11 Юли, 2021 06:48 2 858 8

Испанският премиер уволни седем министри

  • испания-
  • уволнени-
  • министри-
  • педро санчес

Целта е насърчаване на икономическото възстановяване след пандемията

Испанският премиер уволни седем министри - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанският министър-председател Педро Санчес смени седем министри, с цел да насърчи икономическото възстановяване след пандемията, съобщи news.bg. Сред новите назначения преобладават жените.

Сменени са първият вицепремиер Кармен Калво, като на негово място е назначена Надя Калвиньо.

Сменени са и министърът на благоустройството, на външните работи, на образованието, на правосъдието, на културата и спорта и на науката, уточняват от АФП.

Промените не засягат нито един от петимата министри на "Подемос", като освен това и десетима от министрите от Социалистическата партия остават.

Испански политически анализатори твърдят, че целта на смените е кабинетът да укрепи властта си и да изкара до края на мандата си.

Недоволство срещу Санчес има и то се засили, след като той помилва деветима от каталунските сепаратисти, участвали в незаконния референдум през 2017 година за независимостта на Каталуния.

Реагирайки на смените, от Народната партия обявиха, че проблеми не могат да се решават чрез механична смяна на министри и че Педро Санчес тряба да си подаде оставката и да се насрочат нови избори.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 485859

    1 6 Отговор
    А нашенският - кога? Ясно като бял ден е, че Янаки, тоя на образованието и оня на отбраната са пълно разочарование, за моментално изгонване.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сссс

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    На какво му казваш браво? ~забравяш, че Боко уволни трима министри след катастрофата в Своге. Преоблякъл се Илия погледнал се пак в тея.
  • 4 Счупи тъпомера

    7 0 Отговор
    Днес и ние ще уволняваме министри, аз се обличам и отивам да гласувам.
  • 5 ХА ХА ХА

    2 2 Отговор
    ТУКА ТРЯБВА НА СЕ УВОЛНИ , ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО !!!!
  • 6 ха ха ха

    8 0 Отговор
    Тоя мракобесник скоро може да виси на някое дърво, както е тръгнало 😉 какво им прокарва на испанците и защо прави рокадите?

    "Закон за националната сигурност" - В случай че в Испания бъде обявено кризисно положение, властите могат да пристъпят към временно отнемане на всички видове имущество при намеса или временна окупация на тези имущества, които са необходими, или спирането на всякакви техни дейности.

    „транс закон“ - предвижда улеснена промяна на пола дори за 12-годишни деца. Ако родителите им не са съгласни, те ще получават позволение от съда.

    Ако успее там, ще стане в цяла Европа... хората спинкат!
  • 7 Ми........

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Ми..... тогава първо да започнем със ТОЯ който се излежава по цял ден и на който съветника УЗУНОВ , носи пликовете !!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: