Last news in Fakti

7 Март, 2013 19:28 1 620 13

Отрязаха ни от Шенген поне за година

  • шенген-
  • визи

Решението за присъединяване на България и Румъния в Шенген се отлага за неопределено време, след като Съветът на вътрешните министри днес реши, че ще се върне отново към темата преди края на годината, предаде БНР от Брюксел.

Редица страни са изразили резерви, съобщиха от ирландското председателство, а германският вътрешен министър Ханс Петер Фридрих даде ясно да се разбере, че заради оставащи проблеми с престъпността и корупцията, страната му не е склонна да обсъжда шенгенското ни членство преди излизането на следващите мониторингови доклади на Европейската комисия:

Ние отчитаме не само спазването на техническите условия за граничен контрол, но и цялостната политическа обстановка в една държава. Как системата се справя с организираната престъпност, правосъдието, корупцията. Винаги сме казвали, че тази цялостна оценка за нас е централна. Тя не ни позволява да отменим граничния контрол сега. Моментът още не е назрял. Тук става въпрос за сигурността на нашите граждани. С нея не може да се правят компромиси. Ще видим как изглеждат докладите в края на годината и пак ще говорим.

Холандия също ще чака следващите доклади за България и Румъния, заяви министърът на имиграцията Фред Теевен:

Знаете нашата позиция, че трябва да видим два поредни положителни доклада на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка. Това още не е факт, така че ще изчакаме и ще видим каква ще е ситуацията през декември.

Какви причини вижда във всичко това министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов:

Политическата обстановка е един от факторите за това, че вече няколко държави  имат резерви към членството ни в Шенген. Като сериозна причина да сме нежелани в Шенген Цветанов посочи и т.нар. "социален туризъм" към западните страни. Въпросът е дали не става дума за организирани структури, които осъществяват различните форми на злоупотреба със социалните системи на някои страни. Цветанов не отрече, че при така създалите се обстоятелства най-ранният възможен момент за членство в Шенген е пролетта на следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 GOGO

    0 1 Отговор
    ЦвЦв е забравил да каже, че главен виновник за отказът да бъдем допуснати в Шенгенското пространство е тройната коалиция и престъпното им управление. ГЕРБ и лично ББ, и ЦвЦв са направили всичко възможно, дори невъзможното, но Станишев, Доган и Симеончо са провалили техните неимоверни усилия! Това е една от причините ББ да си подаде оставката, да получи високо кръвно и да не може да гони топката в Бистрица!!

    Коментиран от #2

  • 2 кик

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от " GOGO":

    1 живот не стига за да се оправим..не ми е ясно само защо неосъжданите и не задържаните трябва да 4акат съдебната система да не е корумпирана за да можем да работим свободно навънка?не може ли след като има издаден документ 4е лицето е с 4исто съдебно и крими минало да може свободно да работи на запад?като този документ се издава от бг министерство към министерството на съответната държава по върешен път така 4е да се избгне фалшифицирането от страна на приносителят му?
  • 3 Илия

    0 0 Отговор
    Аз оредлагам протестиращите от София да отиват в Брюксел и да правят палатков лагер! Иначе ще искаме оставката на папата като го изберат или по-добре да започваме подписка за излизане от ЕС.
  • 4 баба илийца

    0 0 Отговор
    нещат да им влизат в държавите и да ги притесняват м...ли,проститутки,мутраци борчета,мафиози,комунисти,наркотрафиканти,корумпирани политици!Това е положенжьето!
  • 5 гнида

    0 0 Отговор
    Жалко.Поне да бяха махнали шенген и някой кадърен да избяга в чужбина.Да останем само некадърните , тези дето живеят от лихви и лошият материал...Ама какво да се прави - важното е че сме макроикономически стабилни.Не знам к'во значи ама б.б. цв.цв. и дянков все т'ва лаеха 4 години...........
  • 6 Калин Йонов

    0 0 Отговор
    Живея от доста години във Великобритания и винаги съм се въздържал от соц. помощи, тъй като работя и получавам достатъчно, а и го считам за унизително. Познавам едва 2ма-3ма които получават такива и то напълно правомерно, тъй като са безработни заради ограниченята за работа на българи. Твърденията за социялен туризъм на Цветанов ме вбесиха!!! Какво може да направим за да противодействаме на този пореден опит от ЕС да ни смаже като народ! Предлагам да бойкотираме европейските стоки, които българина купува всеки ден и пълни джоба на презадоволения европеец. А те дори няма да ни признаят за хора и продължават да ни третират като роби и да не ни позволяват нищо!

    Коментиран от #7

  • 7 хитлер

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Калин Йонов":

    дори трябва да се махнем от еврпейския съюз-това е УЗАКОНЕНА МАФИЯ
  • 8 пристрастен

    0 0 Отговор
    Да, тва не тие с кирката да мааш по цел ден и магистрали да строиш... То и акъл си требе...
  • 9 манаджа марон

    1 0 Отговор
    ОТРЯЗАХА НИ ЗАРАДИ НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ЦИГАНАЙКИТЕ - ТОВА Е ГОЛАТА ИСТИНА!
  • 10 Християн

    1 0 Отговор
    Проблемът на България са циганите харчим милиарди да им плащаме соц.помощи да ги лекуваме а за откраднатото от тях да не говорим.Това е тумора на нашето общество трябва да го изрежем
  • 11 Бай хой

    0 1 Отговор
    Отрязаха ни заради циганите и циганските номера на ГЕРБ. То не бяха калинки, то не бяха компромати, то не бяха оправдания с грешните управления от Хан Аспарух до 2009година.
    Не могат да допуснат до себе си хора позволили да ги управляват пишман футболисти, педофило-тенесисти, пожарникари-наркотрафиканти. Не си ли сложи в ред градинката няма да ни допуснат до мегдана.
    На снимката на лидерите в Брюксел от преди месец ясно се вижда Бойко Борисов в средата на задния ред и всички около него са обърнали демонстративно гръб.
  • 12 Сульо

    0 0 Отговор
    Айде стига с този Шенген вече, предлагам да си изтегляме молбата и да го забравим. Като дойдат да ни се молят, ще го накараме другаря Барозу да си пусне молба и до 2 години ще му отговорим дали искаме да влезем или ще искаме още документация да ни се представи за да можем да решим!
  • 13 бръм

    0 0 Отговор
    и моето мнение е такова ! Ние им трябваме не те на нас !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове