Last news in Fakti

11 Февруари, 2013 15:39 5 606 4

Вдовицата на Арафат: Стотици пъти исках да го напусна

  • ясер арафат-
  • суха
Вдовицата на Арафат: Стотици пъти исках да го напусна - 1
Снимка: Архив БГНЕС

Вдовицата на лидера на Организацията за освобождение на Палестина Ясер Арафат – Суха, разкри в интервю пред турския вестник „Сабах“, че 22-годишният им брак е бил пълен с проблеми и многократно й се е искало да напусне семейството си.

Суха среща Ясер Арафат през 1989 година във Франция по време на следването си, а година по-късно тайно се омъжва за него в Тунис, като преди това се отказва от християнската си религия и приема исляма. Тогава тя е на 27 години, а съпругът й на 61.

Първо, родителите на Суха не приемат политиката на ООП. Освен това тя трябва да води изключително затворен живот поради съображения за безопасност, а телефонните й разговори се подслушват.

Когато Арафат активно навлиза в политическия живот, Суха е напълно игнорирарана от него като личност, а след смъртта му през 2004 г. започва да се чувства като „в басейн с пирании“: преследват я и властите в Тунис, и новата палестинска администрация, цитира Нюзру Израел. Всички недоброжелатели търсели „милионите на Арафат“, към които Суха, според собствените й думи, нямала никакво отношение.

„Бяхме заедно 22 години, а ми се струва, че са били 50. Стотици пъти се опитвах да си тръгна от него, но той не ме пускаше. Съжалявам за този брак и ако нещата можеха да се върнат, не бих се омъжила за Арафат – категорична е Суха. - Той беше велик човек, но аз бях самотна до него“. Въпреки всичко вдовицата на палестинския лидер твърди, че го е обичала, и сега й е още по-трудно да живее без него.

50-годишната Суха признава, че след смъртта му е имала множество предложения за брак, но ги е отхвърляла. В момента тя живее с дъщеря им Захва в Малта с ежемесечна пенсия от 10 000 евро, която трудно им позволявала да свързват двата края, пише британският „Гардиън“, а от милионите, за чието разхищаване я подозират, няма и помен.

Според официалната версия, Ясер Арафат умира на 11 ноември 2004 г. във Франция от масивен инсулт, но в момента се разследва вероятността да е бил отровен. През есента на миналата година вдовицата издейства ексхумация на тленните му останки, за да бъдат подложени на радиометрично изследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мизерия

    1 0 Отговор
    В момента тя живее с дъщеря им Захва в Малта с ежемесечна пенсия от 10 000 евро, която трудно им позволявала да свързват двата края, пише британският „Гардиън“----- .ати мизерията с 10 к евро на месец, искам и аз така да мизерствам
  • 2 хаана

    2 0 Отговор
    с ежемесечна пенсия от 10 000 евро, която трудно им позволявала да свързват двата края!!!Такава арогантност, какво да кажат българските пенсионери, като майка ми и баща ми например!!!! Да не говорим че тази жена никога не е работила!!!
  • 3 бай Георги

    1 0 Отговор
    Тая к..ва,не знам от коя държава е,ама ми се повръща от нея.Омъжила се по сметка ,отказала се от християнството и сега 10 000 евро не и стигали на месец.Трябва да бъде убита с камъни!
  • 4 румбо

    0 0 Отговор
    Някой да я е карал да се омъжва за вехтата "рязана" пушка?Да не е мислила че ще е някаква Шехерезада?Ай с...р!