Last news in Fakti

6 Март, 2013 12:50 1 672 12

И Финландия скочи срещу България и Румъния в Шенген

  • българия-
  • румъния-
  • финландия-
  • шенген
И Финландия скочи срещу България и Румъния в Шенген - 1
Финландския вътрешен министър Пейви Ресенен

Финландия също е против приемането на България и Румъния в Шенген и ще блокира опитите на двете държави да се присъединят към свободната за пътуване зона, заяви вътрешният министър на страната Пейви Ресенен ден преди началото на Съвета за правосъдие и вътрешни работи на ЕС, който ще се състои в четвъртък. Според нея България и Румъния са били приети твърде лесно в Европейския съюз, още преди да са готови за това, съобщи финландското онлайн издание ЮЛЕ.

Позицията на Финландия не е свързана с бедните роми, които търсят препитание във Финландия, категорична е Ресенен, отхвърляйки обвинения от тази посока. Причината е високото ниво на корупция и неспазването на принципите на правовата държава, което е условие за приемането в Шенген. Корупцията в двете страни можела да им попречи да подсигуряват външните граници на  ЕС.

Възражението на Хелзинки е подкрепено и от Берлин.

Румънският президент Траян Бъсеску заяви в понеделник, че има най-малко седем страни, които се противопоставят на влизането на Румъния и България в Шенген, но не уточни кои са.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хитлер

    1 0 Отговор
    аз искам и от евросъюза да се махнем
  • 2 Батиста

    1 0 Отговор
    Така ще бъде.Знаеше се много отдавна но управляващите и по-точно премиерът ни хвърляха прах в очите.Г-н Борисов се опитваше да ни покаже колко е близък с големите.Караше се на другите и даваше за пример България.Но дойде Видовден да се види точното положение на държавата.Ако сега трябваше да ни приемат в Европа-щяхме да я гледаме през крив макарон.
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Чувството е взаимно ! И аз не искам да имам нищо общо със смотани финландци
  • 4 M.G.

    0 0 Отговор
    Horata sa mnogo pravi na nas ni triabva visi za navsiakade kato gledam kakvi fisionomi patuvat v samoletite i kakvo im e misleneto to e normalno da ne ni iskat nikade
  • 5 хаана

    0 0 Отговор
    неспазването на принципите на правовата държава/ ето това е основата. Все едно дали сме в ЕК или не, но това е важна точка в една държава, която е в Европа.
  • 6 писна ми

    0 0 Отговор
    Пписна ми вече......стига с този Е.С, неразбрахте ли че това е поредната лъжа--поредния в историята театър и утопия....Докога ще трябва да ближем някого ......и да се кланяме на нещо нереално--откакто е Е.С. и в Европа нещата не са розови. Писна ми от саюзи --щати--федераций--демокраций--права човешки--хуманизъм и т.н. Държава и народ с 1300год.история да неможе да намери своят път и място.........стига сме се сваляли като проститутки на силните на деня......стига.....
  • 7 кика

    0 0 Отговор
    някога по времето на Тато на тия им казвахме ,водка турист,а сега имат наглоста и да говорят
  • 8 кика

    0 0 Отговор
    някога по времето на Тато на тия им казвахме ,водка турист,а сега имат наглоста и да говорят
  • 9 до № 6

    1 0 Отговор
    Много си прав човече!!! Но какъв ни е избора? Все ще сме под влиянието на някоя от световните сили--такава ни е орисията.Друг е въпросът че нашите политици са продажни-във света ни имат за прецедент--нито една спечелена война с нито една загубена битка.!?!?!? Благодарение на политиците ни и на световните лидери на водещите дьржави.Народа неможе да разбере че винаги злото идва от силните и те диктуват условията.В момента аз невиждам за България по-голямо зло от Е.Съюз и про-американската ни политика--който играе по свирката на Вашингтон не го чака нищо хубаво--примери много....Или за нас гласи още поговорката---склонена глава сабя не я реже....
  • 10 чочо

    0 0 Отговор
    Да .......сит на гладен не вярва.Но колелото на историята се върти и все някога и вие ще ни паднете.Кои са тези розови човечета че да ни дават оценка? Яжте си вмирисаната херинга( сельодка ) и си трайте ........
  • 11 алевтина

    0 0 Отговор
    ЕТО ТАКЪВ АВОРИТЕТ НИ ИЗВОЮВАХА УПРАВНИЦИТЕ ОТ ГЕРБ-БОЙКО И ЦЕЦО.А СЕГА С ОТВЛИЧАНЕТО НА ТОВА ДЕТЕ СЪВСЕМ СЕ ЗЛЕПОСТАВИХМЕ.НЕ Е НУЖНА ЗДРАВА РЪКА КАКТО МНОГО ИСКАХА С ИДВАНЕТО НА ГЕРБ ,А СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ НИМА В БЕЛИТЕ ЗАПАДНО-ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ ИМА ТВЪРДА РЪКА НА УПРАВЛЕНИЕ?НЕ ТАМ ИМА МАНТАЛИТЕТ И ГОЛЯМО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО КОЕТО КОНТРОЛИРА.КОЙ ПОЗВОЛИ НА БОЙКО ДА ПРОДАДЕ ПРИРОДНИТЕ НИ БОГАТСТВА-/ЗЛАТО,СРЕБРО,ПЛАТИНА/ НА АНГЛИЙСКИ ФИРМИ,ЗА КОЕТО Е ВЗЕЛ КОМИСИОННИ ЕТО ЗАТОВА НЕНИ ИСКАТ ЗАЩОТО СИ МЪЛЧИМ,А НИ УПРАВЛЯВАТ КРАДЦИ.ЦЕЛИЯ НИ МОДЕЛ ОТ ЛУКАНОВ ДО СЕГА Е СГРЕШЕН.ДЪРЖАВАТА НИ СЕ ПРЕВЪРНА В РАЗГРАДЕН ДВОР.НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И БИВША ЮГОСЛАВИЯ И .НАШАТА СТРАНА Е КАТО СЛЕД ВОЙНА-УНИЩОЖЕНА-НАРОДА МАЛКО,ПРОИЗВОДСТВО СЪСИПАНО,КРАДЦИ НАВСЯКЪДЕ!
  • 12 LOF

    0 0 Отговор
    LONG LIVE FINLAND!
Новини по държави: