27 Февруари, 2013 11:21 9 737 4

Само двама оцелели след трагедията с балона над Луксор (видео)

  • балон-
  • луксор-
  • египет
Само двама оцелели след трагедията с балона над Луксор (видео) - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

При вчерашния взрив на балон с туристи над Луксор в Египет са оживели само двама, които, според очевидци, скочили от „кошницата“ му в самото начало. Останалите се опитали да се спасят от огъня, вече хвърляйки се на земята от огромна височина и загинали. Свидетелите са в шок от видяното, а медиите вече предричат „туристически глад“ за Египет.  

След инцидента са оцелели пилотът египтянин и двама британски пътешественици, единият от които за съжаление по-късно починал в болница, съобщи „Ройтерс“. Жертвите са деветима китайци от Хонконг, четирима японци, двама французи, двама британци, унгарец и египтянка. Сред тях имало и бременна жена. Някои от тях буквално изгорели живи, а други загинали от травми след падането.

Балонът се запалил на 300 метра над земята поради неконтролируемо подаване на гориво от повреден маркуч, след което паднал на земята. Засега обстоятелствата около трагедията се уточняват най-вече според свидетелствата на очевидци. Те разказали, че в кошницата заедно с туристите имало и 4 газови бутилки, една от които се взривила още във въздуха, а другите – от удара при падането.

Американски фотограф по време на инцидента се намирал в друг туристически балон на няколкостотин метра от избухналия и заснел произшествието, но заявил, че не иска да печели от човешката трагедия и публикувал само снимки от стартовата площадка. Но в YouTube се появи любителски запис на експлозията.

Според британския вестник „Индипендънт“ може да има връзка между „Арабската пролет“ и произшествието в Луксор. След революционните събития притокът на туристи в страната намаля, туристическият бизнес е в криза и фирмите пестят от всичко, включително и от инвестиции в сигурността на техниката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бхд БхД

    1 0 Отговор
    Никога не бих се качил на найлон пълнен с горещ въздух
  • 2 баба Вуна

    1 0 Отговор
    "При вчерашния взрив на балон с туристи над Луксор в Египет са оживели само двама, които, според очевидци, скочили от „кошницата“ му в самото начало."
    "Балонът се запалил на 300 метра над земята..."
    До колото сме способни на упражнението "четене с разбиране" балонът се запалва на 300м височина и единствените, които са се спасили са скочили веднага...
    Дали авторката се опитва да ни внуши, че оцелелите са скочили от 300м височина и аллах ги е спасил?! Или просто си пишe нещо, защото й плащат на см2 ?! :D

    Коментиран от #3

  • 3 The Bear

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "баба Вуна":

    Не стига че не мислят преди да пишат, а и не четат какво са написали - много често срещано напоследък във факти..... както и в Аутобилд между другото...

    Коментиран от #4

  • 4 гфд

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "The Bear":

    Ха ха.. Аутобилд си го купувам само и единствено заради грешките и абсурдните статии които публикуват.