Last news in Fakti

27 Юли, 2021 20:22 1 940 5

Ирландия отново отхвърли закона за евтаназията

  • евтаназия-
  • ирландия-
  • закон-
  • асистирано самоубийство

Този законопроект може да доведе до злоупотреби

Ирландия отново отхвърли закона за евтаназията - 1
Снимка: Shutterstock

Законодателното предложение за разрешаване на евтаназията в Ирландия се провали за втори път, предаде Aleteia.org.

Организацията Hope Ireland, съставена от медицински специалисти и защитници на правата на хората с увреждания, нарече това решение „голяма победа”. Този законопроект може да доведе до злоупотреби с болни и уязвими, които могат да възприемат себе си като тежест за семейството си и да се чувстват принудени да изберат асистираната смърт.

Вносителят на законопроекта Джино Кени от социалистическата партия „Хората преди печалбата“ заяви, че ще започне да преработва законодателството и законодателите обмислят създаването на специална комисия, която да проучи въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само които

    7 2 Отговор
    Не е гледал тежко болен умиращ всеки ден не знае какво е! Трудно и тежко е да го гледаш как се мъчи, но е трудно и тежко да вземеш решението да го избавиш от мъките!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Точка Омега

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Само които":

    Убийството си остава убийство, независимо в какъв правен акт е облечено. Между другото, питал ли си се защо съдията удря 3 пъти с чука? Толкова са били и пироните приковали Човека на кръста.

    Коментиран от #3

  • 3 Аз казвам

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Точка Омега":

    Че е трудно да се вземе такова решение, и не знам кои човек може да го вземе! Това работа на Бог само той може да реши кои и колко да живее!
  • 4 Гошо

    1 5 Отговор
    Лелее колко са назадничави тия а се мислят за европейци
  • 5 Трябва

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Само които":

    Проблем е някой друг да взема решение за евтаназия на някой. Но не трябва да е проблем, ако самият човек има желание да бъде евтанизиран. Всеки има право над тялото си. А реално не е така. Малко са цивилизованите държави, където евтаназията е разрешена. В тази матрица дори със себе си не разполагаш.
Новини по държави: