава помашкото население, което последните 30 години се декларира като турско! Никъде другаде в България няма такава концентрация на руси и синеоки хора. При турските бригади бачкащи по обектите в София също преобладават русите и синеоките. Стигнало се е до там, че като видя рус и синеок, първото нещо, което ми минава през акъла е, че или е турчин или помак!!! Османските и селджекските турци, когато настъпват в Мала азия са били изключително малобройни. Възползват се от неразбориите и гражданската война, която по това време се води във Византия. На Балканите картинката е била подобна. Това е периода, когато се налага феодализма от западноевропейнски тип, характеризиращ се с разпокъсаност и липса на силна централна власт. Като капак имаме и религиозно разделение- исихазма. Да не говорим, че османският феодализъм е имал характеристики, които очевидно са се харесвали на местните. Никой друг освен султана и джамийските настоятелства не е имал право на недвижима собственост, което си е напрактика вид средновековен социализъм. Работело се е ангария, но пък не е имало крепостничество. Факт е, че власите например масово са бягали от своите феодали именно в Османската империя. Обективно погледнато, генетично турци няма, но за тях това няма особено значение, тъй като религията е поставена над всичко друго. Два съвсем различни свята, като е малко вероятно някога да се разберем.

    Коментиран от #46

  • 17 БоБо

    24 22 Отговор

    До коментар #13 от "абг":

    А според най - новите изследвания, българите са толкова стари, че даже маймуните са произлезли от тях.

    Коментиран от #32

  • 18 Не баш

    14 6 Отговор

    До коментар #15 от "И тя, к'ва стана":

    Не, по-лошо е, по-горе са го писали- тия у нас се турчеят
  • 19 Българин

    34 6 Отговор

    До коментар #11 от "ДПС ЗАПЛАХА":

    Една достойна жена. Повечето мои познати са точно такива, не искат да злоупотребяват с вярата им, имат уважение към българите, трудолюбиви и честни. Мой познат казва: искам да гласувам за друга партия но не мога. Ще пострадам и семейството ми също. Не ни агитират а заставят.
  • 20 ДПС

    10 2 Отговор
    Въй Въй Въй Въй. Честито
  • 21 БатКапутин

    17 14 Отговор
    Тая гръцка глупост, която се тиражира, може да лъже само профани и глупаци. Да се определя дадено ДНК като етническа принадлежност на дадено племе или народ, е пълен идиотизъм. ДНК хаплотиповете не са етническа или езикова категория, нито може да приемат подобни характеристики. Определено тая лъжа е писана от гръцки шовинисти. Но експертите може само да се смеят на такива наивни, но подли твърдения и определения, и да псуват подобни хибридни атаки. Има залитания по етническо закотвяне и ДНК райониране в дадена географска област, но това в много от извадките може да е по съвсем произволно попадение на случайни погребения, които се изследват. На гърците им се иска да се бият в гърдите, че в Мала Азия са останали много гръцки елементи, но за самите гърци може да се каже, че те изобщо не са гърци, а траки, българи, сирийци, египтяни, ливанци и т.н. Самите днешни гърци нямат нищо общо с древните гърци от времето на Аристотел и Платон. Така, че те да твърдят подобна глупост, е пословично дебилско поведение на тъпи гръцки шовинисти.
  • 22 И кво излиза сега след 5 века

    11 14 Отговор
    Че и българите не са точно българи..
  • 23 Да бе

    14 14 Отговор
    То според гърците и Александър Македонски е грък. Грък грък ама се казва Македонски, а не гръцки. Иска им се на гърнета турците да са гърци ама няма как да стане

    Коментиран от #39, #49, #50

  • 24 Оп-па-а

    16 2 Отговор

    До коментар #15 от "И тя, к'ва стана":

    Барба Карадъядис, да отиде да си изследва гените и да не се чуди от къде му е гръцкия акцент.

    Коментиран от #37

  • 25 ШКЕНДИЯ

    14 6 Отговор
    а Истинските Гърци са бежанци от Етиопия и Судан!!!!
  • 26 Истината

    12 6 Отговор
    Първопричината за абсолютно всички конфликти и най-голям брой избити невинни човешки същества на планетата за последните 20 века са религиите, като исляма има най-голям процент, следват християнството и юдаизма. Хитлер, Сталин и другите разни дребни диктаторчета има да кусат още много боб, за да могат да се сравняват със зверствата и терора на религиозните. Шокът и недоумението, как все още милиарди живи същества, поддържат тази апокалиптична концепция игнорирайки историческите факти, са потресаващи. До ден днешен милиарди все още смятат, че така наречения ,,Всевишен,, но проблема е, че само го казват, а са неспособни да го покажат, защото именно те са си го измислили, Докато съществува тази гавра с човешкото съзнание, а именно религия, мир на планетата няма как да съществува

    Коментиран от #29

  • 27 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "asd":

    Хахахаха...хахахаха
  • 28 Питанчев

    6 1 Отговор
    Гложди ме един такъв въпрос:Ако се вземе ДНК от Северняците,кво ще покаже?Най вероятно ,че са потомци на Херкулес или Ахил.Нали Сашко Великия се е смятал потомък на някой от тези.Та в този ред на мисли Северняците кви ли ще излязат?
  • 29 Истината

    2 2 Отговор

    До коментар #26 от "Истината":

    ,,Всевишен,, бил добър и състрадателен, но.....
  • 30 1234

    15 11 Отговор
    Дори Белгия и Германия се извиниха както и Франция на бившите колонии, а някои платиха и репарации вече, само простото тюрк от Анадола си мисли още за Османската комина им е наследство... А за млн избити християни, няма санкции... Англия винаги е в дъното на турските зверства и си ги отглежда.
  • 31 Може и да е вярно

    16 3 Отговор
    И те като гърците са ниски и трътлести
  • 32 българин

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "БоБо":

    БоБо ...слез от клона бе..гуци, гуци...ша ти дам бананче бе...айде слизай бе...
  • 33 А нашите пуми са

    11 1 Отговор
    си 100% българи според ДНК

    Коментиран от #55

  • 34 БатКапутин

    14 11 Отговор
    Като продължение, ми се ще да кажа, че в днешна Турция, особено в европейската й част има прекалено много български ген, било като българи, или траки. Най-древните жители на Мала Азия са древните българи. Почти всички големи планини и реки си имат български наименования по начало. Големите градове на днешна Турция са основани преди 4-5 хилядолетия от древните българи, или техни сродни племена, или такива които са били от древната българската етническа общност. Само че продажниците дебили, които на държавна заплата са закотвили българските древности, съгласно постулатите на глобалните гниди, така са усукали българската история, че скоро няма да дойде времето, официалната българска история да придобие истинския си вид. Връщайки се към турската нация днес, гледайки десетките турски сериали, виждаме, че ролите на богатите и изтънчени персонажи физически изглеждат като българи и други балкански народи, но не й като узийци - нискочелите и дребни османски турци от Алтайския край, или от Централна Азия.

    Коментиран от #41, #56

  • 35 Хасан

    20 3 Отговор
    А сега де, ква стана тя...Аз Хасан ли съм...Херкулес ли сътм..или съм си същия какаванин ????

    Коментиран от #59

  • 36 севернаненамквоси

    16 2 Отговор
    Значи вече няма спор, чия е баклавата и мусаката ...гръцки са, а щом са гръцки значи са македонски !
  • 37 1223

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Оп-па-а":

    Пич щях да умра от смях
  • 38 Александър Македонски

    7 6 Отговор
    Всички турци са от мое семе
  • 39 Хъхрх

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Да бе":

    Климент Охридски и Солунските братя да не са раждани в България?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 kotiss

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    това нощес ли го сънува ?
  • 43 СКОПСКО МАКЕ

    11 3 Отговор
    Е ПА ВОЙСКАТА НА АЛ.МАКЕДОНСКИ Е ЗАПЛОДИЛА ТЮРСКИТЕ ПЛЕМЕНА ОЩЕ В ПЕРСИЯ И СА СЕ РОДИЛИ МНОГО МАКЕДОНЧЕТА. ПОСЛЕ ТЕ СА ТРЪГНАЛИ КАМ МАЙКА МАКЕДОНИЯ. ТУРЦИО ЗЕМЛЯ МАКЕДОНСКА!!!! КЕ У-М-Р-Е-М ЗА ТЕБ!!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 БатКапутин

    8 8 Отговор
    Нa дeбАЙлитe, кoитo cлaгaт минуcи нa пocтoвeтe ми, кaзвaм, виe cтe прoфaни и нищo нe знaeтe! Нитo иcтoрия, нитo ДНК гeнeaлoгия, нитo пoлитикa, нитo eтничecки мигрaции! Тoвa кoeтo ви пишa, нaвярнo гo чeтeтe и чувaтe дa първи път. Мoжe би cтe кaтo вoждa Винeту, прoчeли eднa книжкa зa индиaнци. Нaвярнo ce нaпикaвaтe c узoтo, кoeтo гърцитe ca гo измиcлили и в умилeниe ce пeнитe в екскрементите cи нa някoй гръцки плaж. Нe ми ce хвaлeтe, чe знaeтe Гърция, Турция и тяхнaтa иcтoрия. Знaя я мнoгo пo-дoбрe oт вac и мнoгo oтдaвнa, тoгaвa кoгaтo някoe вce oщe ca били в тестослабините нa бaщa cи. Aкo имaхтe мъничкo мoзък в кaртункитe cи, пoнe кoлкoтo eднa пуйкa, щяхтe дa прoчeтeтe прaвилнo нeщaтa и дa ce гoрдeeтe, чe cтe бългaри!

    Коментиран от #48

  • 46 м илиев

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "ДжафДжаф":

    браво.ама нядали ще го схванат много люде
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 kotiss

    7 4 Отговор

    До коментар #45 от "БатКапутин":

    да не забравиш само китайската стена и пирамидите , разбирачо на история

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Хаберий

    5 6 Отговор

    До коментар #23 от "Да бе":

    Определо тук са впрегнати един файтон гръкомили, или прости гръцки малакия, със задача да мачкат отговарящите на действителността мнения. Не вярвам български пияндета, колкото и да са влюбени в гръцката простотия с размити от узо чайници, и изтощени от висенето с часове по ГКПП Кулата-Промахон, да имат мозък за да участват в тези спорове тук. ДАНС, къде сте бе, компетенции, направете си изводите?!
  • 51 Хехе

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "kotiss":

    какво е това?! Мастика ли е, или гръцки каун?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Може да греша

    10 13 Отговор
    В южна България има открит само един прабългарски гроб. Няма славянски погребения защото са извършвали трупоизгаряне, няма и ДНК. Културното наследство на траките след нашествието на славяни и българи изчезва. Иманярите не откриват славянски и прабългарски ценности в момента. Истината е проста. Формираме се като народност през българското възраждане. Това са годините на забогатяване на част от българите произвеждащи продукти за Османската империя във войните с Руската империя 1828 - 1856 г . В османските данъчни регистри през 16 и 17 векове са незабележимо малко мъжете с български имена. В момента ние сме конгломерат от различни народности завладяни и преселени по българските земи.

    Коментиран от #54

  • 54 Ку ку дзак

    11 2 Отговор

    До коментар #53 от "Може да греша":

    Публикувано във факти.бг: Формираме се като народност през българското възраждане.
    Мдааа, значи докато не са ни завоювали османците е нямало българска нация!

    Коментиран от #58

  • 55 веселяк

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "А нашите пуми са":

    И главния мюфтия и председателя на ДПС са от северно американските диви котки!
  • 56 Абе те тия узийци както ги наричаш

    0 5 Отговор

    До коментар #34 от "БатКапутин":

    Много мязат на Чъргубиля Мостич бре, а както знаем той си е чист българин....и то доказано от науката
  • 57 Проучване на Ancestry

    7 11 Отговор
    60% от българите са с татарски произход 30% с ромски произход който не спира да расте главоломно и 10% албански арнаути.
  • 58 Ами нямало е

    5 6 Отговор

    До коментар #54 от "Ку ку дзак":

    Като идват османците заварват няколко феодални княжества. Закрепостеният селянин няма народност, има само господар феодал който е също нечий васал комуто плаща данък.
  • 59 Дали си

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Хасан, Херкулес или Христо, няма значение. Бъди такъв, какъвто си избереш. За мен е важно, като те срещна и кажа здравей, да ми отговориш по същия начин. Когато имам нужда от помощ и те помоля, да ми помогнеш. Това е важно.
  • 60 един от стадото

