28 Август, 2021 08:43 4 071 18

Убиецът на Робърт Кенеди излиза на свобода

  • сащ-
  • робърт кенеди-
  • сирхан сирхан

Палестинският бежанец Сирхан Сирхан, който е на 77 години, излежава доживотна присъда

Убиецът на Робърт Кенеди излиза на свобода - 1
Снимка: БГНЕС

Комисия по предсрочно освобождаване даде в петък зелена светлина за освобождаването от затвора на убиеца на американския сенатор и кандидат за президент Робърт Франсис Кенеди, предадоха световните информационни агенции.

Палестинският бежанец Сирхан Сирхан, който е на 77 години, излежава доживотна присъда затвор за убийството на 42-годишния Робърт Ф. Кенеди на 5 юни 1968 г., припомня БТА.

Стрелбата стана минути, след като сенаторът от Ню Йорк и бивш главен прокурор на САЩ бе спечелил Калифорния на първичните избори за кандидат за президент на Демократическата партия. Кенеди почина на следващия ден, припомня Ройтерс.

Сирхан твърди, че няма ясен спомен от убийството, но е стрелял срещу Кенеди заради подкрепата му за Израел.
Процедурата предвижда пълният състав на комисията по предсрочно освобождаване да вземе окончателно решение в рамките на 90 дни. След това губернаторът на Калифорния разполага с още 30 дни, за да потвърди или отхвърли решение за освобождаване.

Двама от синовете на Робърт Ф. Кенеди са изпратили писма до комисията по предсрочно освобождаване в подкрепа на Сирхан, пише в. "Лос Анджелис таймс".
До момента Сирхан, който се намира в затвор в Сан Диего, е получил 15 отказа за предсрочно освобождаване.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАНДАТА

    22 2 Отговор
    На РАДИ ЛАНЕЦА ,ВЕСО ПАЯКА И ВЛАДО КЪСОРЪКИЯ ВЪЗКРЪСНА И ПРЕБИВА ЦЯЛА СОФИЯ , НАРКОТИЦИТЕ ИМ ОСНОВНО (мета) ЗАЛИВАТ КВАРТАЛИТЕ И ДЕЦАТА !!!

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 лоза

    9 4 Отговор
    И други убийци бяха пуснати,затова това не е новина.
  • 4 плевен

    14 3 Отговор
    Пускат го защото е арабин.
    Да пуснат тогава и убиецът на Джон Ленън!
  • 5 Смятайте

    22 2 Отговор
    Колко добре е живял този в лукс в Американски затвор след като е стигнал там 77 годишна възраст а е влязъл преди 53 години. Ако бе в цивилизацията да блъска за препитание отдавна да е на оня свят

    Коментиран от #8

  • 6 От страни

    15 1 Отговор
    Т двамата братья ги е убил един и същи и инициалите му са Ц.Р.У. Може да е Цветан, или Цветомил. Руменов и фамилието Узунов да речем. Виновен е Джон за следното - поиска завалията кмисията на долара да мине към държавата. Даже е направил пробна емисия.
    И Робърт е виновен - искаше да стане президент и да махне Хувър от директорството. И, разбира сн нито Харолд Хант, нито Эдгар Хувер нямат никво отношение към смърта на братьята.
    А как хубаво звучеше - не питай какво е направила Америка за теб, питай каво си направил ти за Америка.

    Коментиран от #10, #11

  • 7 Муаха-ха-ха-ха...

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАНДАТА":

    Оплачи се в btv.
  • 8 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Смятайте":

    Живял е добре щото си е мълчал, иначе не го виждам из храстите..
  • 9 чалма тв

    1 0 Отговор
    този няма да излезе..жив..

    Коментиран от #15

  • 10 ARGON

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "От страни":

    Грешиш. Моссад е организаторът на убийството, с мълчаливото съгласие на ЦРУ и ФБР. Мотивът е страхът на еврейските банкери от премахването на Федералния резервен фонд (частната централна банка на САЩ), чрез който евреите контролират САЩ. Федералният резерв е лична собственост на династията Ротшилд. Освен това кланът Кенеди не даваше на Израел атомно оръжие.

    Коментиран от #12, #16

  • 11 ARGON

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "От страни":

    Малка корекция. За Джон Кенеди си прав, че поиска емисията на долара да мине под контрола на правителството, вместо на Федерални резерв, който е частна собственост на Ротшилд.

    Да, имаше пробна емисия - Executive Order 11110 за държавни облигации със сребърно покритие - silver certificates. Чрез тези сребърни сертификати Джон Кенеди на практика щеше да ликвидира еврейския монопол върху долара, което е непростим грях в очите на еврейските банкери-глобалисти.

    Коментиран от #13

  • 12 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "ARGON":

    Така да е. Няма грешка. Мосад и УРУ са дупе и гащи. Но че Джон е пребит заради опит да върне емисията от ФРС на държавата съм сигурен. Направи го Линдън Джонсън и затова стана президент. То целият клан на Кенеди беше очистен.
  • 13 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "ARGON":

    Джон пък го уби собствен бодигард, който е бил зад него. В момента когато Сирхан Бишар е стрелял отпред тоя го гръъмна отзад. Същия номер с Ли Харви Освалд. Освалд гръмял от едно място а на снимки го вижат от друго място. Снимките както пр Джон така и при Робърт исчезват. снимката на която се виждат барутни следи на дупката на тила на Робърт дори е била публикувана във вестник и седя там три дена. После я махнаха и тя исчезна. За Джон назначиха комисия за раследване и май, ако не се лъжа имено Линдън Джонсън я оглави, и той си свърши работата и стана президент.
  • 14 От страни

    1 0 Отговор
    Чак сега видех не Сирхан Сирхан а е Серхан Бишар. Ако не се лъжа.
  • 15 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "чалма тв":

    Колкото да е тъжно но си прав. Мълчал е в затвора ама сега може и да се расприказва. Ако си прав в най близко време ще му се случи случка.
    Като си спомня как си отидоха всичките астронавти свързани с тайните, та този ли ще пазят.
  • 16 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ARGON":

    Не само на Ротшилд. Тия дето са по главни от тех - за тях не се приказва из телевизиите и вестниците, техните имена са табу. Нито Ротшилдите нито Рокфелерите, дето ни ги представят като два противници не са най главните.
  • 17 ЧИБАГО САЩ

    1 0 Отговор
    ОТ ДАЛЕЧ ПОГЛЕДНАТО СИРХАН Е БИЛ РЪКОВОДЕН ОТ ХУМАННИ ПОДБУДИ КЪМ БРАТЯТА СИ МАЧКАНИ И ИЗБИВАНИ ОТ ЕВРЕИТЕ ТАКА ЧЕ ................... ЛОЩОТО Е ЧЕ СЕГА Е СЪЩОТО , САЩ И ИЗРАЕЛ ПАК МАЧКАТ СИРХАНИТЕ В СИРИЯ ИРАК ЛИБИЯ , А В БЪЛГАРИЯ КРАДАТ БЪЛГАРИТЕ С НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ САМОЛЕТИ И ПОЛЗВАТ БЕЗДА ПИТАТ И ПЛАЩАТ НЯКОЛКО ВОЕННИ БАЗИ !
  • 18 Deathstroke

    0 0 Отговор
    А бе тук големи експерти имало. Всичко знаят, всичко им е ясно, все едно са били сред конспираторите. За какво се занимават Американците да разследват тия работи и да хабят ресурси ми не питат българина какво мисли по въпроса? Всичките им престъпления ще разрешат.