Last news in Fakti

26 Юни, 2021 08:39 2 537 8

Стреляха по хеликоптера на президента на Колумбия

  • колумбия-
  • иван дуке

Няма пострадали при нападението

Стреляха по хеликоптера на президента на Колумбия - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Хеликоптер, в който е пътувал президентът на Колумбия Иван Дуке, е бил улучен от многобройни куршуми при нападение в петък. Това е съобщил самият Дуке във видеообръщение, предаде Ройтерс.

Нападението се е случило, докато президентският хеликоптер е летял над региона Кататумбо към град Кукута, административния център на колумбийската провинция Норте де Сантандер. Освен Дуке, в хеликоптера са пътували министърът на отбраната Диего Молано, вътрешният министър Даниел Паласиос и губернаторът на Норте де Сантандер Силвано Серано.

Говорител на президентството е споделил, че никой не е пострадал при атаката.

Регионът Кататумбо е известен с отглеждането на кока. Освен това там действат бунтовниците от лявата Армия за национално освобождение - бивши партизани от марксистките Революционни въоръжени сили на Колумбия (ФАРК), които отхвърлят мирното споразумение от 2016 г., както и криминални групи, свързани с трафика на наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    26 0 Отговор
    И тия не са в ред, точно в Колумбия да се изтупа половината правителство в един хеликоптер. Това е пренебрегване на всички протоколи.
  • 2 Феликс Дж

    12 2 Отговор
    Там има партизанско движение ръководено от марксистка партия. Имат около 150 000 активни бойци и завладяни труднодостъпни територии. Обикновените работници, дори и да не са симпатизанти на партията постоянно са ограничавани в заплащани и ред нормални неща. Капитализм это.
  • 3 въпросче

    13 0 Отговор
    Кока на тумби. Баш там ли са се навряли тия с хеликоптера? Самолет нямат ли?
  • 4 Амерички слуга

    5 2 Отговор
    Рано или късно, Венецуела ще му върне "услугата".

    Коментиран от #6

  • 5 Анджело

    3 1 Отговор
    Венсеремос!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хахахаха

    4 0 Отговор
    Хванаха яхта с трима български юнаци натъпкана с тонове наркотици а днес стрелят по президента на Колумбия
  • 8 Сър Алтън Джон

    3 0 Отговор
    ...😁...безпощадна е колумбийската ...😁...полиция...