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "ДПС ЗАПЛАХА":

    Евалла..И още нещо по темата. Откога една Турция, наследница на една империя търси чисто ДНК в поданиците си. Римска, Византийска, Руска никога не са имали претенции, че са еднонационални и чисти. Хомогенните общества са затворени и не подлежат на развитие и култура. Съвременните турци начело с техния ''султан'' сега, вместо да се гордеят, че са владели народи и племена от различни етноси и религии сами се р ат сега в шалварите си. Задминаха дори султаните си, тоя път без кавички, защото дори и те винаги са смятали, че поданик на Османската империя може да бъде всеки, който спазва законите и. А жените им- рускини, украинки, българки, черногорки, какви наследници да им родят. От планините на Туран ли. Ефендилер щом ражда децата тя определя и нацията. Като при евреите. Бащата може да е неизвестен, но майката винаги се знае
  • 61 Дудутков

    10 5 Отговор
    Според това изледване с разнообразното и пъстро ДНК излиза че турците не са клали така както се натрапва дълги години от 'историци' а са приобщавали со кротце со блажко вдички около себеси. Докато 'цивилизованият' свят на заоад със светата инквизиция е успял да еднообразува генетичния си състав нали?

    Коментиран от #62

  • 62 Дудутков

    5 2 Отговор

    До коментар #61 от "Дудутков":

    Много елементарно за онези дето разбират.

    Коментиран от #63

  • 63 Дудутков

    5 2 Отговор

    До коментар #62 от "Дудутков":

    Това е нещо като това когато нянаш пари ти се струва че всичко е скъпо. Подобно е и с малоумниците струва им се че всички наоколо са прости.
  • 64 Нане

    3 3 Отговор
    то на тукашните 101% са тракийски или славянски! Синеоки и русокоси красиви анадолци нещо не се вързва?!

    Коментиран от #65, #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Дудутков

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "Нане":

    НАНЕ с упоритост иска да наложи мнението си че всички според него са прости.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Дудутков

    3 0 Отговор

    До коментар #67 от "тъпунгер":

    Ами кои слугува сега на онези със еднородната ДНК замизли се да не ти подсказвам. И без това е много явно. Така е било и преди.
  • 69 Ха ха ха

    4 2 Отговор
    То никъде по света няма чист турчуляк
  • 70 1122

    1 2 Отговор
    Колко българчета са вземани и са ги обучавани за еничери,а колко български момичета са крадени за жени на турците.....това са 500 години,обирали са каймака на населението.А райони са били потурчвани през тези 500 години?По вечето не знаят турски,защото са си сменили вярата за да останат живи.Какво им е чудно на турците,като те са завоеватели,те не са от тия места,по скоро са араби,а около Черно море където е Анадола е било гръцко,там са били християни които са били избивани или потурчвани/пък колко се сърдиха преди по време на възродителния процес...../Идва време когато истината излиза на яве,колкото и да не им е приятно но......
  • 71 ХАСАНЧО

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хисторик":

    Твърдението или остината че имам гръцки или български гени изобщо не ме притеснява, важното е каккъв се чувствам в персонален аспект, а аз съм турчин, и ми е хубаво, чувствам се уютно в турската си кожа...по ското ме вълнува това кога бългатската историография ще се произнесе относно езика на който е говорил хан Аспарух, и че този език се нарича турски де факто? 🤣
  • 72 Боли

    1 0 Отговор
    Ме фара кой какъв е. Точно заради такава расова,етническа,верска и най вече икономическа основа са избити милиони хора и то в полза на тези които ги управляват - върхушката. Ще ви дам ясен пример по време на османската империя богатите са били по добре от бедните. Идва царство България чорбаджиите стават капиталисти и пак са си добре докато селянин на Елин Пелин влачи ралото със сивушка и Белчо. Идва комунизъм нова върхушка се оформя. Сега вече демокрация но тя е за децата на бившата върхушка и номенклатура. Докато бедния шлосер се е потил в цеха директорът е създавал връзки и контакти благодарение на които е помогнал на детето си да стане млад меринджей и да троши парите и колите на горния си татко,а баламите бачкат за заплата колкото да изкарат месеца....и да тези балами са от всички етноси,раси и вероизповедания. Огледайте се и ще разберете че това е самата истина
Новини по държави: