Last news in Fakti

16 Юни, 2021 13:52 1 168 1

Голям транспортен протест в Гърция

  • гърция-
  • транспорт-
  • протест

Транспортът в страната не работи.

Голям транспортен протест в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Голяма транспортна стачка се провежда днес в Гърция, съобщи Катимерини.

Протестът събра повечето професионални групи. Протестът беше обявен от служителите на корабите.

Впоследствие в него се включиха и тези в наземния транспорт. Спряно е движението на фериботите, метрото и градския транспорт.

Протестът е срещу планираното ново трудово законодателство. Твърди се, че то ще даде правото на работодателите да изискват извънредно работно време, без да предлагат бонуси.

Правителството настоява, че законодателството е по-гъвкаво. Планирани са протести в големите градове.

Туристите се съветват да избягват пътувания през днешния ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри

    0 0 Отговор
    Твърди се, че то ще даде правото на работодателите да изискват извънредно работно време, без да предлагат бонуси - Хаха, но когато уважаемите гърци имат фирма в някоя друга държава, като нашата например, тогава задължително си се работи редно и извънредно, а бонусите са като бяла лястовица, хората знаят че същесвтуват, но никой не ги е виждал.
Новини по държави: