Last news in Fakti

13 Юли, 2021 17:20 2 655 12

Франция с невероятна глоба за Гугъл

  • франция-
  • гугъл-
  • компания

Очаква компанията да преговаря с френските медии

Франция с невероятна глоба за Гугъл - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция наложи голяма глоба на компанията Гугъл, съобщи Фигаро.

Решението е свързано със спора на компанията на френските медии. Представилите на компанията не са изпълнили напълно вече договорени решения.

Глобата е в размер на петстотин милиона евро. Очаква се компанията да представи идеи, за това как ще компенсира медиите за използваното тяхно съдържание.

Възможно е да бъдат въведени допълнителни глоби от деветстотин хиляди евро на ден. Представители на големите френски медии обявиха, че от Гугъл не са ги потърсили за диалог.

Идеята е да се намери общ език за заплащането на използвано от тях съдържание. Френската антимонополна агенция настоя преговорите да започнат в срок от три месеца.

Френското правителство ще следи разговорите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да да

    4 1 Отговор
    Прах в очите
  • 2 ПРАВИЛНО

    8 1 Отговор
    Такива фирми трябва в цял свят да ги дерат. Те събират милиарди на месец от реклами и данни за потребителите си, трябва да плащат на местния пазар. Може би ЕС трябва да измисли цялостен закон за данъците от тях.

    Коментиран от #3

  • 3 Заека

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "ПРАВИЛНО":

    Неможеш да ги cпреш с глоби

    Коментиран от #4, #8, #9

  • 4 ПРАВИЛНО

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Заека":

    Заец, никой не иска да ги спира, трябва да си плащат на местните сайтове и хората работещи в тях, за съдържанието, което те произвеждат и гугъл използва за да продава и прави пари! Загря ли?
  • 5 Kcaniba

    10 0 Отговор
    Макак така соросня!??
    Мин месец ни разпраахте, че само кремълския режим е способен да потъпка свободата по такъв брутален начин!!!
  • 6 Гошо

    6 0 Отговор
    Това цензура бе ,така само Путин прави ,а и Лукашенко , забравих и Орбан
  • 7 барчо

    5 0 Отговор
    Тези компании с огромни пари зад гърба си си разиграват коня както си искат. Отдавна аз лично съм на мнение, че глобите трябва да се редуцират според този, който ще плаща глобата. Един лек пример: Бедняк си кара автомобила с превишената скорост Х и бива заснеман. Глобата му да речем е 400 лв, а заплатата му е 1200 лв. Този човек може би ще си вземе урок и при него тази глоба има възпитателна роля. По същото трасе със същата скорост е глобен мастит бизнесмен, който обаче получава всеки месец по 25000 лв. За него тази глоба няма възпитателен характер, а е само статистика. Същото се отнася и до компании, които печелят милиони за месец, а плащат нищожни глоби в размер на 200-400 хиляди. Ето защо тези компании дори не търсят начин да си изправят нарушенията и продължават в същия дух. Доста от тях дори не желаят да си платят глобата, а след като ги кръцне държавата започват да приказват за потъпкване на демокрацията. Според мен, разбира се, компании от стратегическо значение трябва да са с 51% държавна собственост минимум. Капитала е хубаво нещо, но само на хартия. Откакто няма соц. блок, капитала просто се самозабрави и монополизира всичко. Вече говорим за монополно високи печалби, защото конкуренцията отдавна е погребана. Всъщност има конкуренция, но то е в обратна посока. Кой ще произведе по-некачествена стока и да конкурира с 1-2% другата. Този с по-качествената започва да произвежда още по-некачествена. В това се състои конкуренцията в днешно време!!!

    Коментиран от #11

  • 8 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Заека":

    Спират се и с глоби и с контрол. На контрола и поддържането на ред някои му викат тоталитаризъм, а на безхаберието какво става в държавата ти и ограбването на народи ти му викат демокрация. Просто замениха значението на повечето значими думи, като по този начин се манипулира обществото.
  • 9 хехехе

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Заека":

    Можеш като им сринеш сървърите
  • 10 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    ПАК ФРАНЦИЯ РАЗВЯ ЗНАМЕТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА И СВОБОДАТА1111111Май е време да си ПРИБЕРЕ СТАТУЯТА НА СВОБОДАТА от америка1111....
  • 11 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "барчо":

    добре описваш ОБРАТНАТА/отрицателна/ СЕЛЕКЦИЯ от теорията на Дарвин...

    Коментиран от #12

  • 12 барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ТОЧКАТА":

    Нещо не се разбира какво точно имаш в предвид. Селекцията от дарвиновата теория за по-силния печели е ясна. Тя тук няма нищо общо, защото Дарвин пише за безмозъчни същества с първични инстинкти, които са осъвършенствали оцеляването си като слабите са оставени да умрат и да не се размножават. Тук обаче говорим за съвсем друго нещо. Обществото работи за своето благо, а не за благосъстоянието на няколко единици процента. Ако се разтърсиш в речника за подобно общество няма да е определението капитализъм, а нещо съвсем друго. И то никак няма да е лицеприятно.
Новини по държави: